Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Bloomberg: Μεγάλη πλειοψηφία στο Eurogroup για γρήγορη διαπραγμάτευση και με "όχι"

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να αρχίσουν να δουλεύουν σε ένα τρίτο πρόγραμμα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.
Μία ευρεία πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών έχουν συμφωνήσει να εξετάσουν το επίσημο αίτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας... 










(ΕΜΣ), δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να αρχίσει από την άλλη εβδομάδα, δήλωσε η μία πηγή.
Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης ετοιμάζονται να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη χορήγηση της βοήθειας στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν στο δημοψήφισμα την πρόταση των πιστωτών ή ψηφίσουν υπέρ του «ναι».
Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα ως ψήφο για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, το κόστος ενός Grexit μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερο από το να παραμείνει η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα, Οι υπουργοί Οικονομικών δεν σκέφτονται πλέον ένα Grexit, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.
Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σκοπεύει να ζητήσει από τους πιστωτές της Ελλάδας μία γρήγορη αξιολόγηση των όποιων νέων προτάσεων για να επιταχυνθεί η εκταμίευση.

Απο: Bloomberg




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους