Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πράγματα που εντυπωσιάζουν τους γύρω σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν σημασία στα μικρά και στα απλά πράγματα όταν είναι να κρίνουν κάποιον. Είναι λάθος η αντίληψη που... υπάρχει πως οι άνθρωποι που προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε δίνουν προσοχή στα "μεγάλα" πράγματα. Είναι τα σχόλιά μας, οι πράξεις μας, η συμπεριφορά μας ακόμα και η εμφάνισή μας που προσδιορίζουν την εικόνα μας προς τον κόσμο. Αυτά μπορεί να είναι:







1. Είσαι στην ώρα σου

Όταν λες πως θα βρίσκεσαι στο σημείο που έχει οριστεί ένα ραντεβού μια συγκεκριμένη ώρα, τότε πρέπει να είσαι εκεί στην ώρα σου. Όταν καθυστερείς σ' ένα ραντεβού, δίνεις άμεσα το δικαίωμα σ' αυτόν που θα σε περιμένει να σε σχολιάσει και να σε κρίνει, χωρίς να βρίσκεσαι καν μπροστά. Η αναμονή είναι πολλές φορές ενοχλητική, ενώ ταυτόχρονα έχει ως συνέπεια την απογοήτευση και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

2. Κρατάς τις υποσχέσεις σου

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δίνουν υποσχέσεις, ενώ ξέρουν πως δεν μπορούν να τις τηρήσουν

. Συνήθως, υπόσχονται για να κάνουν αυτόν που έχουν απέναντί τους να νιώσει καλύτερα τη δεδομένη στιγμή. Ωστόσο, το να μην τηρείς τις υποσχέσεις σου, μετατρέπει τη συμπάθεια που σου έχει το συγκεκριμένο άτομο σε απογοήτευση, θυμό και κάποιες φορές ...αντιπάθεια. Εάν δεν μπορείς να κρατήσεις μια υπόσχεση, τότε φρόντισε να μην τη δίνεις εξαρχής. Εάν τη δώσεις, τότε κάνε τα πάντα για να την τηρήσεις!

3. Σέβεσαι τους υπόλοιπους

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι συμφοιτητές σου, οι ηλικιωμένοι, τα μέλη της οικογένειάς σου, οι συνάδελφοί σου, κλπ. Το να σέβεσαι τους υπόλοιπους μπορεί να είναι μερικές φορές δύσκολο, όταν βρίσκεσαι με άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου ή που ενεργούν με ένα τρόπο που εσύ δεν θεωρείς σωστό. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τους φέρεσαι με σεβασμό και να διατυπώνεις τη δική σου άποψη, χωρίς να τους προσβάλλεις. Ακόμα κι αν εκείνοι δεν το κάνουν, μπορείς να αποχωρήσεις από τη συζήτηση με αξιοπρέπεια!

4. Λες "ευχαριστώ" και "παρακαλώ"

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σου στους ανθρώπους, ακόμα και για κάτι τυπικό, δείχνει πως έχεις καλοσύνη και αναγνωρίζεις το καλό στους ανθρώπους γύρω σου. Επιπλέον, δηλώνει πως δίνεις προσοχή στα λόγια και τις πράξεις τους. Μην υποτιμάς αυτές τις δύο λέξεις, όσο μικρές κι αν είναι!

5. Χαμογελάς συχνά

Το γέλιο είναι μεταδοτικό. Όταν ένας άγνωστος προχωρά στο δρόμο και σε κοιτάξει χαμογελώντας, η φυσική αντίδραση είναι να του ανταποδώσεις το χαμόγελο. Το να βλέπεις κάποιον να χαμογελά, αυτόματα σε κάνει να σκέφτεσαι πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που έχεις, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η ζωή είναι όμορφη και διασκεδαστική!

6. Ακούς τους άλλους

Όταν σου μιλάει κάποιος, οφείλεις να ακούς προσεκτικά αυτά που λέει. Μην σκέφτεσαι τι θα του απαντήσεις όταν ακόμα μιλάει, γιατί σίγουρα δεν θα ακούσεις ποτέ πως θα τελειώσει την κάθε φράση του.

7. Βοηθάς τους συνανθρώπους σου

Προσπάθησε να βοηθάς όταν και όποτε μπορείς κάποιον που σε έχει ανάγκη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πιθανότητες να έχεις χρόνο για να βοηθήσεις κάποιον είναι λίγες ή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη. Ωστόσο, θυσιάζοντας λίγο από το χρόνο σου για να βοηθήσεις κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη, σημαίνει πολλά για το χαρακτήρα σου.

8. Είσαι οργανωτικός

Καθημερινά φτιάχνεις ένα πρόγραμμα με στόχο να το εκτελέσεις και πάντα ξέρεις τι σου συμβαίνει. Επιπλέον, ποτέ δεν καθυστερείς ψάχνοντας διάφορα πράγματα. Ξέρεις πάντα που είναι αυτό που ψάχνεις στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά.

9. Προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή

Χρησιμοποίησε αποσμητικό, κάνε καθημερινά μπάνιο (τουλάχιστον μια φορά τη μέρα), βούρτσισε τα δόντια σου, φόρεσε καθαρά ρούχα. Είναι πράγματα που επιβάλλεται να τα κάνουμε καθημερινά, πράγματα ρουτίνας. Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσακωθεί με την προσωπική τους υγιεινή. Το να μιλάς με κάποιον που έχει χάλια αναπνοή είναι, όπως και να το κάνουμε, απαίσιο. Προσπαθείς να αποφύγεις τις ερωτήσεις ώστε να μην σου απαντήσει και το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να του προσφέρεις μια καραμέλα με γεύση μέντας για ...δροσερή αναπνοή. Οφείλεις να προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή αν θέλεις οι άνθρωποι να εστιάζουν σε αυτά που λες και κάνεις, αντί να εστιάζουν στην ...άσχημη μυρωδιά σου!

10. Ντύνεσαι κατάλληλα με την περίσταση

Η εμφάνισή σου είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι άνθρωποι. Κοιτάζουν τα ρούχα σου, τα παπούτσια σου, τα μαλλιά σου, κλπ και κάνουν διάφορες υποθέσεις για εσένα, προτού ανοίξεις το στόμα σου για να μιλήσεις. Εάν θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση σε κάποιον, ντύσου αναλόγως με την περίσταση. Ιδίως τα πρωινά που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τι θα βάλεις, ετοίμασε τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ.


Aπο :Tromaktiko




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους