Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Oταν η συνέπεια τιμωρείται...

  • Τελικά εκείνο που διαχρονικά ξέρουν να κάνουν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα είναι να μας διδάσκουν ότι η συνέπεια στις υποχρεώσεις είναι κακό πράγμα και γι’ αυτό και τιμωρείται. 
Oπως μόνιμα συμβαίνει με τους φορολογούμενους και όπως η...






κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζεται να κάνει και με τους συνταξιούχους.
Για τους φορολογούμενους να μην τα ξαναλέμε. Από το 2010 και μετά τα κορόιδα που δηλώνουν ή δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους πληρώνουν και ξαναπληρώνουν. Οι άλλοι ούτε πλήρωναν, ούτε πλήρωσαν, ούτε και πρόκειται να πληρώσουν. Εγγυώνται γι’ αυτό οι κυβερνώντες, όλοι οι κυβερνώντες, που όσο είναι στην αντιπολίτευση (τελευταίο παράδειγμα ο Τσίπρας και η παρέα του) μας βεβαιώνουν ότι θα την τσακίσουν τη φοροδιαφυγή και θα λύσουμε έτσι όλα τα προβλήματα, αλλά μόλις στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες περί άλλα τυρβάζουν.


Και τώρα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν και το όργιο διαρκείας σε βάρος των συνταξιούχων. Και δεν εννοώ βέβαια εκείνους της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και όποιων άλλων δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών έβγαιναν στη σύνταξη, εισπράττοντας το 130% των αποδοχών που είχαν εργαζόμενοι και ακόμη και σήμερα όλο και κάτι πάνω από το 100% εξακολουθούν να τσεπώνουν. Στους άλλους αναφέρομαι. Σε εκείνους που χρυσοπλήρωναν για να ζήσουν αξιοπρεπώς στα γηρατειά τους κι αντί για το 80% των εργάσιμων αποδοχών τους έχουν βρεθεί στο 50% και οδεύουν προς την άβυσσο που η κατρουγκάλεια «μεταρρύθμιση» τους επιφυλάσσει. Για να σωθεί, λέει, το ασφαλιστικό σύστημα.


Αλλά για να υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα δεν χρειάζονται Κατρούγκαλοι. Ασφαλισμένοι που να πληρώνουν χρειάζονται. Κι όταν όσοι και όποιοι είναι σε θέση να πληρώνουν ξέρουν ότι ως ανταπόδοση τους περιμένουν κάτι ψίχουλα, θα την κόψουν την κακή συνήθεια που έχουν και θα το ρίξουν κι αυτοί στην εισφοροδιαφυγή. Ή θα τα βρουν με τον εργοδότη τους για να παίρνουν ένα τμήμα των αποδοχών τους «μαύρα» και να κερδίζουν και οι δύο από τις μικρότερες εισφορές που θα πληρώνουν.


Μέχρι το 1981 το ελληνικό γκουβέρνο ασκούσε με τα αφορολόγητα αποθεματικά των Ταμείων οικονομική πολιτική. Μετά βάλθηκε να ασκεί σε βάρος τους την κοινωνική πολιτική του. Και από κάποια στιγμή και ύστερα, και πάντα σε βάρος τους, τη δημοσιονομική. Ε, πόσο να αντέξει το δύσμοιρο το σύστημα;


Του κ.Ερ.Μπαρτζινόπουλου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους