Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Λάρκο: Είμαστε σε επαγρύπνηση. «Πυρά» και στον Μπουροδήμο


Απο: eviawelle.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη σας στις απερχόμενες σωματειακές εκλογές του Δεκεμβρίου, την καινούργια αυτή κίνησή μας.
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ λόγω χαμηλής τιμής νικελίου αλλά και λόγω του ότι βαλλόμαστε για τις υποτιθέμενες κρατικές ενισχύσεις που στην παρούσα φάση είναι το μεγαλύτερο και επικινδυνότερο «αγκάθι». Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ....




Εδώ και περίπου 6 μήνες έχουμε νέα διοίκηση στο τιμόνι της εταιρία. Μέσα σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα και με την τοποθέτηση του κου Μανή Διευθυντή Μεταλλείου και του κου Σταματιάδη Διοικητικού Διευθυντή είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.
Σε παλαιότερες ανακοινώσεις του σωματείου είχε γραφτεί έντονα ότι στα εργοτάξια φοβούνται ακόμη και τα πουλιά να πετάξουν μέσα από αυτά λόγω επικινδυνότητας .... Αλήθεια, έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό το διάστημα σε αυτά τα εργοτάξια ????? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !!!! Με τις ίδιες συνθήκες, στα ίδια εργοτάξια και με τον ίδιο βαθμό επικιδυνότητας !! Μήπως ακολουθούμε τον προγραμματισμό που είχε κάνει ο προηγούμενος διευθυντής κος Στενός, που κάποιοι τώρα τον αποκαλούν «εγκληματία» ενώ όταν ήταν διευθυντής παρίσταναν τους ταπεινούς κόλακές του ?????
Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας έχει καταθέσει μια έκθεση στην τοπική διεύθυνση με τα προβλήματα ελλείψεις που υπάρχουν στους χώρους εργασίας.
Έχουν λυθεί αυτά τα θέματα κε Μανή ??
Σε προηγούμενη συνάντηση του σωματείου με την τοπική διεύθυνση, σε ερώτηση του κου Σταματιάδη αν οι προκάτοχοί τους (Στενός-Ζέρβας) έδιναν τις απαντήσεις για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας γραπτώς, όταν ο πρόεδρος του σωματείου απάντησε όχι, τότε ο κος Σταματιάδης περιγελούσε !!
Στην προχθεσινή συνάντηση του σωματείου για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, ο κος Μανής μας είπε ότι δεν δίνει απαντήσεις γραπτώς !! Τα συμπεράσματα δικά σας !!! Αλήθεια κε Μανή το πρόγραμμα για το 2016, γιατί δεν το δίνετε γραπτώς στο σωματείο, το οποίο και έχει ζητήσει ??????
Τι έχει γίνει κε Σταματιάδη με την εισήγηση που έχετε κάνει στην διοίκηση γι την υπαλληλοποίηση των εργαζομένων που είναι ημερομίσθιοι και δεν απαντήθηκε; Κατά τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν διευκρινίσατε επαρκώς ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι, τι κάνουν και για ποιο λόγο να γίνουν μισθωτοι υπάλληλοι.
Σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η εταιρία και προσπαθώντας όπως λέει η διοίκηση για να περικόψει περιττές δαπάνες, είδαμε ότι ολοκληρώθηκε το νέο ανακαινισμένο γραφείο του κου Σταματιάδη με οδήγησαν φωτισμό (για οικονομία) ... ..
Από την άλλη η διοίκηση προσπάθησε να περάσει πρόταση στα σωματεία για περικοπή μέρους του μισθού των εργαζομένων αλλά μόλις είδε τις αντιδράσεις το μάζεψε ....  Το μεροκάματο των εργαζομένων που το 70% αυτών παίρνει 1000 ευρώ / μήνα είναι το κόστος της εταιρίας ή τα 100 στελέχη που έχουν μισθό πάνω από αυτόν του προέδρου ?????
Αλήθεια αυτή η περιβόητη ΛΑΡΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ τι προσφέρει στην Λάρκο ??
Έχει κανένα όφελος από αυτήν η Λάρκο ή μόνο επιβαρύνει και με ένα επιπλέον αυτοκίνητο για την μετακίνηση του προέδρου της κου Μπουροδήμου ??
Την προηγούμενη εβδομάδα σε επίσκεψη του κου Πουλάκη (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ) στα μεταλλεία Ευβοίας και μετά από μια αρκετά εποικοδομητική συζήτηση με τους εργοδηγούς και επιστάτες του μεταλλείου ζητήθηκε όλοι οι εργαζόμενοι να βάλουμε «πλάτη» έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή η Λάρκο. Όμως δεν νοείται από την μία η διοίκηση να ζητάει να συνδράμουν όλοι οι εργαζόμενοι, δουλεύοντας σε επικίνδυνα σημεία πολλές φορές φορές και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες του Κ.Μ.Λ.Ε και από την άλλη όταν κάποιος εργαζόμενος κάνει κάποιο παράπτωμα να εφαρμόζονται οι ποινές στο μέγιστο βαθμό ....
Εσείς κε Μανή και κε Σταματιάδη θα απαντήσετε στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει θα τιμωρηθείτε από κάποιον ??
Υ.Γ 1: Η ικανότητα αποτελεί μία τυποποιημένη απαίτηση προκειμένου ένα άτομο να εκτελεί υπεύθυνα και αυτόνομα κάποια προκαθορισμένη εργασία. Η ικανότητα βασίζεται σε έναν συνδυασμό γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών. Η αποτελεσματικότητα της συνδυασμένης εφαρμογής αυτών στην πράξη καθορίζει και το επίπεδο της ικανότητας ... (βλέπε ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ)
Υ.Γ2: Οι αγαπητοί συνάδελφοι που περιμένουν το «μάννα εξ ουρανού» και διαλαλούν και ποιες θέσεις θα πάρουν, ποιοι θα ευνοηθούν και ποιοι θα κυνηγηθούν να ξέρουν ότι «ψώνισαν από σβέρο» ...

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Απο: eviawelle.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους