Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Την πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, εμφανίζεται να κατέχει η Ελλάδα, με ποσοστό 31% έναντι 5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 
Σύμφωνα με στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe... 









για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, τα οποία δημοσιεύει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Όσον αφορά τα προβλήματα στη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα, μετά την αρνητική πρωτιά που κατέχει η χώρα, αναδεικνύονται η προστασία της online ιδιωτικότητας με 16% και ο διαδικτυακός εκφοβισμός με 19%. Οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι ανέρχονται στο 12% και το 21% αντίστοιχα. 

Τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, κάνουν λόγο για 180 αναφορές για υπερβολική χρήση διαδικτύου, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση-προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για κυβερνο-εκφοβισμό.

Την ίδια ώρα φαίνεται να κερδίζει έδαφος η τάση των ερωτικών και σεξουαλικών σχέσεων μέσω διαδικτύου σε ποσοστό 10% στις αρχές του 2015, από 7% στις αρχές του 2014. Το δείγμα το οποίο αφορούν τα στοιχεία είναι κατά 75% γυναίκες, 25% άνδρες και ένα 14% ανήλικοι.
Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα ωστόσο, ακόμη και αν πολύ αρνητικοί δείκτες παραμένουν χαμηλοί είναι ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός πρόβλεψης τέτοιων κοινωνικών φαινομένων ο οποίος κατά κόρον θα αφορούσε ζητήματα εκπαίδευσης και παιδείας. 



 Aπο: rizopoulospost.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους