Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Ε.Α.Μ.                    
18/09/2016 
                                                    
                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε δυο ημέρες , στις 21-09-2016 έχουμε εκλογές στο Σωματείο μας. Ο καθένας μας έχει την προσωπική του ευθύνη να βγάλει τα συμπεράσματα του μέσα από την ίδια του την πείρα και να επιλέξει με την δύναμη της ψήφου του τι Σωματείο θέλει.

Το Σωματείο είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων αν η Διοίκησή του απαρτίζεται από αγωνιστές, που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και τέτοιους συνδικαλιστές μόνο το ψηφοδέλτιο του Ε.Α.Μ μπορεί να δώσει.








Σε όλα τα ψηφοδέλτια μπορεί να διακρίνει ο καθένας μας τίμια , εργατικά, καλά παιδιά με καλές προθέσεις. Επίσης όμως ο καθένας μας έχει την πείρα για να κατανοήσει πως δεν είναι ζήτημα προσώπου η στάση του συνδικαλιστή αλλά ζήτημα συνδυασμού ή παράταξης που είναι εκλεγμένος.

Από αυτή την σκοπιά βλέποντας ο καθένας μας την πραγματικότητα, την αλήθεια της τάξης μας, σας καλούμε ανεξάρτητα από την προηγούμενή σας τοποθέτηση, σαν συνάδελφοι που βράζουμε στο ίδιο «καζάνι» την Τετάρτη 21/09/2016 ημέρα εκλογών του Σωματείου μας να ρίξετε στις κάλπες τα ψηφοδέλτια του Ε.Α.Μ και για Δ.Σ (το άσπρο) και για αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα (το μπλε).

Ψήφος στο Ε.Α.Μ γιατί:

Ο συνδυασμός μας έρχεται από παλιά , έχει παρελθόν , παρόν και μέλλον , είναι δημιουργία εργαζομένων που έχουν δώσει  μάχες και κέρδισαν γιατί ήταν αλύγιστοι, γιατί το μόνο που υπερασπίζονταν ήταν τα δίκαια των εργαζομένων. Το ίδιο υπερασπιζόμαστε και εμείς που τον απαρτίζουμε σήμερα, το ίδιο θα κάνουν και οι αυριανοί εργαζόμενοι που  θα συσπειρωθούν στο Ε.Α.Μ. Στην πράξη έχει δείξει το Ε.Α.Μ την στάση του και στην πράξη θα συνεχίσει να την δείχνει.

Ψήφος στο Ε.Α.Μ γιατί:

Η πρότασή μας για την ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική που ξεσκεπάζει τους πραγματικά υπεύθυνους , τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου , τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Είναι η μοναδική πρόταση που δίνει προοπτική στην λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και ανάπτυξη με ωφελημένους τους ίδιους τους εργαζόμενους με νέες θέσεις εργασίας , με ασφαλείς και υγιείς συνθήκες δουλειάς , με μισθούς και δικαιώματα αξιοπρέπειας.

Ψήφος στο Ε.Α.Μ γιατί:

Έχουμε ξεκάθαρο πως η ΛΑΡΚΟ δεν θα κλείσει αν μας δώσει μεροκάματα αξιοπρέπειας (τριετίες – Β.Μ – χρήματα στις αναβαθμίσεις ) , αν δοθούν τα σπίτια στους οικισμούς στους εργαζόμενους φτιαγμένα από την ΛΑΡΚΟ, αν κάνει μόνιμους τους συναδέλφους στις εργολαβίες , αν πάρει μέτρα ασφαλείας , αν αξιοποιήσει το επιστημονικό και εργατοτεχνικό  προσωπικό . 

Η ΛΑΡΚΟ δεν θα κλείσει επειδή είναι χαμηλές οι τιμές του Νικελίου ούτε γιατί είναι ακριβή η ενέργεια , μας παραμυθιάζουν συνειδητά , για να ρίξουμε τον πήχη των δίκαιων αιτημάτων μας. Γνωρίζουν καλά η Διοίκηση,  η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ που λένε όλα αυτά πως την ΛΑΡΚΟ την κρατάνε ανοιχτή οι κυβερνήσεις τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που παίρνουν το Νικέλιο , αν την κλείσουν οι ίδιοι θα την κλείσουν , όπως και οι ίδιοι την απαξιώνουν και θέλουν να την εκποιήσουν για τον ίδιο λόγο.

Ψήφος στο Ε.Α.Μ γιατί:

Δεσμευόμαστε πως από την άλλη μέρα των εκλογών στο νέο Δ.Σ. θα βάλουμε πρόταση για Γενική Συνέλευση και οργάνωση του αγώνα για να διεκδικήσουμε Επ.Σ.Σ.Ε που θα περιέχει όλα τα δίκαια αιτήματα μας. Κόντρα στον συμβιβασμό των περικοπών που περιέχει το επενδυτικό σχέδιο, κόντρα στην αναμονή που μας λένε να κάνουμε λόγο χαμηλών τιμών. Δουλεύουμε παράγουμε και απαιτούμε τώρα καλύτερη ζωή. Όσο περισσότερη δύναμη θα μας δώσετε τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι αυτός  ο αγώνας που θα τον αποφασίσουμε μαζί, δημοκρατικά και το περιεχόμενο και τις μορφές του.


Ψήφος στο Ε.Α.Μ στο Δ.Σ και στην ΠΟΕΜ – Ε.Κ. γιατί :

Το Ε.Α.Μ συσπειρώνεται με την ΔΑΣ στην ΠΟΕΜ και η ψήφος σας είναι καθοριστική για να αλλάξει ηγεσία η ΠΟΕΜ ενόψει του συνεδρίου τον Οκτώβρη και να περάσει σε ταξικά χέρια, ο κλάδος μας να συσπειρωθεί και οι αγώνες να γίνουν αποτελεσματικότεροι.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

  
Τη ΔΑΚΕ τη δοκιμάσατε 15 έτη τώρα 
.
Αποτέλεσμα του συμβιβασμού και της αναμονής είναι η κατάργηση τριετιών , Β.Μ. , Εργολαβίες , Αναβαθμίσεις χωρίς χρήματα , καμία παρέμβαση για Μέτρα Ασφαλείας.
Όλα αυτά δεν ήταν λάθη , είναι συνειδητή συμφωνημένη επιλογή.
Δεν ήταν θέμα προσώπων , ήταν και είναι στρατηγική της ΔΑΚΕ που έχει βάλει παντού φαρδιά πλατιά την υπογραφή της.

Το ΜΕΤΑ μπορεί να μην είχε μέχρι σήμερα εκλεγμένο συνδικαλιστή όμως είναι ξεκάθαρο πως βαδίζει στον ίδιο δρόμο με την ΔΑΚΕ. Βλέπετε τάξιμο , σπίτια στους οικισμούς , αναβαθμίσεις χωρίς χρήματα .Γιατί να το εμπιστευτείς ; Έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την στήριξη που έδωσε και δίνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  για να έρθει και άλλο μνημόνιο, να συνεχίσει ο ΕΝΦΙΑ , το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η ανεργία,  κλπ.
ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Είναι τεκμηριωμένο από την ίδια την ζωή ή θα είσαι με τους εργαζόμενους ή με τις κυβερνήσεις και διοικήσεις. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει από τον καυγά που κάνουν μεταξύ τους πως και οι δυο πρωτεύον έχουν ποιος θα είναι διοίκηση και διεύθυνση έτσι ώστε να γίνουν κάνα δυο ρουσφέτια για την πάρτι τους. Τα δικαιώματα μας τα παραπέμπουν στο μέλλον, όταν ανέβουν οι τιμές και η ΛΑΡΚΟ  δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως λένε.


ΨΗΦΟ ΣΤΟ Ε.Α.Μ γιατί:


Δεσμευόμαστε πως τη δύναμη που θα μας δώσετε θα την αξιοποιήσουμε έτσι ώστε το Σωματείο να παλέψει για τα δίκαια αιτήματά μας. Ότι δικαίωμα είχε ο εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ το κατάκτησε με σωματείο ταξικό και αγώνα, καμιά κυβέρνηση και καμιά διοίκηση δεν τον αγάπησε, απλά υποχώρησαν στην οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων και έτσι πρέπει να ξαναγίνει.

Όσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη  του Ε.Α.Μ τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το Σωματείο.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ Ε.Α.Μ  γιατί

Το ψηφοδέλτιο αυτό «είναι βόλι με μολύβι και όχι τζούφιο», γιατί ο συνδυασμός αυτός ούτε παντρεύεται ούτε συνεργάζεται με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, εκπροσωπεί με συνέπεια τα αιτήματα των εργαζόμενων.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ε.Α.Μ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους