Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πώς θα είναι η κατάσταση στη χώρα τον ερχόμενο Μάρτιο;

Σε περίπου πέντε μήνες η Ελλάδα θα βγαίνει από το χειμώνα και θα πρέπει να γίνει ο πρώτος λογαριασμός για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Πως θα έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2015;  Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των πολιτών για τις ανατροπές στη ζωή τους;  Οι τράπεζες θα έχουν μέχρι τότε πουλήσει κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, πυροδοτώντας βίαιη ανασυγκρότηση επιχειρήσεων; κλπ κλπ
Στην κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εφαρμόζει το μνημόνιο. Το ένα μέτρο επιβάλλεται μετά το... 









άλλο με καταιγιστικό ρυθμό, σε βαθμό που η κοινή γνώμη δεν προλαβαίνει να αφομοιώσει τις εξελίξεις. Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην τηλεόραση κατήργησε σε ένα βράδυ τις επικουρικές συντάξεις και αναφέρθηκε σε επαναϋπολογισμό όλων των συντάξεων.
Ότι δεν μπόρεσαν να επιτύχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις από την περίοδο Σημίτη-Σπράου φαίνεται πιθανό να γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Η κοινωνία όμως δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει. Η φοροδοτική ικανότητα εξαντλήθηκε και αναγκάζονται πλέον να βαφτίζουν πλούσιους όσους παίρνουν σύνταξη 1000 ευρώ ή μισθό 1500 ευρώ .
Τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Σεπτέμβριο που δείχνουν αύξηση κατά 1,469 δις. το αποδεικνύουν. Στο τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι οι οφειλές θα έχουν ξεπεράσει τα 80 δις.
Οι αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Οι αυξημένοι φόροι θα ψηλώσουν το βουνό των χρεών. Προς το παρόν ο καταλύτης για την σταθεροποίηση της οικονομίας δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Η Κυβέρνηση πριν εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο, εφαρμόζει όσο πιο γρήγορα μπορεί τη συμφωνία με τους δανειστές. Τα δίνει όλα για να επιτύχει τη συμφωνία για το χρέος.
Αν η συμφωνία δεν κινείται στο πλαίσιο των προσδοκιών της κυβέρνησης και έχει γενικό και μελλοντικό χαρακτήρα θα είμαστε μπροστά σε ένα πολιτικό αδιέξοδο.

Πως θα είναι η κατάσταση στη χώρα τον Μάρτιο; Σε περίπου πέντε μήνες η Ελλάδα θα βγαίνει από το χειμώνα και θα πρέπει να γίνει ο πρώτος λογαριασμός για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Πως θα έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2015;
Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των πολιτών για τις ανατροπές στη ζωή τους;
Οι τράπεζες θα έχουν μέχρι τότε πουλήσει κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, πυροδοτώντας βίαιη ανασυγκρότηση επιχειρήσεων;
Τι πορεία θα έχει ακολουθήσει η ανεργία;
Πως θα επηρεαστούν τα συμφέροντα της χώρας αν πέσουν οι ξένες αγορές;
Ποια θα είναι η στάση απέναντι στην ελληνική Κυβέρνηση που θα τηρούν τον Μάρτιο οι εταίροι μας και ιδιαίτερα οι 15 που ήταν υπέρ ενός Grexit;
...Και εν πάση περιπτώσει, σε τι μέλλον μπορούν να ελπίζουν οι πολίτες μιας χώρας που σε πέντε μήνες δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει;




 Aπο: greece-salonika




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους