Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΜΕΤΑ!!!

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας προβλέπεται από σήμερα  Κυριακή και μετά, ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή κυρίως στην βόρεια Ελλάδα όπου η ψύχρα θα παραμείνει.
Ωστόσο, παρά το μικρό διάλειμμα καλοκαιρίας που θα έχουμε ως και τις 2-3 πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, νέο κύμα κακοκαιρίας θα μας επηρεάσει μετά τις 4-5 Νοεμβρίου, με νέα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια ως και σε... 








ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αλλά και πανίσχυρες καταιγίδες στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά μας στοιχεία, υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε μία μεγάλη ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα σε όλη την βόρεια Ελλάδα, το χρονικό διάστημα 4-5 ως και 9-10 Νοεμβρίου, με χιόνια να φτάνουν ίσως και σε πεδινά τμήματα ενώ ισχυρός παγετός δεν αποκλείεται να σημειωθεί ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θράκης.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΧΟΜΟ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Χειμώνας φέτος μάλλον θα μπει νωρίς και φέρει αρκετό κρύο ήδη από τις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού που μελετάμε, προβλέπουν και άλλη μία ψυχρή εισβολή πέρα από την παραπάνω και για μετά τα μέσα του Νοέμβρη ως και τη κεντρική Ελλάδα, με χιόνια ίσως και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Παρακάτω διακρίνεται φωτογραφίες από τους χάρτες θερμοκρασιών εδάφους του μοντέλου πρόγνωσης καιρού GFS, που δείχνουν τις θερμοκρασίες στις αρχές του Νοεμβρίου και τη ψυχρή εισβολή που πιθανότατα θα έρθει.

















Απο: newsmessinia









 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους