Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Τι είπε το μέλος του Δ/Σ της εταιρείας και π. βουλευτής Φθιώτιδας Θεόδωρος Χειμάρας στον lamiafm1

Στη σκιά των τελευταίων 17 απολύσεων στην ΛΑΡΚΟ το μέλος του Δ/Σ της εταιρείας και π. βουλευτής Φθιώτιδας Θεόδωρος Χειμάρας διαχωρίζει την θέση του εξηγώντας πως δυστυχώς δεν ερωτάται η εταιρεία από το υπουργείο όταν το τελευταίο αποφασίζει για την τύχη της.Η ΛΑΡΚΟ είναι 5η στην παραγωγή παγκόσμια.Το νικέλιο,χρηματιστηριακό προϊόν , είναι στα κατώτατα όρια και οι προοπτικές είναι δυσοίωνες .Σαν Δ/Σ έχουμε την ευθύνη των αποφάσεων που υπογράφουμε. Και εμείς δεν έχουμε αποφασίσει για απολύσεις, ξεκαθαρίζει τονίζοντας:







Προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε πολύ σοβαρά θέματα όπως τα υπέρογκα χρέη της . Μικρές κυβερνήσεις χαρακτήρισε ο κος Μάρδας επιχειρήσεις όπως τη ΛΑΡΚΟ αλλά μόνο στα λόγια αφού όλες τις αποφάσεις τις παίρνει το Υπουργείο.Η ΛΑΡΚΟ έχει δύο θυγατρικές και εμείς δεν το γνωρίζουμε, αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο κος Χειμάρας. 

Όσον αφορά το μέλλον της βαριάς μας βιομηχανίας σημειώνει:Δεν είναι εφικτή μια βιώσιμη πώληση της εταιρείας  με παράλληλη  διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στους επόμενους τρεις μήνες βλέπω εξελίξεις. Ο κος Χειμάρας  δεν αποκλείει απολύσεις ή μειώσεις μισθών. Την ώρα που παντού γίνονται περικοπές, φημολογείται πως 100 και πλέον άτομα στη ΛΑΡΚΟ  αμοίβονται με μισθούς της τάξης Γ Γραμματέων Υπουργείων, σχολιάζει τονίζοντας πως ως μέλος του Δ/Σ ενημερώνεται μόνο για όσα θέλουν να ενημερώνεται τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη του νέου Δ/Σ.Ρόλο όμως έχουν και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούνται στο Δ/Σ και θα πρέπει όπως σημειώνει 
να βάλουν το συμφέρον της εταιρείας πάνω απο το ατομικό τους.





Απο:  lamiafm1.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους