Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τσουχτερα πρόστιμα στους κυνηγούς που μεταφέρουν σκυλιά σε κλουβί εκτός αυτοκινήτου

Με αφορμή την κυνηγετική περίοδο που διανύουμε, φιλοζωικές οργανώσεις ενθυμίζουν με ανακοινώσεις ότι είναι παράνομη η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων με αυτοκίνητο, σε ξύλινα ή άλλα κλουβιά προσαρτημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, εκτός καμπίνας.
Συγκεκριμένα, με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου... 





4039 για την προστασία των κυνηγόσκυλων.


Οι κυνηγοί που θα συλληφθούν να παραβαίνουν το νόμο θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο τουλάχιστον 300 ευρώ ανά παράβαση. Αρμόδιες Αρχές για την επιβολή των προστίμων είναι τόσο η Θηροφυλακή όσο και η Αστυνομία σύμφωνα με τον ν. 4171,αρ. 81, παρ. 5.

Όπως επισημαίνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, η νομοθεσία προβλέπει εμβολιασμό και σήμανση (microchip) όλων των κυνηγόσκυλων, αλλιώς αφαιρείται η άδεια κυνηγιού του ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον χαρακτηρίζουν ως "μεσαιωνική" τη συνήθεια μεταφοράς των κυνηγόσκυλων σε κλουβιά όπου κινδυνεύουν τόσο από τροχαία ατυχήματα, όσο και από τα καυσαέρια της εξάτμισης.


Απο: egnomi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους