Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/03/2016


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ
Λάρυμνα 31/03/2016 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

  Ή ο γιαλός είναι στραβός ή κάποιοι αρμενίζουν στραβά και αυτοί που αρμενίζουν στραβά έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είναι άλλοι από την υπάρχουσα Τοπική Διεύθυνση , που αντί να ασχοληθούν με ουσιώδη και ζωτικά ζητήματα του εργοστασίου κάνουν πολιτική.
 Φαίνεται δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις ευθύνες τους και ακολουθούν κατά πόδας πολιτικές τύπου ΚΑΡΑΝΙΚΑ ...







(είναι ο γνωστός ανεπάγγελτος που κατέληξε μετακλητός  στο γραφείο του Πρωθυπουργού). Έτσι και ο Διοικητικός Διευθυντής μεταμορφώνεται σε ΚΑΡΑΝΙΚΑ γιατί όποιος περνάει την πόρτα του το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πρώτη φορά στα χρονικά Διοικητικός Διευθυντής στέλνει την εταιρία στην διαμεσολάβηση για ευθύνες δικές του γιατί έχει πατριωτικό πολιτικό παροξυσμό.
Βέβαια θα ξεχνάει ο ίδιος την εποχή Θανάσουλα . Παρακάλεσε και πήρε το μεγαλύτερο βασικό μισθό . Εδραιώθηκε κανονικά παίρνοντας και απολαβές του από το ΠΑΣΟΚ και τώρα με γοργά βήματα πήρε 3 προαγωγές και αποτελεί το αγαπημένο παιδί της Διοίκησης.
 Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ρητό «ό,τι πει το παιδί»..
 Αντί να ασχοληθούν με τα σκαμπανεβάσματα στην παραγωγή , με τα σταματήματα των Π/Κ από χιτώνες , με την κακή ποιότητα ΠΕΚ, με την δυσλειτουργία των Η/Κ , δίνει εντολές σε ημετέρους του να τάζουν και να υπόσχονται οφίτσια. Στο παιχνίδι έχει μπει  για τα καλά και ο Αρχιμηχανικός της παραγωγής. Τελικά πίσω από αυτούς κρύβεται και η Διοίκηση της εταιρίας που συμφωνεί και συναινεί με αυτή την λειτουργία. Η εταιρία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και αντί να δίνονται λύσεις στα προβλήματα , δημιουργούν προβλήματα και τριγμούς παντού.
 Οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους ζουν στην ανασφάλεια για το μέλλον της εταιρίας και κάποιοι ασχολούνται με τις καρέκλες τους και αν θα χάσουν τα οφίτσια που έχουν.
 Το 4ήμερο της 25ης Μαρτίου η παραγωγή του εργοστασίου ευτελίστηκε τόσο πολύ που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν Τοπική Διεύθυνση ζήτησαν τα ρέστα από τους μηχανικούς , αυτοί δεν έχουν συμμετοχή σε τίποτα. Έχουν γίνει μια κλειστή κάστα και αποφασίζουν κατά το δοκούν , συνάδελφοί μας στα ΟΒΜ δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και αυτοί τις δικές τους καρέκλες τις αλλάζουν τακτικά. Φαίνεται ότι οπίσθια με οπίσθια έχουν και εδώ διαφορά . Τελικά η Διοίκηση τι κάνει , μπορεί να βάλει μια τάξη σε όλα αυτά , μπορεί να μας πει πώς θα βγει από το αδιέξοδο η εταιρία , μπορεί να μας πει ποια είναι η επόμενη μέρα , μπορεί όλα αυτά που υποσχέθηκε να τα υλοποιήσει π.χ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ – ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ , για το πρώτο χωρίς να γίνουμε μάντεις πάλι λίγα θα μπουν στο ταμείο , τα υπόλοιπα θα συμπεριληφθούν σε χρέη. Για το δεύτερο , το χάσιμο χρόνου που υπάρχει φοβόμαστε για το αποτέλεσμα.
 Για το πλέον περιβόητο plan B , η Διοίκηση της εταιρίας αν μπει θέμα ιδιωτικοποίησης , ποια είναι η θέση της , αν η p.j comp συνεχίσει το σχέδιο τριχοτόμησης μέσω των κρατικών ενισχύσεων τι θα; κάνει , αυτό παίζει ακόμα , δεν έχει σταματήσει τίποτα , όλα αυτά θέλουν εξηγήσεις.
 Όμως η Διοίκηση της εταιρίας – πήρε μέτρα να εξοικονομηθούν χρήματα . Είναι το γνωστό «μνημόνιο» για τα στελέχη και τα οφίτσια που απολαμβάνουν. Μέχρι και τώρα αναιρούν αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν, όπου τους παίρνει δίνουν και κανένα διευθυντικό επίδομα.
 Τα ταμειακά μας διαθέσιμα με τα λεγόμενά τους μία αντέχουμε , μία είμαστε στο όριο.
 Τελικά πού είμαστε; Πόσο νομίζουν ότι η θεά τύχη θα είναι με το μέρος μας.
 Ή περιμένουν να βάλουν γκολ στο 90΄ , δυστυχώς πάσχουμε από σέντερ – φορ.
 Ακολουθείστε πολιτικές ΚΑΡΑΝΙΚΑ , έχετε ευθύνες με την ανάληψη των καθηκόντων σας αλλάξατε τα πάντα στην εταιρία , οι ευθύνες είναι δικές σας .
 Με τα μεταλλεία στην Εύβοια τι γίνεται , ίδια χαώδη κατάσταση . Ευτυχώς που βοήθησε ο καιρός αλλιώς τι θα κάναμε. Ποια είναι τα αποθέματά μας στις πλατείες; Πόσο μπορούμε να αντέξουμε, στην Εύβοια άλλαξαν τα πάντα τώρα τι φταίει , χάθηκε ο ραβδοσκόπος που βρίσκει μεταλλείο , γιατί ο προηγούμενος που κατέστρεψε τα πάντα τώρα απολαμβάνει τα οφίτσια και την αγκαλιά της Διοίκησης. Μετατέθηκε στην ΕΔΡΑ , έγινε ο καλύτερος αυλικός της Διοίκησης χωρίς αντικείμενο πηγαινοέρχεται ΕΥΒΟΙΑ – ΑΘΗΝΑ . Εισηγούμαστε να του δοθεί επίδομα κόπωσης και επικινδυνότητας . Πάντως καλά κρατεί η Τοπική Δ/νση του ΣΕΛ , δίνει παροχές στο Λιμεναρχείο, κάνει δεντροφυτεύσεις , έχει και ασχολείται με την παραγωγικότητα , καλά αυτά τους έλειπαν τα δέντρα και οι σκεπές , στο ΣΕΛ που δεν υπάρχουν τουαλέτες και όλοι κατουράνε στο δρόμο γι΄ αυτά δεν βλέπουν τίποτα.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς τους αυλοκόλακες της εξουσίας , σε αυτούς που θέλουν να φτιάξουν συντεχνιακές πολιτικές για την επιβίωσή τους και την καρέκλα τους .
 Άλλωστε σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι παρελθόν.

 Υ.Γ.: Κύριοι της Διεύθυνσης , Πρέπει να γνωρίζετε τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κόλους .

 Κύριοι της Διοίκησης , Ποιος από σας πήγε στο Μεταλλείο της Εύβοιας και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που σκέφτηκε να φτιάξει στο σπίτι του ένα ντεκόρ από μετάλλευμα , αλλά είναι τόσο άσχετος που πήρε μαζί του πέτρες!
 Τελικά είστε τόσο άσχετοι;

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Καμιά υποταγή σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν πολιτικές παρελθόντος βολεύοντας τους δικούς τους , ξεχνώντας το σύνολο των εργαζομένων.
 Στο παρελθόν η Τοπική Δ/νση είχε στραφεί εναντίον των συνδικαλιστών , έτσι έλεγε και στη Διοίκηση , τώρα γιατί κρύβει ημετέρους που χτυπούν κάρτα και φεύγουν και κοιμούνται στα σπίτια τους , αυτοί τι είναι , κολλητοί ή έχουν δικούς τους σε θέσεις που η ίδια η Διοίκηση έχει δώσει , εκεί γιατί δεν τηρείται η νομιμότητα , γιατί αποκρύπτουν το γεγονός , αλλά όταν έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» αυτά γίνονται.
 Αυτά για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και της αλήθειας.


                      ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους