Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ                

ΛΑΡΥΜΝΑ: 28-11-2016

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -284 –
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνεδρίασε έκτακτα με θέματα:
·         Την 24ωρη απεργία στις 30/11/2016 με απόφαση της Γ.Σ που έγινε την Τετάρτη 23/11/16 , για την ενσωμάτωση των συναδέλφων στη Μηχανολογική Συντήρηση.
·         Την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την ΠΕΜΠΤΗ 8/12/16 .
·         Την πρόσληψη που έγινε στην Μηχανολογική Συντήρηση και μετά ο συνάδελφος τοποθετήθηκε στο γραφείο προσωπικού.
·         Επιστολή στην Διοίκηση της εταιρίας για συνάντηση με θέμα την Επ.Σ.Σ.Ε (Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας).

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ







Η Διοίκηση της εταιρίας μαζί με την Τοπική Διεύθυνση θα πρέπει να καταλάβουν την αδικία που υπάρχει εδώ και χρόνια και να δώσουν λύση στο πρόβλημα και να μη δημιουργούν περισσότερα από αυτά τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν.

   Η απόφαση της 24ωρης απεργίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2016 ,είναι ΟΜΟΦΩΝΗ από το Δ.Σ. του Σωματείου. Η Απεργία θα ξεκινήσει ώρα 06:00 ( Τετάρτη 30/11/2016) και θα λήξει ώρα 06:00 (Πέμπτη 01/12/2016).

   Η Τοπική Δ/νση λειτουργεί σπασμωδικά , δημιουργεί προβλήματα κάνοντας την αυτοπροβολή της χαλώντας την ηρεμία και τις εργασιακές σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους , δημιουργεί τριγμούς και θέλει να επιβάλλει ένα καθεστώς που θα ταράξει και θα διχοτομήσει τους εργαζόμενους. Αυτό βέβαια γίνεται με τις ευλογίες της Διοίκησης , γιατί δεν μπορεί μια Τοπική Διεύθυνση να λειτουργεί έτσι και μεμονωμένα.
   Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας να ενσωματωθούν οι συνάδελφοί μας στο μόνιμο προσωπικό , θα είμαστε μια γροθιά όσο προσπαθούν κάποια λέσια της πολιτικής να προβοκάρουν τον αγώνα μας. Είναι δειλοί που παραμένουν στην ανωνυμία.
 Είναι δειλοί, φτηνοί και εντολοδόχοι ενός συστήματος που εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων που θέλουν να διχάσουν συνδικάτα και εργαζόμενους.

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ .

   Να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε δυναμικά στην 24ωρη απεργία στις 30 Νοεμβρίου να πετύχουμε στον δίκαιο αγώνα. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30/11/2016.
   ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑΗ ΓΣΕΕ αποφάσισε στις 8 Δεκεμβρίου 2016 , να πραγματοποιηθεί 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ .
   Τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγούν όλους τους Έλληνες στην απόγνωση.
   Εργαζόμενοι χάνουν κεκτημένα ετών , δημιουργείται εργασιακός μεσαίωνας , συνταξιούχοι , μικρομεσαίες επιχειρήσεις  στην καθημερινότητα είναι σε απόγνωση.
   Ο κοινωνικός ιστός της χώρας διαλύεται. Οι ξενόφερτες πολιτικές των κυβερνήσεων που μας έφεραν τα μνημόνια , μας οδηγούν στην απόγνωση και τη φτώχεια. Πρέπει να αντιδράσουμε . Πρέπει να βγούμε στο δρόμο , να σταματήσουμε αυτές τις λανθασμένες πολιτικές που κατάντησαν την χώρα μας ένα ξέφραγο αμπέλι , αλλά και άντρο της ξενόδουλης Ευρώπης των συμφερόντων και των τραπεζιτών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.
   Η Απεργία θα ξεκινήσει από ώρα 06:00 την Πέμπτη 8/12/2016 και θα λήξει την Παρασκευή 09/12/2016 ώρα 06:00.

   ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ: Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , Το θέμα της πρόσληψης στην Μηχανολογική Συντήρηση που έγινε και μετά ο συνάδελφός μας τοποθετήθηκε σε πόστο μη εργολαβικό,  δηλ. σαν διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο προσωπικού , είναι καταδικαστέα και ομόφωνη από το συνδικάτο μας , αλλά θα πρέπει ξεκάθαρα να πούμε τι καταδικάζουμε και τι όχι. Εμείς σαν σωματείο δεν καταδικάζουμε την πρόσληψη και ούτε τον συνάδελφό μας . Αντίθετα , χαιρετίζουμε την πρόσληψη , αλλά να είχε γίνει με ενσωμάτωση και όχι με εργολαβοποίηση. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ , ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. Η επικινδυνότητά της έχει μοναδικό στόχο να σπάσει το εργατικό κίνημα με τέτοιες ενέργειες. Δεν γνωρίζει η Τοπική Δ/νση ότι είμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την ενσωμάτωση των συναδέλφων στη μηχανολογική συντήρηση;   ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ , ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ! Η Διοίκηση της εταιρίας τι θέση παίρνει σε αυτό; Εμείς επαναλαμβάνουμε . Αυτούς κακίζουμε και θεωρούμε υπεύθυνους και όχι τον συνάδελφό μας. Αντίθετα , θα μπούμε ασπίδα για να μην πειραχθεί και στοχοποιηθεί .
   Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε αμέτοχοι στις ενέργειες της τοπικής Δ/νσης. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι σε τέτοιου είδους ενέργειες. ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ , Ή ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Ή ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ. Τις αστοχίες τους δεν θα τις χρεωθεί κανένας παρά μόνο αυτοί και η Διοίκηση. Καλούμε τους συναδέλφους στη Μηχανολογική Συντήρηση να είναι σε αγωνιστική πανστρατιά . Κανένας δεν μπορεί να δουλεύει πίσω από τις πλάτες κανενός. Η Διοίκηση μίλαγε κα μιλάει πάντα για ισότητα των εργαζομένων. Πού είναι; Ας μας πει. Τα λάθη της Τοπ. Δ/νσης θα μας οδηγήσουν σε μεγάλα αδιέξοδα. Οι διοικούντες ας το λάβουν υπόψη σοβαρά αυτό. Επαναλαμβάνουμε: ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Αλλά να μας απαντήσει η Τ.Δ/νση μέσω της επιστολής που στείλαμε , αν ξεκινάει προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων , γιατί στη Λάρυμνα υπάρχει επιστημονικό προσωπικό άνεργο. Αυτά δεν τα γνωρίζει ; Όπως υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην παραγωγή . Αυτό δεν το βλέπει; Δεν το γνωρίζει; Τι κάνει γι΄αυτά; Απολύτως τίποτα. Δείχνει ένα καθαρά ανάλγητο πρόσωπο σπέρνοντας διχόνοια και απορίες σε αυτούς που περιμένουν χρόνια να ενσωματωθούν.
   Μπράβο , τα θερμά μας  συγχαρητήρια , έτσι να λειτουργείτε και θα δείτε τα αποτελέσματα γρήγορα.

 ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΕΜΑΠάλι ΟΜΟΦΩΝΑ στείλαμε επιστολή και στην Τ.Δ/νση και στη Διοίκηση της εταιρίας για συνάντηση , να συζητήσουμε για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας . Είναι η δεύτερη επιστολή μετά από πολύ καιρό από την πρώτη. Περιμένουμε πότε θα δεήσει ο Κύριος να μας φωνάξουν , αν βέβαια έχουν βρει επιτροπή διαπραγμάτευσης . ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ , ΓΙΑ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
   Το θέμα αυτό τραβάει ενάμιση μήνα τώρα , από τα μέσα Οκτωβρίου .
   Θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ώρες ευθύνης και διαλόγου , μόνο έτσι θα πάει η εταιρία μπροστά.


   Υ.Γ.: Όσο για την λανθασμένη φιλοσοφία της Τ.Δ/νσης λέγοντας στην Διοίκηση «έλα μωρέ , σε δυο-τρεις μέρες θα το ξεχάσουν» , τους απαντάμε ότι δύσκολα ξεχνάμε γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές.
   Ας σκεφτούν πιο ώριμα τι κάνουν . Εμείς εξετάσεις δίνουμε στους εργαζόμενους . Δεν δίνουμε σε πολιτικούς προϊσταμένους . Αυτούς τους παραγράφουμε. 
   Όπως και η Διοίκηση της εταιρίας ,  δεν πρέπει  να πέφτει σε τέτοιες παγίδες , γιατί σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν για όλα.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                                  Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                    Α. ΓΚΙΩΝΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους