Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

14 συνηθισμένα λάθη ασφάλειας που κάνουν οι γονείς


ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Φροντίζουμε να παρακολουθούμε τα σεμινάρια για γονείς, διαβάζουμε ότι πέφτει στα χέρια μας σχετικά με αυτό το θέμα και προσπαθούμε να κάνουμε το σπίτι μας όσο πιο ασφαλές γίνεται. Και όμως, τα παιδιά μας πάντα κάπως χτυπάνε γιατί κάπου έχουμε κάνει λάθος εμείς!
Πόσο σίγουροι είστε λοιπόν ότι τα παιδιά σας είναι 100 τοις εκατό ασφαλή; Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ετοιμάσαμε για εσάς και μάθετε πού κάνετε λάθος.






ΜΗΠΩΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ;


Όταν ο γιος μου πήδησε από ψηλά και χτύπησε ανησύχησα και ένιωσα άσχημα. Φυσικά στράφηκα στο Internet, και γρήγορα κατάλαβα ποιο ήταν το πρόβλημα: ο γιος μου πίστευε ότι ήταν ο Superman και έκανε αυτό το ανόητο πράγμα.
Παρόλο που ποτέ δεν ενθαρρύνω το παιδί μου να πηδά από ψηλά, συνηθίζουμε να παίζουμε στο σαλόνι όπου εκείνος πηδά από τον καναπέ κι εγώ τον πιάνω. Φυσικό ήταν λοιπόν ότι θα μπορούσε να πηδήξει κι από το ψηλό κρεβάτι. Εγώ πάντως το πήρα το μάθημά μου!

ΜΗΠΩΣ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ;

Πάρα πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε εχθρικό ή ασταθές συναισθηματικά περιβάλλον είναι πιο επιρρεπή σε μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα βάρους, κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας στη μετέπειτα ζωή τους. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης μετρήθηκαν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα βρεφών και νηπίων και αποδείχθηκε ότι αντιλαμβάνονται τις συγκρούσεις. Αφήστε τον καβγά για αργότερα ή συζητήστε όσο πιο ήρεμα μπορείτε. 

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΚΑΠΝΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;


40.000 παιδιά καταλήγουν στην Αμερική στο νοσοκομείο λόγω εγκαυμάτων ή εισπνοής καπνού επειδή είτε δεν υπήρχαν στο σπίτι αισθητήρες καπνού είτε δεν λειτουργούσαν. Εάν δεν έχετε ήδη φροντίστε να τους εγκαταστήσετε κι εάν έχετε ελέγξτε τις μπαταρίες. 

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΑ;



Το να βάλετε το παιδί στη στράτα και να το αφήσετε μόνο του μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνετε τις δουλειές σας ανενόχλητοι αλλά περίπου 6.500 παιδιά στις ΗΠΑ καταλήγουν στα επείγοντα κάθε χρόνο ακριβώς για αυτό το λόγο. Εάν δεν έχετε το χρόνο να είστε δίπλα τους, απλά κρύψτε τις στράτες. 

ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΝΑΚ;




Έχετε προσέξει ποτέ ότι τα μπισκότα και τα είδη για την ανακούφιση της οδοντοφυίας έχουν τρύπες στη μέση ή είναι τραγανά; Έχετε προσέξει ότι τα γαριδάκια και τα άλλα παρόμοια σνακ δεν είναι έτσι; Εκτός του ότι τα γαριδάκια δεν είναι η κατάλληλη τροφή είναι και επικίνδυνα καθώς λιώνουν και μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό του παιδιού προκαλώντας πνιγμό. 

ΜΗΠΩΣ ΘΗΛΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D;





Είναι σίγουρα σημαντικό να παίρνει το μωρό σας τις απαραίτητες δόσεις βιταμίνης D εφόσον το θηλάζετε αλλά εάν το παρακάνετε μπορεί να βλάψετε την υγεία του. Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η φυσική βιταμίνη D, αυτή που παίρνουμε από τον ήλιο και τις τροφές, αποβάλλεται εύκολα κάτι που δεν ισχύει για τη συνθετική βιταμίνη που παίρνουμε από το στόμα. 

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ;






Οι κουβέρτες, τα μαξιλάρια και οι μπάντες στα κρεβάτια απαγορεύονται. Μπορεί να οδηγήσουν σε πνιγμό τα πολύ μικρά παιδιά. Επιλέξτε καλύτερα υπνόσακους κι εάν το παιδί σας αρνείται να τους δεχθεί, φορέστε του πιο χοντρές πιζάμες και κάλτσες για να μην κρυώνει τη νύχτα. 

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ;







"Δεν θέλεις κουβέρτα; Καλά, θα ανάψω το καλοριφέρ…" Εάν το έχετε σκεφτεί ποτέ αυτό, ξανασκεφτείτε το. Ο ζεστός αέρας που δεν ανανεώνεται στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου και οι παιδίατροι συνιστούν να διατηρείτε τη θερμοκρασία στους 19-20 βαθμούς Κελσίου και να χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα για να κυκλοφορεί ο αέρας. 

ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;








Κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενημέρωση προς τους γονείς η οποία αναφέρει ότι όταν βάζετε τα παιδιά με το μπουφάν τους στα καθισματάκια του αυτοκινήτου μπορεί σε περίπτωση ατυχήματος η επένδυση να συμπιεστεί και να πεταχτούν από το κάθισμα. Μετά από αυτό, τους βγάζουμε κάθε φορά το μπουφάν κι αφού τους δέσουμε στο καθισματάκι τους σκεπάζουμε με αυτό για να μην κρυώνουν. 

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ;









Μήπως το παιδί σας είναι αλλεργικό, μήπως έχει την τάση να το σκάει ή να τραβάει το χερούλι από το βραστήρα με το καυτό νερό; Εάν ναι, τότε θα πρέπει να ενημερώνετε όλους όσοι προσέχουν το παιδί σας, ανεξάρτητα από το χρόνο που  θα περάσουν μαζί του. Θυμίστε επίσης στους επισκέπτες σας ότι στα μικρά παιδιά αρέσει πολύ να ψαχουλεύουν σε τσάντες και πορτοφόλια και να βάζουν στο στόμα τους από κέρματα μέχρι το κραγιόν που θα ανακαλύψουν. Πείτε τους να κλείνουν τις τσάντες τους ή να τις 

ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΑΤΕ ΑΙΧΜΗΡΑ Η ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ;










Ναι, ο σκουπιδοντενεκές της κουζίνας μπορεί να είναι ασφαλής αλλά ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους που υπάρχουν στο σπίτι; Εγώ πρέπει να ομολογήσω ότι οι σκουπιδοντενεκέδες στο μπάνιο και στο γραφείο δεν είναι ασφαλής για παιδιά κι ο μικρός μας ανακάλυψε κάτι πολύ ενδιαφέροντα για εκείνον αλλά επικίνδυνα πραγματάκια εκεί μέσα. 

ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΤΕ ΩΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;











Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο εμφανίζεται ο ιός E. coli και παρόλο που ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται στα κρέατα και στα συσκευασμένα τρόφιμα, υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύετε κι από τα λαχανικά ή τα φρούτα. Καλύτερα να βράζετε ή να ψήνετε στον ατμό τα λαχανικά σας. Γίνονται πιο νόστιμα και πιο εύπεπτα κι έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. 

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ;












Ναι, το ξέρω, τρέξατε απλώς να φέρετε κάτι που θέλατε, αλλά μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να γίνει το κακό και να πνιγεί το παιδί σας στην μπανιέρα. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Εάν χτυπήσει το κουδούνι, πάρτε το μαζί σας με μια πετσέτα κι ανοίξτε την πόρτα. 

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;













Τα διάφορα εξαρτήματα για την ασφάλεια των παιδιών σώζουν ζωές αλλά μόνο εάν τα χρησιμοποιείτε σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν ορισμένα στο εμπόριο που είναι πολύπλοκα στη χρήση και σας δυσκολεύουν να τα επανατοποθετείτε κάθε φορά. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι όντως συμβαίνει αυτό κι ότι κάποιες φορές δεν τα ασφαλίζετε πάλι, επιλέξτε κάποιο πιο απλό είδος που θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά σε ντουλάπια, πόρτες και άλλα σημεία που δεν θέλετε να έχει πρόσβαση το μικρό σας. 

Απο: msn.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους