Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ανεξάρτητη ενωτική κίνηση εργαζομένων Λάρκο στην Εύβοια

Απο: eviawelle.gr

Ανακοίνωση 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής αξιώθηκε η ελληνική κυβέρνηση μετά την περιβόητη ΄΄αξιολόγηση΄΄ να δώσει και στην ΛΑΡΚΟ κάποια ‘’ψίχουλα’’ από το ποσό επιστροφής Φ.Π.Α που δικαιούμαστε σαν εταιρεία. Και επειδή κάποιοι είχαν ράψει μεγάλες τσέπες ,το αποτέλεσμα:
Για την ΛΑΡΚΟ εκταμιεύθηκε ποσό 3,8 εκάτ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 εκάτ. ευρώ συμψηφίστηκαν για οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα 2,6 εκάτ. ευρώ μπήκαν στο ταμείο της εταιρείας.







Υπολοίπονται 3 εκατ .ευρώ από επιστροφή Φ.Π.Α και άλλα 2,2 εκατ.ευρώ από επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων τα οποία είναι υπογεγραμμένα όπως επικαλούνται αλλά το κράτος τώρα δεν έχει χρήματα. Όπως καταλαβαίνετε θα περιμένουμε ‘’πότε θα πέσουν του κριαριού’’. Που είναι τα 8 εκατ. που έλεγαν και καμάρωναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ???? Προφανώς πήγαν περίπατο όπως και οι δεσμεύσεις τους προεκλογικά για την ΛΑΡΚΟ. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από μια κυβέρνηση που στηρίζεται στο ψέμα!!!!!!
Η κατάσταση της εταιρείας με αυτά τα 2,6 εκάτ. ευρώ δεν άλλαξε και ιδιαίτερα . Μια μικρή ένεση ρευστότητας ήταν και τίποτα περισσότερο!! Εάν δεν ανέβει η τιμή του Νi και δεν λυθούν τα ζητήματα όπως τιμή ηλεκτρικού ρεύματος ,κρατικές ενισχύσεις, παλαιά Λαρκο το μέλλον θα είναι δυσoίωνο και αβέβαιο….
Η διοίκηση πρίν περίπου ένα μήνα εξήγγειλε και κοινοποίησε στις κατά τόπο διευθύνσεις 14 μέτρα για εξοικονόμηση χρήμάτων λόγω της χαμηλής τιμής του Νi. Από αυτά τα 14 μέτρα τουλάχιστον στον χώρο μας το μόνο που έχει εφαρμοστεί είναι περικοπές σε ανταλλακτικά και γενικά σε προμήθειες, με ο,τι αυτό συνεπάγετε ,περιορισμός του αριθμού των αυτοκινήτων και περικοπές στα εισιτήρια (οδοιπορικά ) των συναδέλφων… Αυτά θα σώσουν την εταιρεία???
Κύριοι της διοίκησης σοβαρευτείτε!!!! Εχουμε στελέχη στην Εύβοια με μισθό κοντά στον δικό σου ΠΡΟΕΔΡΕ και δεν προσφέρουν τίποτα στην ΛΑΡΚΟ!!!!!!!! Γιατί????? Mε αυτούς που ξεπερνούσαν τον μισθό του ΠΡΟΕΔΡΟΥ κάνατε τίποτα κύριε ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕ???? Και κάτι ακόμη, σε αυτούς τους ‘’καλοθελητές’’που σας μεταφέρουν κάτι ΄΄περίεργα ‘’ πράγματα για τα ΜΕΕ να τους έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη κύριε ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕ στα λεγόμενα τους………………… ..και θα πετύχεται!!!!!! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχετε πάρει χαμπάρι τι καπνό φουμάρουν!!!!!
Περιμένουμε εναγωνίως και το περίφημο BUSINESS PLAN να ανακοινωθεί και επίσημα…

Τι λέει αυτό απ’ότι πληροφορηθήκαμε εν συντομία????
1.Εξορθολογισμός εργολαβιών
2.Επανακαθορισμός τιμής ηλεκτρικού ρεύματος
3.Επίλυση χρεών προς Παλαιά Λάρκο
4.Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
5.Υδρομεταλλουργική επεξεργασία πτωχών μεταλλευμάτων
6.Εγκατάσταση μονάδος ανοξείδωτου χάλυβα
7.Εναρξη υπόγειων εκμεταλλεύσεων
Λέει δηλαδή αυτά που φωνάζουν εδώ και χρόνια όλα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι!!!!!
Όμως για να υλοποιηθούν όλα αυτά ,προυποθέτουν επενδύσεις ,οι οποίες απαιτούν χρήματα ,και της ΛΑΡΚΟ το ταμείο τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή είναι μείον!!! Αρα που μας οδηγεί αυτό το περίφημο επιχειρησιακό σχέδιο ????? Σάββατο κοντογιορτή, κοντά είναι και η Κυριακή!!!!!!!!
Αλλά ας πάμε και λίγο στα του χώρου μας.. Σήμερα η πλατεία των Πολιτικών έχει 135.000 τόνους Μεταλλεύματος με μέση ποιότητα ~0,91 % (τώρα το 0,91 δεν είναι φτωχό?) .Από πού ήρθε αυτό το μετάλλευμα???Εχει ανοίξει καμμια νέα πιο συμφέρουσα εκσκαφή ,έχει αλλάξει κάτι ή μήπως από τις εκσκαφές που δουλεύαμε το 2014 και το 2015???? Να και το μετάλλευμα του Δυτικού Κοτρωνίου που κάποιοι αμφισβητούσαν και έλεγαν που είναι!!!! Το ανακάλυψε κάποιος με μαγικό ραβδί ?? Απ’ ότι θυμόμαστε είχε ακουστεί ένα τέτοιο σενάριο στο παρελθόν (μετάλλευμα Ακρών).
Τυχερός ειστε Κε Μανή!!! Για το 2016 θα έχουμε μετάλλευμα ,το 2017 καλώς εχόντων των πραγμάτων τι γίνεται?? Όλες οι εκσκαφές που δουλεύουμε τώρα, τέλος του 2016, εκτός από το Βρυσάκι θα έχουν ολοκληρωθεί….ποιό είναι το σχέδιο για το 2017????
Ξεκίνησε και ο εργολάβος Στέκας Αθ. να δουλεύει στο Πλατάνι….τώρα δεν θα παίρνει μετάλλευμα από επόμενη εκσκαφή?? Δεν θα βγάζει μετάλλευμα χωρίς μπάζα???? Εσείς που λέγατε όλα αυτά όταν έκανε την ίδια εργασία στο ίδιο μέρος ο συγκεκριμένος εργολάβος γιατί τώρα το κάνετε γαργάρα και δεν μιλάτε???? Πού είναι οι ανακοινώσεις σας????? Δεν τις εγκρίνει ο ΄΄μπαμπάς΄΄?????????
Βγήκε και νέα μέθοδος στα ΜΕΕ να ελέγχονται οι καθαρίστριες αν καθαρίζουν σωστά τα τμήματα που έχουν αρμοδιότητα…. Να μαζεύουν υπογραφές από τον προιστάμενο του εκάστοτε τμήματος αν καθάρισαν σωστά ή όχι ……..
Τι είναι οι συναδέλφισσες???? Απολυόμενοι από τον στρατό που μαζεύουν υπογραφές από αποθήκη, κ.ψ.μ κλπ??????
Μαθαίνουμε ΄΄ξαναζεσταίνεται ‘’ το θέμα της τοποθέτησης security για την φύλαξη των εργοταξίων και της Ε/0.
Τους είχαμε δεί και στο παρελθόν τι είχαν κάνει οι εν λόγο φύλακες στο εργοτάξιο της Τριάδος.
Ασχοληθείτε κύριοι της τοπικής διεύθυνσης με σοβαρότερα θέματα….Λόγω περικοπής δαπανών και έλλειψης ανταλακτικών ο Φ22(ένας από τους δυο πιο παραγωγικούς φορτωτές) είναι αραγμένος εδώ και ένα μήνα από τρόμπες υδραυλικού και σασμάν, το λαδάδικο ήταν αραγμένο μια εβδομάδα από σκασμένο λάστιχο και ο βοηθός κουβάλαγε λάδια με το πουλμανάκι μεταφοράς προσωπικού(ευτυχώς που μηχανικός ασχολήθηκε με το θέμα και έφεραν λάστιχα) , μια αντλία έπρεπε να μπει σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση της διαβροχής και οι συνάδελφοι έψαχναν σαν τους γύφτους να βρουν καμμια πεταμένη βάνα και λίγα μέτρα λάστιχο επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς.
Μην εφησυχάζετε με το γεγονός ότι στην παρούσα χρονική στιγμή οι πλατείες είναι γεμάτες μετάλλευμα…΄
Οσο δύσκολα γεμίζουν ,τόσο εύκολα αδειάζουν!!!!!!!!!
Δώστε προπορεία στο μεταλλεία Κε Μανή!!!!! Αν τυχόν ανέβει η τιμή του Ni (που όλοι το ευχόμαστε) μην μας βρεί απροετοίμαστους και χωρίς μετάλλευμα προς αποστολή!!!!
Υ.Γ(1): Δυστυχώς οι μεγάλοι συμβουλάτορες-μέντορες που ήθελαν να αποκτήσουν και υστεροφημία για τις πετυχημένες συμβουλές τους αποδείχθηκαν ΚΟΥΤΣΑ ΑΛΟΓΑ…..

Υ.Γ(2): Ανακαλύφθηκε λέγετε, από ειδικούς επιστήμονες εργατολόγους ένα νέο είδος εργαζόμενου.
Το ονόμασαν ΄’γιουσουφάκι΄΄ και ζεί και μεγαλώνει μόνο στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ(ΜΕΕ)……
Ο νοών ,νοείτω!!!!!!!
* γιουσουφάκι : τούρκικη λέξη….Νεαρό αγόρι στην δούλεψη οθωμανού αξιωματούχου ,το οποίο ,εκτός από εργασία ,προσέφερε και ‘’άλλου είδους’’ υπηρεσίες στο αφέντικό του…
              ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Απο: eviawelle.gr


3 σχόλια:

  1. ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΣΑΣ ΒΡΙΖΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους