Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση από την Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας Λάρκο στα Μεταλλεία Ευβοίας

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

Βρυσάκια  23 / 5 / 2016   Αριθμ. Πρωτ. : 178
     

                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ, λόγω χαμηλής τιμής του Ni.
Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες... 







την τοπική  διεύθυνση μεταλλείων Μανή-Σταματιάδη και ρωτάμε: «Έχει αλλάξει τίποτα στην Εύβοια»;
Τα νταμάρια γίνονται όλο και πιο βαθιά με μεγάλες κλίσεις στους δρόμους, πολύ στενά και πολύ επικίνδυνα. Δρόμοι νταμαριών με πολλές λακούβες, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι εργαζόμενοι και μηχανήματα «αυτά που έμειναν».
Παρατηρείται έλλειψη ανταλλακτικών με αποτέλεσμα να μένουν φορτωτές στα συνεργεία. Γιατί; Γιατί να κάθονται χειριστές, εργαζόμενοι της εταιρίας και να δουλεύουν εργολάβοι «τσάπες»; Και σε λάθος θέσεις κάτω από τον ραμπλέ του Δ.Κοτρωνίου, ποιος εγκρίνει αυτές τις επιλογές;
Παρατηρείται ότι η απόσταση της απόθεσης στείρων όλο και μεγαλώνει. Γιατί δεν έχει γίνει σχεδιασμός γι’αυτό; Γιατί δεν έχει γίνει σχέδιο μετατροπής των 5 κοιτασμάτων για να έχουμε απόθεση πιο κοντά, με αποτέλεσμα μεγαλύτερης οικονομίας και χαμηλότερο κόστος παραγωγής;

Μας λέτε ότι τα αποθέματα είναι αρκετά και να μην ανησυχούμε, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι το 2016 θα έχουμε λατερίτη. Μετά τι θα γίνει; Λέγατε κι εσείς και η διοίκηση ότι ο εργολάβος στα Βρυσάκια θα μπει στις 1/3/2016. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Ξέροντας ότι, για να δώσει μεταλλείο θέλει 6 μήνες το λιγότερο κι έχοντας μπροστά και το χειμώνα «Βρέξε μου και γλίστρησα», όπως λένε και στον τόπο μας.
Όσο για το σίριαλ Κούτος, πολύ διαφήμιση γίνεται, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα εδώ και 2 χρόνια. Γι’αυτό ποιος ευθύνεται; Η πρώτη διεύθυνση κ. Στενού ή εσείς κ. Μανή;
        Τώρα τελευταία βλέπουμε πολλές προαγωγές και μετατάξεις στους εργαζόμενους Ευβοίας. Από παλιά ξέραμε ότι αυτό όταν γινόταν, συνοδευόταν με αυξήσεις. Τώρα τι; «No money, no honey».
        Γιατί κύριε Σταματιάδη κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους με τέτοια φτωχά τρικ; Μήπως ορισμένες προαγωγές γίνονται με συμπάθειες; Υπάρχουν άραγε «γιουσουφάκια» στην ΛΑΡΚΟ; Ή γίνονται με αξιοκρατικό χαρακτήρα ΠΑΝΤΑ;

        Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από το σωματείο μας!
        Όσο για κάποιους λίγους συναδέλφους που κάνουν μικροπολιτική, τους λέμε να συσπειρωθούν με το συνδικάτο μας, γιατί οι ημέρες που περιμένουμε θα είναι δύσκολες. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Κόμματα και χρώματα έξω από την ΛΑΡΚΟ. Όλοι μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα δικαιώματά μας.
        Όσο για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη διοίκηση της εταιρίας, η ευθύνη για το μέλλον της εταιρίας είναι μεγάλη.
        Κύριοι, θέλετε η Ελλάδα να έχει βαριά βιομηχανία; Αν ΝΑΙ, τότε κάντε πράξη τις δεσμεύσεις τις προεκλογικές προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με έργα κι όχι λόγια του αέρα.

        Πρέπει γρήγορα να αναγγείλετε ένα σχέδιο βιωσιμότητας και βιομηχανικής ανάπτυξης της εταιρίας.

        Σε κάθε ενέργειά σας που είναι προς όφελος των εργαζομένων, εμείς θα σας επεφημούμε. Αν ΟΧΙ, τότε θα είμαστε απέναντί σας και με πάρα πολύ σκληρή στάση.

        Συναδέλφισες, συνάδελφοι, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές σε αυτόν τον αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε.



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΞΕΝ.           ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ Γ.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους