Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά την απόφασή τους να διαλύσουν το Εργατικό Κέντρο Φθ/δας, πρώην μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης και μερικοί  από τους αντιπροσώπους  ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, εμφανίζονται ξαφνικά ως «αγωνιστές», μέσα από ένα συντονιστικό σωματείων. Οι δυνάμεις που είναι οι νεκροθάφτες του εργατικού κινήματος και στο νομό μας «καλούν σε αγώνα».
Αυτοί που οδήγησαν στον οικονομικό στραγγαλισμό και στην διάλυση  το ΕΚΦ εμφανίζονται ως άσπιλοι και αμόλυντοι. Αλήθεια ενημέρωσαν σε Γενικές Συνελεύσεις τα μέλη τους τι έγινε με τα σεμινάρια που διοργάνωναν και γιατί διέλυσαν το ΕΚΦ χωρίς να τους λογαριάσουν;






Πήραν αποφάσεις τα Δ.Σ. για δημιουργία του συντονιστικού ή πάλι κάνουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων; Πάντως το μεγαλύτερο Σωματείο εργαζομένων στο νομό μας, της ΛΑΡΚΟ, δεν έχει κάνει συνεδρίαση για απόφαση δημιουργίας συντονιστικού. Ούτε έχει βγάλει ανακοίνωση να πει στους συναδέλφους του τι συνέβη και  ποια ήταν η στάση που κράτησε η πλειοψηφία του  στο Εργατικό Κέντρο.
Οι κινήσεις όλων των παραπάνω είναι χαρακτηριστικές για το διαχρονικά αντικαταστατικό, αντιδεοντολογικό και, για τούτο, διαβρωτικό τρόπο λειτουργίας τους. Έτσι, καλούμε τους συναδέλφους εργαζομένους της Φθιώτιδας να βγάλουν συμπεράσματα για το τι σκοπούς εξυπηρετούν αυτοί στο κίνημα και το πόσο σέβονται εκείνους που τους έχουν εκλέξει.
Τόσα χρόνια οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού εμφανίζονται ως «κοινωνικοί εταίροι»(φιλαράκια)   των εργοδοτών και στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα ως τι παρουσιάζονται; Καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν  ποιο πράγμα; Να συμμετέχουν στο κουκούλωμα  του σκανδάλου του ΕΚΦ με τα σεμινάρια; Να τους πουν τι άραγε; Ότι διέλυσαν το ΕΚ για να σώσουν τα τομάρια τους από τις ευθύνες; Η σαπίλα της πρώην πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Φθιώτιδας δεν επιτρέπει  και δεν μπορεί  να παρουσιάζονται ως κάτι το νέο.

Αποφάσισαν μάλιστα να κάνουν απεργιακή εκδρομή στην Αθήνα στις 8 Δεκέμβρη και καλούν, για να δημιουργήσουν και «αγωνιστική» ατμόσφαιρα, τους εργαζόμενους να πάνε στη συγκέντρωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.
Τι να κάνουν εκεί άραγε; Η  πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όπως και η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε τοπικό επίπεδο, έχουν διαλέξει με ποιόν είναι. Βρίσκονται σε αντίθετη πορεία με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι εταίροι με τους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες κτλ. Με αυτούς, βέβαια, κουβεντιάζουν. Τους εργαζόμενους του νομού μας όμως δεν τους ενημέρωσαν καν –ως όφειλαν- μέσα από Γ.Σ. για το ποια κατάσταση υπάρχει στο ΕΚΦ και τι σκοπεύουν να κάνουν.
Δεν μπορεί, αυτοί που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στην απαξίωση, σπέρνοντας την απογοήτευση και τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί που διέλυσαν το ΕΚ,  να πρωτοστατήσουν, σαν να μην τρέχει τίποτα, στην δημιουργία (όπως οι ίδιοι διαρρέουν) νέου Εργατικού Κέντρου.
 Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Να μην  τολμούν να εμφανιστούν σε συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις αυτοί που άφησαν απροστάτευτους, χωρίς ΕΚ τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας. Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν με νέο προσωπείο για να μαχαιρώσουν πισώπλατα ξανά τους εργατοϋπάλληλους. Να πεταχτούν έξω από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος όσοι πήραν αυτή την απόφαση - πρώην μέλη της Διοίκησης  και αντιπρόσωποι.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους ανέργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους  να συμμετέχουν  μαζικά στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και να δώσουν το αγωνιστικό παρών στην απεργιακή  συγκέντρωση των ταξικών  σωματείων στη Λαμία, στην Πλ. Διάκου στις 10.30 πμ.


Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή,
με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα,
με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΛΑΜΙΑ    27/11/2016












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους