Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

48 από τα καλύτερα τεχνολογικά κόλπα

48 ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ TECH ΚΟΛΠΑ


Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με κόλπα και τρικ που σχετίζονται με την τεχνολογία που μπορούν να απλοποιήσουν στην κυριολεξία την καθημερινότητά σας και να διευκολύνουν τη ζωή σας γενικότερα. 
Για παράδειγμα... 





τα καλώδια φόρτισης της Apple για συσκευές iOS και Mac έχουν την τάση να χαλάνε μετά από λίγα χρόνια, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να τα αντικαταστήσετε (εκτός κι εάν θέλετε να πιάσετε φωτιά και να καταστρέψετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα). Εμείς ξέρουμε ένα πανέξυπνο κόλπο για να μην χαλάνε τα καλώδια σας. 
Δεν κάνουμε πλάκα.
Στην πραγματικότητα ξέρουμε 48 κόλπα και κάθε ένα από αυτά είτε θα σας αφήσουν άφωνους είτε θα σας κάνουν να αναρωτιέστε πώς ζούσατε τόσο καιρό χωρίς αυτά. Να σας δώσουμε άλλο ένα παράδειγμα: Θέλετε να κατεβάσετε απευθείας μια ταινία; Αντί να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα torrent εμείς ξέρουμε ένα απλό τρικ αναζήτησης στο Google.


ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΛΩΔΙΩΝ


Οι μικρές φιγούρες των LEGO είναι ιδανικές για να κρατούν στη θέση τους τα καλώδια της Apple. Βάλτε μερικά τουβλάκια στο γραφείο σας και στηρίξτε πάνω τους τη φιγούρα. Στη συνέχεια περάστε τα καλώδια από τα χέρια του. Ναι, μας ευχαριστείτε κι αργότερα. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE


Μπορείτε να κατεβάσετε όποιο βίντεο YouTube θέλετε πληκτρολογώντας απλώς "ss" πριν από το κομμάτι "youtube" του URL του βίντεο στην γραμμή διευθύνσεων. Ας δούμε ένα παράδειγμα με ένα μουσικό βίντεο του Justin Bieber:
Αρχικό - www.youtube.com/watch?v=fRh_vgS2dFE
Κατεβάστε - www.ssyoutube.com/watch?v=fRh_vgS2dFE
Εκτός από το ότι μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικά είδη αρχείων, μπορείτε επίσης να επιλέξετε και με οποιαδήποτε ανάλυση μικρότερη από την πρωτότυπη θέλετε. Να θυμάστε όμως ότι το να κατεβάζετε προστατευμένο περιεχόμενο από το internet είναι παράνομο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΗΧΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE


Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο ήχο από οποιοδήποτε βίντεο στο YouTube θέλετε. Απλώς πληκτρολογήστε "listento" πριν το σημείο "youtube" του URL του βίντεο στη γραμμή διεύθυνσης. Ας δούμε ένα παράδειγμα με το βίντεο του Justin Bieber:
Αρχικό - www.youtube.com/watch?v=fRh_vgS2dFE
Κατεβάστε - www.listentoyoutube.com/watch?v=fRh_vgS2dFE
Μπορείτε να επιλέξετε και μεταξύ διαφορετικών τύπων αρχείων. Απλώς να θυμάστε ότι το να κατεβάζετε προστατευμένο περιεχόμενο από το Internet είναι παράνομο. 

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ QR ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ WI-FI


“Έι, ποιο είναι το password για το Wi-Fi σας?”
Είτε εσείς το έχετε ρωτήσει αυτό είτε κάποιος φίλος. Τώρα όμως μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας στον κωδικό QR. Πηγαίντε απλώς στην συγκεκριμένη σελίδα, βάλτε τα στοιχεία του Wi-Fi σας και θα δημιουργηθεί ένας κωδικός QR. Με τον κωδικό αυτό έχετε πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi σας.
Μπορείτε να το τυπώσετε και να το κολλήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θέλετε κι οι φίλοι σας θα μπορούν να το σκανάρουν όποτε θέλουν. 


ΒΡΕΙΤΕ ΣΕΛΙΔΕΣ WIKIPEDIA "ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ"


Είχατε ποτέ την επιθυμία να μάθετε περισσότερα για τη γειτονιά σας; Η Wikipedia διαθέτει ένα εργαλείο "Nearby" που σας εμφανίζει διάφορες σελίδες με μέρη και πράγματα που βρίσκονται δίπλα σας. Επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα, δώστε έγκριση για πρόσβαση στην τοποθεσία σας και θα σας εμφανιστούν πολλά άρθρα από την Wikipedia για τον τόπο που βρίσκεστε. 


ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE


Η αναζήτηση στο YouTube δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη πριν μάθουμε αυτό το κόλπο: όταν χρησιμοποιείτε τον Google Chrome μπορείτε να πληκτρολογήσετε YouTube.com στη γραμμή διεύθυνσης, να πατήσετε tab και αναζήτηση YouTube απευθείας από τη γραμμή διεύθυνσης. Πάνε οι μέρες που έπρεπε να πάτε στο YouTube για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. 


ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ 'TV' ΤΟΥ YOUTUBE ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ


Όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να δούμε αυτό που θέλουμε από τον ιστό στον υπολογιστή μας χωρίς να μας αποσπά τίποτα την προσοχή. Θα χαρείτε να μάθετε ότι το YouTube έχει μια σελίδα "TV" που σας επιτρέπει να παίξετε τα βίντεο που θέλετε χωρίς όλα τα σκουπίδια που το ακολουθούν, όπως σχόλια κι άλλα. Απλώς πατήστε εδώ.


ΦΤΙΑΞΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


Αυτό το κόλπο είναι για περίεργους τύπους... Υπάρχει μια ιστοσελίδα που λέγεται Myscriptfont.com η οποία μετατρέπει το γραφικό σας χαρακτήρα σε γραμματοσειρά που μπορείτε να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τη χρησιμοποιείτε. Στην πραγματικότητα υπάρχουν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό αλλά αυτός που σας προτείνουμε είναι από τους πιο εύκολους. 


SHORTCUT ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΥΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ YOUTUBE


Υπάρχουν και κάποια κόλπα που είναι πολύ διασκεδαστικά. Όπως για παράδειγμα, όταν πατήσεις ‘K’ ενώ παρακολουθείς κάποιο βίντεο στο YouTube, τότε θα κάνει παύση ή θα αρχίσει να παίζει. Και δουλεύει ανεξάρτητα από το που κάνατε κλικ τελευταία φορά στη σελίδα. 


ΚΡΥΨΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ TWITTER ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ


Το κουμπί mute στο Twitter είναι ένα σχετικά άγνωστο κόλπο που δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε. Σας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε να ακολουθείτε ένα λογαριασμό αλλά κρύβει τα tweets και τα retweets από το timeline σας. Είναι απλός τρόπος να ξεφορτωθείτε κάποιον χωρίς να τον κάνετε unfollow και τον προσβάλετε. Δεν θα το καταλάβουν άλλωστε ότι τους κάνατε mute! Κάντε κλικ στα δεξιά του προφίλ τους κι επιλέξτε mute. Πανεύκολο. 


ΚΑΝΤΕ LOG OUT ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ


Τα μυστικά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια αξίζει πάντα να τα αναφέρουμε ειδικά όταν αφορούν το Facebook, εάν σκεφτούμε ότι όλοι μας οι φίλοι καθώς και οι γονείς τους το χρησιμοποιούν. Σας έχει τύχει ποτέ να μπείτε στο Facebook από κάποια ξένη συσκευή και να ξεχάσετε να κάνετε log out; Μη φοβάστε, μπορείτε να το κάνετε κι από μακριά. Πηγαίνετε στο μενού “settings” στο Facebook, επιλέξτε “security”, και πηγαίνετε στο “when you’re logged in”.
Από εκεί μπορείτε να δείτε τα πάντα και να κλείσετε ότι δεν χρειάζεστε πλέον. 


ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ APPLE TV ΓΡΗΓΟΡΑ!


Σας έχει τύχει ποτέ να ανοίγετε διάφορα και να ανακαλύψετε ότι απέχετε γύρω στα 30 menu από εκεί που είσαστε; Δεν είστε οι μόνοι, αλλά αντί να κάνετε δεκάδες κλικ στο τηλεκοντρόλ για να γυρίσετε εκεί που είσαστε (όπως κάνουν οι περισσότεροι) πατήστε παρατεταμένα απλώς ένα κουμπί. Ποιο κουμπί; Το menu φυσικά. Είναι προφανές. 
Θα γλυτώσετε και από την κράμπα στον αντίχειρα. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ SNAPCHAT ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ SELFIES ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ


Αυτό δεν είναι και τόσο φοβερό κόλπο. Όλοι ξέρουμε ότι το iPhone φροντίζει οι selfies σας να μην είναι καθρέφτης κι επειδή δεν είστε συνηθισμένοι μπορεί να μην σας αρέσουν έτσι. Υπάρχει λύση. Η πιο εύκολη είναι με την εφαρμογή Snapchat για κινητό. Τραβάει φωτογραφίες καθρέφτη και μετά μπορείτε να πατήσετε προς τα κάτω το βελάκι και να τη αποθηκεύσετε κατευθείαν.
Δεν χρειάζεται καν να πατήσετε τη selfie αφού τη σώσετε.


ΤΡΑΒΗΞΤΕ SELFIE ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ APPLE


Τα ακουστικά Apple λειτουργούν και σαν τηλεκοντρόλ κάμερας iPhone. Για να τραβήξετε μια φωτογραφία με τα ακουστικά σας, στοχεύστε στο τηλέφωνό σας και πατήστε το + σε ένα από τα ακουστικά ενώ η εφαρμογή της κάμερας είναι ανοικτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί play/pause στη μέση για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε όταν τραβάτε βίντεο. 

ΚΑΝΤΕ STREAM ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΟ SAFARI ΕΝΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ


Μπορείτε να κατεβάσετε ήχο από το YouTube ή το Soundcloud ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εγαρμογές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παίξετε το τραγούδι ή το βίντεο στο Safari, να πάτε μετά στην αρχική σας οθόνη και να πατήσετε από κάτω για να έχετε πρόσβαση στο Control Center. Από εκεί πατήστε play. Έτσι θα μπορείτε να τα κάνετε όλα μαζί. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ PREVIEW ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ


Εάν έχετε κάποιο ψηφιακό έγγραφο που πρέπει να υπογράψετε, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε επιτέλους την εφαρμογή Preview στο Mac. Αντί να τυπώνετε το έγγραφο και να το υπογράφετε, ανοίξτε το μενού Tools στο Preview, επιλέξτε Annotate > Signature > Manage Signatures, θα εμφανιστεί ένα κουτί διαλόγου Signature Capture. Χρησιμοποιήστε απλώς το ποντίκι σας για να σχεδιάσετε την υπογραφή σας την οποία μπορείτε στη συνέχεια να αποθηκεύσετε σε οποιοδήποτε έγγραφο. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ SPOTLIGHT ΣΑΝ ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΗ


Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξανά αριθμομηχανή μόλις μάθετε αυτό το κόλπο, εφόσον έχετε Mac: Χρησιμοποιήστε την εντολή (⌘) + κενό και κάντε τους υπολογισμούς σας στην αναζήτηση Spotlight.



ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ EMOJI ΣΤΟ DESKTOP


Εάν νομίζατε ότι το emoji ήταν μόνο για κινητές συσκευές σκεφτείτε το ξανά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο desktop.
Για Mac: Πατήστε control+command+spacebar για να πάτε στο menu του emoji.
Για PC: Οι χρήστες Windows μπορούν να αντιγράψουν το emoji από το getemoji.com, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν Windows 8.1 και Windows 10 μπορούν να επιλέξουν Touch Keyboard, και μετά τη χαμογελαστή φατσούλα κάτω αριστερά. 


ΚΑΛΕΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ


Θέλετε να καλέσετε γρήγορα τον τελευταίο αριθμό που καλέσατε ή σας κάλεσε; Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσετε το κουμπί κλήσης από το τηλέφωνό σας κι εκείνο θα καλέσει τον αριθμό. Δεν υπάρχει λόγος να ανατρέχετε στις επαφές σας ή στο ιστορικό κλήσεων. 


ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ


Ποιος να το φανταζόταν ότι δεν χρειαζόταν να πατήσετε ξανά το πλήκτρο με την τελεία στο κινητό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε δύο φορές το πλήκτρο διαστήματος και το επόμενο γράμμα θα είναι κεφαλαίο αυτομάτως. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ SCROLL ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ


Αυτό το κόλπο το ξέρουν πολλοί αλλά αποφασίσαμε να το συμπεριλάβουμε ούτως ή άλλως. Χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να μετακινήστε σε όλες τις ιστοσελίδες. Μπορείτε επίσης να πατάτε το shift και το πλήκτρο διαστήματος ταυτόχρονα για να μετακινήστε προς τα πάνω. 


ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΛΕΞΕΩΝ ΣΤΟ MAC


Τα Mac έχουν ένα εύχρηστο τρόπο που σας βοηθά να βρείτε τους ορισμούς των λέξεων σε δευτερόλεπτα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε highlight οποιαδήποτε λέξη θέλετε, πατήστε στη συνέχεια command+control+D, και θα εμφανιστεί ένα κουτί διαλόγου με πληροφορίες. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ


Χρειάζεστε μικρόφωνο αλλά δεν θέλετε να αγοράσετε; Πανεύκολο. 
Πάρτε ακουστικά και βάλτε τα στην υποδοχή για μικρόφωνο και αρχίστε να μιλάτε. Ίσως να το ξέρατε ήδη αλλά εάν το μαθαίνετε τώρα είμαστε σίγουροι ότι έχετε εντυπωσιαστεί. 


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ


Αυτό είναι το κόλπο που σας λέγαμε στην αρχή για το πώς να προστατεύσετε τα καλώδιά σας: Πάρτε το ελατήριο από ένα στυλό, ανοίξτε το και τυλίξτε το γύρω από το καλώδιο που έχει την τάση να διπλώνει. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνει ίσιο και δεν θα χαλάσει ποτέ. 


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NETFIX


H υπηρεσία του Netflix μπλοκάρει την πρόσβαση συγκεκριμένου υλικού για κάποιες χώρες και περιοχές αλλά υπάρχει ένας δωρεάν browser που ονομάζεται Hola και σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείτε ιστότοπους στους οποίους έχει απαγορευτεί η πρόσβαση για τη χώρα σας. Οι συνδρομητές του Netflix μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιούν τον Hola για να μεγαλώσουν τον κατάλογο με όλα εκείνα στα οποία έχουν πρόσβαση στον ιστό. 


ΑΝΟΙΞΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ


Εάν κατά λάθος κλείσατε κάποια σημαντική σελίδα στον browser, μπορείτε να την ανακτήσετε πατώντας command+shift+t για Mac ή control+shift+t σε Windows PC.


ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ LINKS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ


Για να βρείτε απευθείας link για να κατεβάσετε μουσική, πατήστε “[άλμπουμ ή τραγούδι] -inurl:(htm|html|php|pls|txt) intitle:index.of “last modified” (mp3|wma|aac|flac)”.
Δίνει εντολή στο Google να σας δείξει ιστοσελίδες που έχουν απευθείας links για να κατεβάσετε αυτό που ψάχνετε. Ας πάρουμε για παράδειγμα το άλμπουμ Straight Outta Compton:
Γκουγκλάρετε τη φράση: straight outta compton -inurl:(htm|html|php|pls|txt) intitle:index.of “last modified” (mkv|mp4|avi)
Και δείτε στην εικόνα πάνω τι θα σας βγάλει.
Κάντε κλικ σε ένα από τα πάνω links και βρείτε απευθείας links για να κατεβάσετε τα τραγούδια από το άλμπουμ.
Απλώς να θυμάστε ότι το κατέβασμα προστατευμένου περιεχομένου είναι παράνομο. 


ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ LINKS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑΙΝΙΕΣ


Για να βρείτε ένα απευθείας link για να κατεβάσετε ταινία, πατήστε “[όνομα της ταινίας] -inurl:(htm|html|php|pls|txt) intitle:index.of “last modified” (mkv|mp4|avi)”.
Δίνει εντολή στο Google να σας δείξει ιστοσελίδες που έχουν απευθείας links για να κατεβάσετε αυτό που ψάχνετε. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ταινία "Κουρδιστό Πορτοκάλι" (A Clockwork Orange):
Γκουγκλάρετε τη φράση: A Clockwork Orange -inurl:(htm|html|php|pls|txt) intitle:index.of “last modified” (mkv|mp4|avi)
Και δείτε στην εικόνα πάνω τι θα σας βγάλει.
Κάντε κλικ σε ένα από τα πάνω links και βρείτε απευθείας links για να κατεβάσετε την ταινία.
Απλώς να θυμάστε ότι το κατέβασμα προστατευμένου περιεχομένου είναι παράνομο. 


ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑΙΝΙΑ


Αυτό το συμπεριλάβαμε για πλάκα... Κατεβάστε την εφαρμογή RunPee στο iOS, Android, ή στη συσκευή Windows που έχετε και θα σας πει την κατάλληλη στιγμή που μπορείτε να πάτε τουαλέτα ενώ παρακολουθείτε ταινία για να μην χάσετε κάποια συγκλονιστική σκηνή ή χάσετε την πλοκή. 


ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ STREAM ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ


Το site αυτό είναι για όλους εσάς που είστε λάτρεις του συγκεκριμένου "σπορ": CanIStream. Σας λέει πού μπορείτε να βρείτε την ταινία που αναζητάτε και ποια είναι η φθηνότερη τιμή. 


ΕΠΕΣΕ ΤΟ INTERNET; ΠΑΙΞΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Όταν πέφτει η σύνδεση και εμφανίζεται στον Google Chrome μια σελίδα όπως αυτή, πατήστε το πλήκτρο διαστήματος κα ξεκινήστε να παίζετε ένα παιχνίδι με τον T-Rex. Τουλάχιστον δεν θα βαρεθείτε όσο θα περιμένετε να αποκατασταθεί η σύνδεση. 


ΤΟ GOOGLE ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ


Όποτε έχετε να μελετήσετε για κάποιο σημαντικό τεστ ή διαγώνισμα για το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο, μπορείτε να γκουγκλάρετε “site:edu [θέμα] exam”, και θα σας οδηγήσει σε αμέτρητα δείγματα τεστ με τις λύσεις τους και όλα. 
Σας δίνουμε ένα παράδειγμα:
Κάντε αναζήτηση στο Google το εξής: site:edu python exam
Και το Google θα σας βγάλει όλα αυτά που βλέπετε.
Κάντε κλικ στα πάνω links, όπως αυτό, και θα έχετε ένα δείγμα τεστ. 


ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ WIKI ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ


Μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε σελίδα από τη Wikipedia ηλεκτρονικά σε PDF, ZIM ή σε μορφή OpenDocument ή ως βιβλίο. Η συγκεκριμένη σελίδα σας δείχνει πως να μετατρέψετε τα άρθρα της Wikipedia σε βιβλίο σε τέσσερα βήματα. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ SIRI ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ


Συμβαίνει καμιά φορά να βρίσκουμε κάποιο iPhone στο δρόμο ή σε κάποιο κατάστημα. Το ξέρατε όμως ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να βρείτε σε ποιον ανήκει; Εάν βρείτε ένα κλειδωμένο iPhone αλλά το Siri είναι ενεργοποιημένο, απλώς ρωτήστε το Siri: “Who do you belong to?” (σε ποιον ανήκεις;), και θα δείτε το όνομα του ιδιοκτήτη και τα στοιχεία του. Ευκαιρία να κάνετε και μια καλή πράξη. 


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ANDROID ΣΑΣ


Η Google σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε χρήση μιας συσκευής διαχείρισης Android που σας επιτρέπει να βρείτε μια χαμένη ή κλεμμένη συσκευή. Μπορείτε επίσης να βάλετε στο Google τη φράση “find my phone” για να εντοπίσετε τη συσκευή Android σας. Θυμηθείτε όμως ότι πρέπει να έχετε κάνει log in στο λογαριασμό Google που συνδέεται με το Android σας.  


ΣΤΕΙΛΤΕ SMS ΑΠΟ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ


Δεν έχετε smartphone; Περίεργο.
Ωστόσο, παρόλα αυτά μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε κινητό από τον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και τις πληροφορίες του διακομιστή. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτό το site για να βρείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση που συνδέεται με τον διακομιστή. Μην ξεχάσετε μόνο να συμπληρώσετε τον αριθμό τηλεφώνου στη διεύθυνση κι έτσι θα έχετε την ηλεκτρονική διέυθυνσή τους και θα μπορείτε να στέλνετε μηνύματα από τον υπολογιστή σας. 


ΠΑΡΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ HONEY


Κατεβάστε το Honey στον Chrome σας και ξεκινήστε άμεσα να εξοικονομείτε χρήματα. Σας περνάει αυτόματα κωδικούς από κουπόνια καθώς κάνετε checkout σε κάθε online κατάστημα λιανικής. Γιούχου!


ΓΛΥΤΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ AMAZON ΜΕ ΤΟ CAMELCAMELCAMEL


Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος για να γλυτώσετε χρήματα: εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Amazon φροντίστε να εκμεταλλευτείτε ένα website που λέγεται camelcamelcamel.com. Ξεκινήστε από τώρα. Εντοπίζει προϊόντα για εσάς και σας ειδοποιεί όταν πέσει η τιμή τους. 


ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE ΣΕ GIF


Θέλετε να μετατρέψετε οποιοδήποτε βίντεο από το YouTube σε GIF; Απλά προσθέστε “gif” πριν το “youtube” στο URL στη γραμμή διευθύνσεων σας. 


ΔΕΙΤΕ ΕΑΝ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ


Και πάλι, μας αρέσουν πολύ οι συμβουλές που αφορούν στην ασφάλεια. 
Έτσι λοιπόν, μάθαμε με χαρά ότι υπάρχει ένα website που ονομάζεται HaveIBeenPwned.com. Ελέγχει εάν έχουν παραβιαστεί τα δεδομένα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. 


ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ONLINE


Κάποιες φορές είναι φοβερά εκνευριστικό να κλείνετε online λογαριασμούς καθώς οι υπηρεσίες έχουν την τάση να θάβουν την επιλογή αυτή στις ρυθμίσεις και τα μενού βοήθειας. Ρίξτε μια ματιά στο AccountKiller.com. Σας δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πως να σβήσετε τους λογαριασμούς σας από δημοφιλείς σελίδες. 


ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ


Θέλετε να δείτε εάν κάποιο όνομα χρήστη είναι διαθέσιμο σε δημοφιλείς σελίδες; Χρησιμοποιήστε το Namechk.com. Ελέγχει και domain names.

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ


Πριν επισκεφθείτε κάποια ύποπτη ιστοσελίδα, αναζητήστε στο Google το “safebrowsing: [το όνομα της ιστοσελίδας]”, και στη συνέχεια επιλέξτε το link εδώ για να δείτε το ιστορικό των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού στο συγκεκριμένο site τις τελευταίες 90 ημέρες. Δείτε το παράδειγμα στην εικόνα. 


ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΩΡΑ


Εάν υποφέρετε από αυπνία θα λατρέψετε αυτό το website που λέγεται sleepyti.me. Θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε την κατάλληλη ώρα για να πάτε για ύπνο και την ώρα που πρέπει να ξυπνήσετε. Η όλη ιδέα βασίζεται στη θεωρία που υποστηρίζει ότι ξυπνώντας στη μέση ενός κύκλου ύπνου ξυπνάτε κουρασμένοι και με κακή διάθεση αλλά εάν σηκώνεστε στα διαστήματα μεταξύ των κύκλων αισθάνεστε ανανεωμένοι και φρέσκοι. 
Το site αυτό υπολογίζει για εσάς κι έτσι μπορείτε να ξυπνάτε ανάμεσα σε δύο κύκλους ύπνου. 



ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ


Όσοι από εσάς είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί θα θέλατε μάλλον να ξέρετε από πριν πόση ώρα θα σας πάρει να διαβάσετε ένα συγκεκριμένο βιβλίο πριν το ξεκινήσετε. Λοιπόν, υπάρχει ένας ιστότοπος που λέγεται HowLongToReadThis.com ο οποίος υπολογίζει πόσος χρόνος απαιτείται για την ανάγνωση ενός συγκεκριμένου βιβλίου. Και είναι πολύ ακριβές, από όσο είδαμε. 


ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ BROWSER ΣΕ NOTEPAD


Θέλετε να γράψετε κάτι στα γρήγορα;
Μπορείτε να ανοίξετε ένα σημειωματάριο στη μηχανή αναζήτησης. Πληκτρολογήστε απλώς “data:text/html, ” στη γραμμή διεύθυνσης. Δυστυχώς το να θυμηθείτε αυτό που πρέπει να πληκτρολογήσετε μπορεί να σας πάρει όση ώρα θα κάνατε να ανοίξετε μια αντίστοιχη εφαρμογή. Παρόλα αυτά έχει πλάκα να το ξέρεις. 


ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ


Όσοι από εσάς αγαπάτε την υγιεινή διατροφή θα ξετρελαθείτε με αυτό το κόλπο: Κάντε αναζήτηση στο Google “[τροφή] vs [τροφή]” στα αγγλικά και συγκρίνετε τη διατροφική τους αξία. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ PASSWORD ΣΑΣ


Όταν βρίσκεστε σε μια σελίδα login οποιουδήποτε website, μπορείτε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης που πληκτρολογείτε με ένα εύκολο κόλπο. Πατήστε το δεξί κλικ στο τετράγωνο που βάζετε τον κωδικό σας κι επιλέξτε "Inspect Element" για να εμφανιστούν οι εντολές. Βρείτε τη γραμμή που ξεκινά με "input type=password", αλλάξτε τη λέξη "password" με τη λέξη "text", και θα βλέπετε τον κωδικό σας καθώς τον πληκτρολογείτε. 
Αυτό είναι χρήσιμο εάν έχετε πληκτρολογήσει λάθος ήδη κάποιες φορές τον κωδικό σας και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τον πληκτρολογείτε σωστά. 


Απο: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους