Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αντιπροσωπεία σωματείων του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δελτίο τύπου

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 26 του Γενάρη τα παραπάνω σωματεία που συσπειρώνονται με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία και μια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας.
Έχοντας υπόψιν τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές για τις αιτίες και τις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι... 








η αντιπροσωπεία έθεσε με τη μορφή των αιτημάτων ορισμένες σημαντικές πλευρές που αποσκοπούν να καλύψουν άμεσες ανάγκες ανέργων, σπουδαστών, συνταξιούχων και άλλων που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση:

· Έθεσε το θέμα της δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ορισμένων ομάδων όπως, άνεργοι, σπουδαστές και φοιτητές του ΤΕΙ και του ΑΕΙ κ.ά. Κάλεσε δε την Περιφέρεια να επιδοτήσει-χρηματοδοτήσει το κόστος αυτού του μέτρου.

· Διατύπωσε την απαίτηση να διεκδικηθούν θέσεις εργασίας. Να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις στην Περιφέρεια Στερεάς για κάλυψη όλων των Υπηρεσιών της, μόνιμες, με πλήρη αμοιβή και δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση να ισχύουν οπωσδήποτε διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες.

· Ακόμα, η αντιπροσωπεία –στα πλαίσια της προστασίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, που μέχρι σήμερα κατεδάφιζαν οι κυβερνήσεις σε όφελος της δήθεν επιχειρηματικότητας- ζήτησε από την Περιφέρεια να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Τέλος η αντιπροσωπεία ζήτησε να απευθυνθεί το ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρώτη του τακτική συνεδρίαση για το θέμα της ανεργίας και των μέτρων αντιμετώπισής της.

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΦΘ/ΔΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΘ/ΔΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ   

ΛΑΜΙΑ 26/1/2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους