Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

ΝΤΑΒΟΣ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...

Μια έκθεση με ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Η έκθεση «Best Χώρες», που βασίστηκε σε έρευνα που διεξήγαγαν το US News & World Report, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και η συμβουλευτική εταιρία ΒΑΒ Consulting, παρουσίασε τις «βαθμολογίες» συνολικά 60 χωρών και η Ελλάδα βρίσκεται στην ... 
26η θέση, ενώ ανησυχητικές είναι οι «επιδόσεις» της χώρας μας σε συγκεκριμένους τομείς.

Η έρευνα, που έγινε σε 60 χώρες σε 24 κατηγορίες, τοποθετεί στην πρώτη θέση της λίστας τη Γερμανία, ενώ ακολουθούν ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ελλάδα εισήλθε σε ύφεση το 2009 και πως η παγκόσμια οικονομική πτώση αποκάλυψε χρόνια ελλείμματος στη χώρα και το ΔΝΤ και κυβερνήσεις της ευρωζώνης παρείχαν πακέτα βοήθειας που συνδέονται με αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η επίδοση της Ελλάδας σε επιμέρους κατηγορίες όπως εκείνη που αφορά στο πόσο ανοιχτή είναι μια χώρα προς τις επιχειρήσεις.

Σε αυτήν την κατηγορία η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση. Υπάρχουν, όμως και δύο υποκατηγορίες στις οποίες η Ελλάδα πήρε βαθμολογία 0 στη. Πρόκειται για την οικονομική σταθερότητα και στην αγορά εργασίας.

Σε άλλους ωστόσο τομείς όπως η φυσική ομορφιά, το καλό κλίμα, η πλούσια ιστορία και τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα η Ελλάδα συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία.  

Οι «επιδόσεις» της ΕλλάδαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους