Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Συνέλευση με θέμα: «Ενσωμάτωση της Μηχανολογικής Συντήρησης και η έλλειψη προσωπικού που εγκυμονεί κινδύνους και ατυχήματα»

                ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΑΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦ.:106/84
ΑΡ.ΤΗΛ.:2233041403/44437
Fax:2233041164
www, somlarco.gr
Email www. info. sel@somIarco.gr
ΛΑΡΥΜΝΑ: 18/05/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: - 73 -


             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Συνεδρίασε σήμερα (18/05/2015) το Δ.Σ. του Σωματείου με θέμα την Απόφαση του Δ.Σ. για την Μηχανολογική Συνήρηση.
Η υπομονή και η ανοχή τελείωσε.
Θα πρέπει να καταλάβει η Διοίκηση της εταιρίας ότι το δουλεμπόριο το έτος 2015 δεν νοείται και όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο ΣΕΛ θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση και όχι να τους εκμεταλεύονται οι εργολάβοι σε εργασιακά ζητήματα, αλλά κυριότερα σε θέματα που αφορούν τον μισθό τους.
Η Διοίκηση της εταιρίας δεν βλέπει το πρόβλημα της μηχανολογικής συντήρησης γιατί αφήνοντας σήμερα εργολάβους να εκμεταλεύονται τους συναδέλφους
διογκώνεται.















Η απόφαση που πήραμε ΟΜΟΦΩΝΑ σαν Δ.Σ. θα είναι ότι αν δεν ενσωματωθούν οι συνάδελφοι μας στη μηχανολογική συντήρηση θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.
Αποφασίσαμε την ερχόμενη εβδομάδα μία 4ωρη στάση και Γενική Συνέλευση των μελών για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας σε περίπτωση που η εταιρία δεν δέχεται το δίκαιο αίτημα μας.
Το εργοστάσιο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων λόγω της έλλειψης του προσωπικού.
Οι διαχωρισμοί που γίνονται ανάμεσα στους εργαζόμενους μονίμους και εργολάβους δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστούν.
Αρκετά οι ανοχές μας και οι αντοχές μας όπως δεν θέλουμε να έχουμε θανατηφόρα ατυχήματα στο εργοστάσιο λόγω της έλλειψης του προσωπικού αλλά και των εγκαταστάσεων.

Ζητάμε ασφάλεια εργασίας για όλο το προσωπικό κάτω από πρότυπα μιας εταιρίας που έχει ευρωπαϊκό αντίκτυπο.
Αν η Διοίκηση της εταιρίας όπως επικαλείται ότι δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις γιατί δεν την αφήνει η πολιτική ηγεσία , τότε η ευθύνη πέφτει στην πολιτική ηγεσία και στη Διοίκηση της εταιρίας γιατί και οι δύο δημιουργούν κλίμα πανικού και
αποσυντόνισης των εργαζομένων με κίνδυνο να υπάρχουν ατυχήματα .
ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι μαζί με τους συναδέλφους στη μηχανολογική συντήρηση θα δώσουμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, όπως κάναμε όλα τα χρόνια έτσι
μονιμοποιήθηκαν οι συν/λφοι στην παραγωγή.
Να κλείσετε τ' αυτιά σας σε διάφορα παπαγαλάκια που δημιουργούν εντυπώσεις και έχουν καθαρά συμφέρον το κομματικό ταπεραμέντο.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Τις μέρες που διανύουμε το Σωματείο μας είναι ΟΜΟΦΩΝΟ σε όλες τις αποφάσεις για να ενσωματωθούν οι συνάδελφοι μας στο μόνιμο προσωπικό.


Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,


Δεν πρέπει σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αποκτήσουμε κομματικές ταμπέλες.
Ο αγώνας που θα κάνουμε θα είναι με αξιοπρέπεια και σεβασμό όλων των εργαζομένων για τη διατήρηση του μεροκάματου αλλά και την ασφαλή λειτουργία της εταιρίας.


Υ.Γ.:
Θα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ στη Γ.Σ. για να αποφασίσουμε από κοινού οι εργαζόμενοι να σταματήσουμε το δουλεμπόριο αλλά και να δείξουμε τη δυναμική του συνδικάτου με όλους τους εργαζόμενους μαζί.


Το θέμα θα είναι: «Ενσωμάτωση της Μηχανολογικής Συντήρησης και η έλλειψη προσωπικού που εγκυμονεί κινδύνους και ατυχήματα».


Θα πρέπει και οι συν/λφοι της παραγωγής να σεβαστούν τους συν/λφους στη Μηχ. Συντήρηση να συμμετέχουν ώστε και οι συν/λφοί μας στη Μηχ. Συντήρηση να ενσωματωθούν στο μόνιμο προσωπικό όπως έγινε και στην παραγωγή.


Έχουμε αποδείξει ότι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί έχουμε καταφέρει πολλά και αυτό πρέπει να γίνει και τώρα.


                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους