Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Με «υδρατμούς πετάει» η Λάρκο - Ηθικές ευθύνες και για το τοπικό πολιτικό σύστημα

Η εταιρία έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση τόσο από τις απαιτήσεις των δανειστών όσο και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει διάθεση να προβεί σε άμεσες και όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες ενέργειες για το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων. 




Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται σε διάφορους διαδρόμους, πρωτίστως κυβερνητικούς, για το τι πρέπει να γίνει. Επίσημα όμως δεν υπάρχει φως για οτιδήποτε.
Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή όμως είναι το γεγονός ότι στην εταιρία οφείλονται χρήματα. Χρήματα που θα την βοηθήσουν ώστε να σταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα όρθια, ευελπιστώντας σε λύση.
8,5 εκ ευρώ είναι τα χρήματα που περιμένει από την επιστροφή του ΦΠΑ. Επιπλέον 1,5 εκ ευρώ περίπου από την διαφορά φόρου πετρελαίου. Χρήματα που αν τις πιστωθούν θα την διατηρήσουν ζωντανή μέχρι και τον Αύγουστο. Ευελπιστώντας ότι το καλοκαίρι θα βρεθεί η χρυσή τομή  για την λειτουργία της. Ειδάλλως και βάσει με τα όσα διοικητικά της στελέχη τονίζουν, η εταιρία θα πρέπει να εκποιήσει περιουσία, όπως πλοία κ.ο.κ. προκειμένου να φτάσει αγκομαχώντας έως τον Οκτώβριο.
Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά, και αν και εφόσον όσα σας περιγράφουμε ισχύουν, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά, αφού έχει αντίκτυπο στον Δήμο μας και την οικονομία του.
Η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα είναι ένα τρομερό πλήγμα, το οποίο δυστυχώς μέρος του τοπικού πολιτικού συστήματος ούτε καν το έχει αντιληφθεί ακόμη! Οι δε ευθύνες του, σε ηθικό επίπεδο τουλάχιστον, γιατί δεν έχουν υπάρξει ακόμη κινητοποιήσεις από την πλευρά του, μεγάλες. Και μεγάλες την ώρα, που δεν μπορεί να αντλήσει χρήματα από πουθενά, λόγω της ανεπάρκειάς του.
Αυτό όμως θα αναλυθούν εν καιρώ, και θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία για τις ευθύνες που έχουν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες για το πως συμπεριφέρονται απέναντι στην εταιρία και τους εργαζόμενούς της.
Αυτό που προέχει σήμερα είναι η Λάρκο πάση θυσία να παραμείνει «ζωντανή» και να βρεθεί λύση να παραμείνει ανοιχτή και σε λειτουργία.
Παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον το ζήτημα αυτό και ευελπιστούμε ότι δεν θα ζήσουμε μαι τραγωδία ανάλογη, αυτής που έζησε ο Δήμος Κηρέως και το Μαντούδι με το κλείσιμο της εταιρίας «Σκαλιστήρης»!

Aπο: eviawelle.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους