Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η απαράδεκτη εγκατάλειψη του δρόμου Μαρτίνου - Λάρυμνας οδηγεί σε σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα ή και τη ζωή των πολιτών...

Καταγγελία για τον δρόμο Λάρυμνας - Μαρτίνου                              
                            ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αταλάντη 24/02/2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. πρωτ: 2004
ΝΟΜΟΣ ΦΟΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημαρχείου 1
Τ.Κ. 35200-Αταλάντη
Τηλ:2233Ο-806Ο1-81Ο15
Fax 22330-22606

1) ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Καποδιστρίου 10. Λαμία. 35100
2) ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
κο Ευθύμιο Καραίσκο
Υψηλάντη 1 Τ.Κ.: 35100 Λαμία
3) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Τμήμα Συγκοινωνιακών έργων
Κα Θωμοπούλου Ελένη Υψηλάντη 1 Λαμία


ΘΕΜΑ: Δρόμος Λάρυμνας Μαρτίνου Δημοτικού Διαμερίσματος Οπουντιων Δήμου Λοκρών

Σχετ.: Το υπ' αριθμ. 15524/09 -10-2015 έγγραφό μας

Σε συνέχεια του με αριθμ πρωί. 15524/09-10-2015 Εγγράφου μας για το οποίο δεν έχουμε λάβει ουδεμία απάντηση αλλά και καμία βελτίωση στις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου που συνδέει την Τ.Κ. Λάρυμνας με την Τ.Κ. Μαρτίνου διαμαρτυρόμαστε για πολλοστή φορά εντονότατα σχετικά με το μείζον αυτό θέμα της περιοχής της Δ Ε. Οπουντίων.
Το εν λόγω θέμα, έχει τεθεί πολλές φορές από εμάς και είναι άλλες τόσες οι έγγραφες διαμαρτυρίες δημοτών μας οι οποίοι έχουν πραγματικά φτάσει στα όρια τους πλέον! 
Στον συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο καθημερινά χρησιμοποιούν δεκάδες λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές εργαζομένους και δημότες μας καθώς και πολλά βαρέα οχήματα τα οποία εξυπηρετούν την εταιρεία ΛΑΡΚΟ...









αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις όπως ιχθυοκαλλιέργειες, εργοστάσια αμμοβολής κ.λ.π., υπάρχει το εξής παράδοξο,
ήτοι ένας δρόμο ημιτελής δίπλα σε έναν άλλο ο οποίο είναι απαράδεκτος για την καθημερινή διέλευση τόσον οχημάτων. 

Επιπλέον, λόγω των μπλόκων των αγροτών αυτές τις ημέρες, όλα τα οχήματα που κατευθύνονται από Λαμία
προς Αθήνα επειδή η τροχαία έχει κλείσει την εθνική οδό στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας όλα τα οχήματα που κατευθύνονται προς Αθήνα ακολουθούν την διαδρομή Μαρτινο - Λάρυμνα - Κόκκινο - Ακραΐφνιο για να μπουν και πάλι στην Εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών. 
Γίνεται σαφές το μέγεθος του προβλήματος να οδηγούνται εκατοντάδες αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία από αυτόν τον δρόμο.
Ο εργολάβος ανέλαβε την εργασία κατασκευής του δρόμου με χρόνο έναρξης αυτού το έτος 2006 ενώ το έργο σήμερα, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. 

Έγινε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης του στο τέλος Δεκεμβρίου 2015 και πλέον εκεί έχει δημιουργηθεί ένας ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Ειδικά τις βραδινές ώρες αλλά και τις πρώτες πρωινές είναι αδύνατο να καταλάβεις προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς Υπάρχουν παντού «μπαλώματα» και λακκούβες από τις κακοτεχνίες αλλά και σημεία ασφαλτοστρωμένου δρόμου τα οποία δεν καταλήγουν πουθενά. 
Η κατάσταση για όποιον έχει χρησιμοποιήσει για την διέλευση του τον εν λόγω δρόμο είναι δραματική και ακόμη χειρότερα γι αυτόν ο οποίος δεν ξερό τον «Λαβύρυνθο»· Ο δρόμος είναι ημιτελής, επικίνδυνος σε όλα του τα σημεία και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή το όχημα που κινείται εκεί να βρεθεί σε γκρεμό ή και στα αναχώματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο τέλος των κομματιών που έχουν στρωθεί με πίσσα, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην πέσουν στον γκρεμό.

Επιπλέον δεν υπάρχει σήμανση, ταμπέλες. φωτεινοί
σηματοδότες ενώ οι δρόμοι και οι κατευθύνσεις είναι διπλές και δεν ξέρει ο οδηγός από πού να περάσει, ποιος δρόμος είναι ασφαλής και από πού περνούν τα αυτοκίνητα πέτρες και χώματα αποτελούν τα όρια του δρόμου ενώ και ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος.

Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί ένα τέτοιας μεγάλης σημασίας έργο για την περιοχή μας, το οποίο εξυπηρετεί επιχειρήσεις εργαζομένους και μαθητές σε καθημερινή βάση. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθημερινά επιρρίπτοντας ευθύνες στους
αρμόδιους και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις με το να κλείσουν τον δρόμο επειδή δεν αντέχουν ποια αυτή την κατάσταση.

Ως εκ τούτου για ακόμη μία φορά ζητούμενα λάβετε όλα τα απαραίτητα μετρά για την αποτροπή ατυχήματος λόγω της ολιγωρίας των υπευθύνων. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για αργοπορία διότι θανατηφόρο ατύχημα είναι ζήτημα ωρών να προκληθεί σε αυτόν τον τόσο απαράδεκτο δρόμο!

                         Αταλάντη, 24/02/2016

                                           Ο

           ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΟΝ

                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ



                    Συνημμένα υποβάλουμε:

    1) Την με αριθμ. πρωτ. 1949/23-02-2016 Ενημέρωση -                 Καταγγελία του ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας.

   2) Το με αριθμ. πρωτ. 15524/09-10-2015 έγγραφο μας














Η υπ΄ αριθμ. 1949/23-02-2016 έγγραφη καταγγελία του ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας Α.Ε, που αφορά το μείζον ζήτημα ασφαλούς διέλευσης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στον δρόμο ο οποίος ενώνει την Τ.Κ. Λάρυμνας
με την Τ.Κ. Μαρτίνου. 










            3) Φωτογραφίες από τον εν λόγω δρόμο

































Απο: lokrisnews






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους