Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

20 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ




Πιστεύατε ότι είναι υγιεινά ή ότι στη χειρότερη περίπτωση δεν σας βλάπτουν; Ξανασκεφτείτε το γιατί μάλλον κάνετε λάθος. Κάντε κλικ και δείτε 20 τρόφιμα που καλό θα ήταν να μην ξαναβάλετε στο στόμα σας. 







ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ



Το έχετε ακούσει πολλές φορές αλλά έχετε συνειδητοποιήσει ότι είναι πλούσιο σε γλουτένη και άμυλο και παρακευάζεται από ραφιναρισμένο αλεύρι τύπου T55, το οποίο είναι πολύ φτωχό σε ιχνοστοιχεία; Δοκιμάστε το ολικής αλέσεως, αξίζει τον κόπο. 

ΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SMOOTHIES ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ



Τα smoothies χάνουν άμεσα τη διατροφική τους αξία καθώς οι εταιρείες προσθέτουν πάρα πολύ ζάχαρη και μετά από 24 ώρες έχουν χάσει όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Δεν σας κάνουν καλό, πάρτε το απόφαση. 

ΟΙ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ



Ο λύκος που ντύθηκε αρνάκι! Πόσες φορές έχετε προτιμήσει να φάτε μια ρυζογκοφρέτα από κάτι άλλο πιστεύοντας ότι είναι πιο υγιεινή; Μέγα λάθος! Έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και χαλάνε τον μεταβολισμό σας. 

ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΡΥΖΙ



Το έπλυναν, το γυάλισαν και σας το σερβίρουν να το φάτε. Ξανασκεφτείτε το, πόσο απέχει από τη φυσική ανεπεξέργαστη μορφή του; Προτιμήστε το αναποφλοίωτο και φυλάξτε το λευκό για τους... γάμους!

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ



Μμμμ... φαίνεται νόστιμο και διατηρείται... αιώνια. Για ρίξτε μια ματιά στα συστατικά και θα φρίξετε. Εάν το ψωνίσατε ήδη σκεφτείτε να το βάλετε σε κορνίζα και να το χαρίσετε στα εγγόνια σας. Δεν θα πάθει τίποτα ούτε σε ένα αιώνα. 

ΚΕΤΣΑΠ



Υπάρχουν κάποιοι που τη βάζουν παντού. Ειδικά στην Ελλάδα που οι ντομάτες είναι πάμφθηνες και άφθονες αυτή η συνήθεια είναι παράλογη. Εκτός του ότι καλύπτει όλες τις γεύσεις είναι και πολύ ανθυγιεινή καθώς περιέχει άπειρη ζάχαρη και πολύ αλάτι. Το ξέρετε; Γιατί τότε συνεχίζετε να την τρώτε; 

ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ



Τα παιδιά τα λατρεύουν και είναι και η εύκολη λύση για πρωϊνό. Υπάρχουν δε πολλοί που τα θεωρούν και υγιεινά. Το ξέρατε ότι ένα μπολ δημητριακά περιέχει σχεδόν πέντε κουταλάκια ζάχαρη;. 

ΤΑ ΣΟΡΜΠΕ



Όντως, τα σορμπέ είναι πιο ελαφριά γιατί δεν περιέχουν γάλα και λιπαρά αλλά παρόλα αυτά περιέχουν πάρα πολύ ζαχαρη, ειδικά αυτά του εμπορίου. 

ΤΟ ΜΟΥΣΛΙ



Με μια πρώτη ματιά φαίνονται μια καλή επιλογή. Παρόλα αυτά, οι μάρκες που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ περιέχουν πολλή ζάχαρη και ξερά φρούτα. Άρα εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος (και ποιος δεν θέλει άλλωστε) καλό είναι να μην τα ξαναφάμε νομίζοντας κιόλας ότι κάναμε μια καλή επιλογή. 

ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ



Το παγωμένο τσάι που σερβίρεται σε διάφορα καταστήματα ή αυτό που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ περιέχει σιρόπι και τεχνητά αρώματα. Καλύτερα λοιπόν να φτιάχνουμε το δικό μας τσάι στο σπίτι και να το βάζουμε στο ψυγείο. 

ΤΑ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ



Εδώ είναι ο μεγάλος πειρασμός! Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλουμε εντελώς από τη διατροφή μας αλλά εάν σκεφτούμε ότι πρόκειται για επεξεργασμένο κρέας με πάνω από 50% νιτρικά ίσως αποφασίσουμε να τα τρώμε σε ειδικές περιπτώσεις μόνο. 

ΤΑ ΜΗ ΦΥΣΙΚΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ



Μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό αλλά σύμφωνα με σοβαρές μελέτες το γιαούρτι ευθύνεται για την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη καθώς μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό.

ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ



Πριν τα αγοράσετε κοιτάξτε την ετικέτα. Μήπως περιέχουν πολύ αλάτι και ζάχαρη; Ξανασκεφτείτε το. 

ΤΟ ΣΟΥΣΙ



Τα ψάρια περιέχουν υδράργυρο και ειδικά ο σολομός, στοιχείο ιδιαίτερα τοξικό συγκεκριμένα για τα έμβρυα στη μήτρα. Προτιμήστε τα ψάρια της ανοικτής θάλασσας από εκείνα των ιχθυοτροφείων. Κι επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε την προέλευση των ψαριών στα σούσι καλύτερα είναι να μην το τρώτε. 

ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΟΥΠΕΣ



Εδώ ισχύει ότι και με τους κύβους. Γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας σούπα που θα είναι φρέσκια και πολύ πιο νόστιμη; 

ΟΙ ΚΥΒΟΙ



Είναι η εύκολη λύση για να δώσετε γεύση στο φαγητό. Περιέχουν όμως πολύ αλάτι και δεν είναι καλό για τις αρτηρίες σας. 

ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ



Ε, λοιπόν όχι. Ένας φυσικός χυμός πορτοκάλι δεν είναι το ίδιο με το να φάτε ένα ολόκληρο πορτοκάλι. Όσο για το χυμό του εμπορίου, δεν το συζητάμε καν. 

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ



Όντως, είναι light άρα περιέχουν λιγότερα λιπαρά. Προσέξτε όμως γιατί πολλά από αυτά περιέχουν πάρα πολύ αλάτι για να αναπληρώσουν τη γεύση που τους λείπει. Η λύση; Φάτε λιγότερο τυρί από το πλήρες. 

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΑ



Στα προϊόντα αυτά συχνά αναγράφεται "χωρίς τρανς λιπαρά". Οι βιομηχανίες τροφίμων όμως προσθέτουν άλλου είδους λάδια όπως λάδι καρύδας ή άλλο που δεν είναι ότι καλύτερο για την καρδιά. 

ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΒΡΩΜΗ



Η βρώμη είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για πρωϊνό αλλά στο εμπόριο υπάρχει πλέον συσκευασμένη βρώμη με αποξηραμένα φρούτα και ζάχαρη. Εϊναι προτιμότερο να αγοράζετε σκέτες νιφάδες βρώμης και να προσθέτετε φρέσκα φρούτα και μέλι. 

ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



Όλοι πιστεύουμε ότι τα τσιπς λαχανικών είναι καλύτερα για τα παιδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο με το να τρώνε φρέσκα λαχανικά. Τα δε τσιπς αυτά περιέχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τα κλασικά και καθώς ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες έχουν χάσει τα θρεπτικά συστατικά τους. 

Aπο: Espresso



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους