Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Δ.Α.Σ - Kαταγγελία για ΠΟΕΜ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου
          (Συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ.)                                                                                  19/10/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Συνάδελφοι  σες Μεταλλεργάτες τριες,

            Πραγματοποιήθηκε στις 7, 8 και 9 Οκτώβρη το 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατ/ήλων Μετάλλου χωρίς η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μας να το μάθει και πολύ περισσότερο να έχει γνώμη για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του.
Ήταν ένα συνέδριο όπου στην πραγματικότητα δεν έγιναν εργασίες. Συνέδριο παραπέρα εκφυλισμού των διαδικασιών, που ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκπροσωπούν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ  έχουν επιβάλει σε μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας.






Έγιναν μόνο εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης  για να εξασφαλίσουν οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί και πάλι τις καρέκλες τους.

Γι αυτό επανέλαβαν κατά την διάρκεια των εργασιών και του τελευταίου συνεδρίου,  την προσπάθεια νόθευσης και χάλκευσης της θέλησης των εργαζομένων όπως είχαν κάνει και στο προηγούμενο συνέδριο νομιμοποιώντας σωματεία που δεν πληρούσαν καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει το καταστατικό της ομοσπονδίας.

 Συγκεκριμένα, προκειμένου να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς που διευκολύνουν την εργοδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν σωματεία όπως αυτό της Πτολεμαΐδας που δεν έχει καν φάκελο στο Πρωτοδικείο, της Καβάλας όπου οι εκλογές γίνονται σε μαγαζιά εμπορίας μαρμάρου, σωματεία που ενώ έχουν λήξει οι θητείες τους δεν έχουν προβεί σε διορισμό διοίκησης,  καθώς και αυτού της Βοιωτίας, το οποίο με βάση το καταστατικό του, εκλέγει αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Βιομηχανικών εργοστασιακών σωματείων.

            Χαρακτηριστικό της εκφυλιστικής τακτικής των συγκεκριμένων παρατάξεων είναι και το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε εκλογή Επιτροπής Πληρεξουσίων που διενεργεί ελέγχους για το εάν τα σωματεία και οι αντιπρόσωποι που συμμετέχουν είναι νόμιμα εκλεγμένοι με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας, άλλα και η επίμονη άρνηση τους να θέσουν το θέμα σε ανοιχτή ψηφοφορία στο σώμα του συνεδρίου.             Όπως και το ότι πραξικοπηματικά αρνήθηκαν να θέσουν σε συζήτηση – ψηφοφορία στο σώμα του συνεδρίου την πρόταση μομφής που καταθέσαμε ενάντια στο προεδρείο του συνεδρίου για ωμή καταστρατήγηση του καταστατικού.

            Για να αποτραπεί αυτή η νόθευση, η αλλοίωση των συσχετισμών, η ΔΑΣ ζήτησε από το συνέδριο τον αποκλεισμό αυτών των σωματείων

            Πριν την έναρξη του συνέδριου είχαμε ζητήσει ως ΔΑΣ και ασφαλιστικά μέτρα, για την μη συμμετοχή αυτών των  νόθων αντιπροσώπων .Τα ασφαλιστικά μέτρα δεν εκδικάστηκαν, ορίστηκε ταχτική δικάσιμος μετά το συνέδριο και οι συγκεκριμένες παρατάξεις συμφωνήσαν και έβαλαν τους συγκεκριμένους νόθους να ψηφίσουν
            Φυσικά όλα αυτά βάζουν σε αμφισβήτηση συνολικά το κύρος του συνεδρίου και την νομιμότητα του , αφού μπροστά στην υλοποίηση της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής και των εντολών που τους έχει δώσει η εργοδοσία του κλάδου δεν διστάζουν να κουρελιάζουν το καταστατικό της ομοσπονδίας και των συνδικάτων των Μεταλλεργατών.

            Συνάδελφοι –σες,

            Πάρα, όλες αυτές τις νοθείες και τις μεθοδεύσεις, οι μεταλλεργάτες ανέδειξαν σε δεύτερη ( πρώτη επί της ουσίας ) δύναμη την ΔΑΣ με μόλις δυο ψήφους λιγότερους, με 59 ψήφους και 9 έδρες, έναντι της ΠΑΣΚΕ με 61 ψήφους και 10 έδρες, η ΔΑΚΕ  πήρε 25 ψήφους και 4 έδρες, και η Εργατική Παρέμβαση (δυνάμεις από ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 12 ψήφους και 2 έδρες.

Το ίδιο είχε γίνει και στο  προηγούμενο Συνέδριο όπου οι δυνάμεις της ΔΑΣ , που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και δρουν με την γραμμή του, ήταν δεύτερη δύναμη, στην πραγματικότητα 1η δύναμη. Άσχετα αν αυτό δεν αποτυπώθηκε στην κάλπη λόγο της εκτεταμένης νοθείας των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ  μέσω παραγωγής αντιπροσώπων από σωματεία μαϊμού.

Στο προηγούμενο συνέδριο όλες οι άλλες παρατάξεις μας απέκλεισαν από το προεδρείο και την εκτελεστική επιτροπή, όπως ήταν και η επιθυμία των μεγαλοβιομήχανων του κλάδου, για να μας περιορίσουν από το να τους βάζουμε εμπόδια στην συνεργασία τους με την εργοδοσία και να τους αποκαλύπτουμε στους συναδέλφους.

Παρά τον αποκλεισμό και κόντρα σε αυτόν οι  δυνάμεις της ΔΑΣ στην Π.Ο.Ε.Μ.  μέσα σε κάθε χώρο σε κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο και όχι μόνο, έδωσαν την μάχη ώστε να γεννηθούν εστίες αντίστασης και αγώνα παντού! Για να μεγαλώσει ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων. Να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων με νέους εργάτες και εργάτριες. Για να πυκνώσουν  οι κινητοποιήσεις, και  να γίνει αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση της μεγάλης πλειοψηφίας, της ανοργάνωτης εργατικής τάξης, ιδιαίτερα της νέας βάρδιας που βιώνει μια εργασιακή ζούγκλα.
Αυτή μας την δράση μας αναγνώρισαν οι εργαζόμενοι –νες του κλάδου και μας έδωσαν και πάλι την ιδία δύναμη παρά την λυσσασμένη προσπάθεια της εργοδοσίας και των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Συναδέλφωσες -φοι

Για να εξυπηρετήσουν τους ίδιους ακριβώς σκοπούς, κατ εντολή και με την στήριξη των βιομηχάνων του κλάδου, οι παρατάξεις  ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ  μεθοδεύουν και πάλι τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από την εκτελεστική επιτροπή και το προεδρείο ,η απαιτούν να αρκεστούμε σε ένα ρόλο διακοσμητικό στο προεδρείο της ΠΟΕΜ.

Καλούμε τους Μεταλλεργάτες ετριες να σκεφτούν .Τι είναι αυτό που αναγκάζει τις ηγεσίες των συγκεκριμένων παρατάξεων να μεθοδεύουν εκ νέου τον αποκλεισμό των δυνάμεων που δρουν με την γραμμή του ΠΑΜΕ από το προεδρείο και την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΜ;

Θέλουν να οργανώσουν τους ανοργάνωτους Μεταλλεργάτες; θέλουν να συγκρουστούν με τους εργοδότες και την κυβέρνηση ,να αντιπαλέψουν τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής ένωσης να αντισταθούν στην ενιαία επίθεση τους σε βάρος μας που περνάει σε νέα φάση και τους εμποδίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ;
Θα ήταν αστείος ένας τέτοιος ισχυρισμός. Θέλουν και πάλι την ομοσπονδία και τα συνδικάτα μετάλλου σύμμαχους των εργοδοτών και των κυβερνήσεων ,υποταγμένα στις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για αυτό και σωστά βλέπουν την ΔΑΣ ως εμπόδιο και επιδιώκουν και πάλι τον αποκλεισμό μας.

            Είναι κομμάτι των μεθοδεύσεων για τον έλεγχο και την υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος εν όψη της κλιμάκωσης της επίθεσης εργοδοτών, κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης σε βάρος μας.             Μετά την ακύρωση της εκλεγμένης  διοίκησης του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας(ΕΚΑ) και τον διορισμό από τα δικαστήρια αρεστής διοίκησης που ζητούν, μεθοδεύουν εκ νέου  τον αποκλεισμό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε μια από τις ποιο μεγάλες και ποιο σοβαρές ομοσπονδίες δηλαδή την ΠΟΕΜ.

Ξέρουν πολύ καλά οι ηγεσίες των παρατάξεων της  ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και πολύ καλύτερα οι βιομήχανοι του κλάδου ότι οι ταξικές δυνάμεις  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι η μόνη οργανωμένη, αποφασισμένη δύναμη να βάλει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδιά τους. Η μόνη δύναμη που με σχέδιο παλεύει για την ανασύνταξη του κινήματος, για να γίνει ικανό να διεκδικήσει  την ζωή που μας ανήκει, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

            Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους έντιμους συνδικαλιστές ανεξάρτητα παράταξης, κυρίως όμως τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που θέλουν να μπει ένα τέρμα στην εργοδοτική – κυβερνητική κατρακύλα της ομοσπονδίας, να ορθώσουν με κάθε τρόπο το ανάστημα τους στα βρώμικα σχέδια που από κοινού υλοποιούν εργοδοσία – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, απαιτώντας να αποτυπωθεί η θέληση των Μεταλλεργατών στην εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους