Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Παράταση ισχύος της ΕΓΣΣΕ με συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων

                                       "Σωσίβιο" για το επίδομα γάμου.

Μέχρι 31/12/2015 παρατάθηκε η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) μετά από  συμφωνία  των "κοινωνικών εταίρων", η μετενέργεια της οποίας έληγε στις 30/9/2015. 
Να υπενθυμίσουμε ότι η από 26/3/2014 ΕΓΣΣΕ, έληγε αρχικά στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ με την τρίμηνη  μετενέργεια ίσχυε μέχρι  31 Μαρτίου του 2015. Από τότε, με δύο νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης η μετενέργειά της παρατάθηκε μέχρι 30/9/2015. 
 
 
 
 
 
 
 

Με τη νέα παράταση, αποφεύχθηκε προσωρινά ο κίνδυνος μείωσης των αποδοχών τους, που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από 1/10/2015, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο περικοπής του επιδόματος γάμου, ανερχόμενο στο 10% επί του βασικού μισθού ή ημερομισθίου, σ΄ αυτούς που αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ και λαμβάνουν το επίδομα αυτό.
 

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της, η ΓΣΕΕ, μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν στο επίπεδο των προθέσεων), ανέλαβε πρωτοβουλία για την επέκταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με τη δαμόκλειο σπάθη των μνημονιακών νόμων να επικρέμεται πάνω από τους εργαζόμενους, επιδίωξε και πέτυχε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015.
 
Για τη ΓΣΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, η επαναφορά από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού και του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα, αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα και θα τεθεί εκ νέου στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.


Aπο: ergasiaka-gr.net
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους