Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2016‏

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΑΜΙΕΩΝ                      ΓΙΑ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016 ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
Η συζήτησή του ήταν ανάγκη να γίνει νωρίτερα και μάλιστα πριν τον Προϋπολογισμό, για την σύνταξη του οποίου έπρεπε να θεωρηθεί ως  βασικό στοιχείο, με αφετηριακή σημασία.







Συζητιέται, από κακούς χειρισμούς, μετά τον Προϋπολογισμό. Και μάλιστα το φέρνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει διανεμηθεί η εισήγηση, που είναι αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής.

Αν την έχετε ήδη στείλει στους δημοτικούς συμβούλους, σημαίνει πως υποτιμάτε την Οικονομική Επιτροπή και τη συλλογική λειτουργία της.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ολοφάνερη η αδυναμία σας να διαχειριστείτε τα συλλογικά όργανα του Δήμου.  Είναι ξεκάθαρο, πως, στην προσπάθειά σας να καλύψετε την άστοχη και πολιτικά επικίνδυνη αποχή σας από  την συνεδρίαση, που προκάλεσε η αντιπολίτευση, με αντικείμενο τη μείωση των δημοτικών τελών, προχωράτε σε ενέργειες που δυναμιτίζουν το κύρος των διαδικασιών και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επί της ουσίας :

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που προσπαθεί να συνδυάσει τα ασυμβίβαστα. Από τη μια τις εντυπώσεις στο λαό της Λαμίας και από την άλλη την υποστήριξη – στήριξη της πολιτικής της λιτότητας, που επιβάλλει η κυβέρνηση και το Παρατηρητήριο.

Σχεδιασμό που διαχειρίζεται τη μιζέρια μας και δεν εξασφαλίζει ην ικανοποίηση των βασικών αναγκών της πόλης. Δεν αντιμετωπίζει την ανισομετρία που επικρατεί στις υποδομές. Δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της αναγκαίας υποστήριξης των παραγωγικών διαδικασιών, που δοκιμάζονται. Δεν ασχολείται συστηματικά και στην έκταση που απαιτείται με την κοινωνική αλληλεγγύη και τις κοινωνικές δομές οι οποίες πρέπει να λειτουργούν  ενιαία και αποκλειστικά με την ευθύνη του Δήμου. Δεν προβλέπει συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου ( στην έλλειψη οργανωμένης δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στις ανεπάρκειες του νοσοκομείου ). Δεν ακουμπάει τη νέα γενιά, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τα ΑμΕΑ  και όσους δοκιμάζονται από την κρίση.  Δεν δείχνει πως υπάρχει ή βρίσκεται σε επεξεργασία ένα πρόγραμμα προόδου εξέλιξης και εκσυγχρονισμού της πόλης.


ΛΑΜΙΑ    21/12/2015





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους