Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Οι 10 μεγαλύτεροι εργοδότες στον κόσμο

Σίγουρα, αν κάποιος σας έλεγε να του πείτε ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι μεγαλύτεροι εργοδότες του κόσμου, σε αντιστοιχία πάντα με τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούν, πιθανότατα να αναφέρετε κάποια μεγάλη εταιρεία από την Κίνα ή την Ινδία ή κάποιον αμερικανικό κολοσσό.
Και όμως, αυτό θα ήταν λάθος! Φαίνεται, πως σήμερα ο μεγαλύτερος εργοδότης του κόσμου είναι ο... τομέας Άμυνας των ΗΠΑ, με προσωπικό 3,2 εκατομμύρια ανθρώπους, και τον ακολουθεί ο Κινέζικος Στρατός, με 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στη συνέχεια έρχονται ορισμένες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως η Walmart και τα McDonald's, ενώ την 5η θέση της λίστας κατακτά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΝΗS) της Βρετανίας, με προσωπικό 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, που ξεπερνούν σε αριθμό την Εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ινδίας, που βρίσκεται στην 8η θέση.

Τέλος, η 9η θέση καταλαμβάνεται και αυτή από θεσμό της Ινδίας, μιας και οι Ένοπλες της Δυνάμεις της τοποθετούνται εκεί.

Δείτε όμως αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα τους μεγαλύτερους εργοδότες του κόσμου, καθώς και τον αριθμό των προσώπων που απασχολούν και, όπως θα διαπιστώσετε, τις πρώτες θέσεις τις καταλαμβάνει ο Δημόσιος και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας.


Απο:  E-Radio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους