Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΦΘ/ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΚΚΕ Τομεακή  Επιτροπή ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λαμία 11/12/2016.
Το Σάββατο 10/12/2016  η ετοιμότητα και η εμπειρία των εργαζομένων απέτρεψε το να θρηνήσουμε καινούργια θύματα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όταν καταστράφηκε ένα καμίνι και πύρινη λάβα ξεχύθηκε, κατακαίγοντας ότι έβρισκε μπροστά της, σε απόσταση 40 μέτρων.
Η αυτοθυσία των εργαζομένων απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές στο εργοστάσιο από την φωτιά και τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός και την ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, η Τ.Ε Φθιώτιδας του ΚΚΕ :






·         Συγχαίρει τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες τους, που απέτρεψαν την ύπαρξη ανθρώπινων θυμάτων και μείωσαν τις συνέπειες του ατυχήματος στην πολύπαθη ΛΑΡΚΟ. Τους εργαζόμενους που πότισαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους την ΛΑΡΚΟ και έδωσαν εκατοντάδες θύματα αναπήρων και νεκρών συναδέλφων τους εργατών στην ανάπτυξη της επιχείρησης, που μετρά συνεχώς ατυχήματα σε όλη την μακρά ιστορία της, ως αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·         Επισημαίνει τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις κατευθύνσεις που δίνει στην διορισμένη απ’ την ίδια Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και στα Διευθυντικά της στελέχη, πως, είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη  να βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις με την επιδίωξη τους για μεγαλύτερη παραγωγή. Πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα  οι απαραίτητοι όροι και τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας.


·         Η ΛΑΡΚΟ είναι βασικός πυρήνας του μέλλοντος της χώρας. Όταν παλεύουμε κατά της ιδιωτικοποίησης, δεν σταματάμε σε αυτό. Λέμε ταυτόχρονα ότι πρέπει να γίνει δημόσιος, ενιαίος, κρατικός φορέας για τον ορυκτό πλούτο, που μέσα εκεί, βασικός πυρήνας, είναι η ΛΑΡΚΟ και το εργοστάσιο της Λάρυμνας. Λέμε ότι πρέπει να οργανωθεί καθετοποιημένη παραγωγή πανελλαδικά για τον ανοξείδωτο χάλυβα και για τα υποπροϊόντα και να αξιοποιηθεί έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας, παίρνοντας παράλληλα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Λέμε ότι μέσα σε όλα αυτά πρωταρχικό και κύριο είναι να εξασφαλιστεί η μόνιμη, η σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων, να μην υπάρχουν εργολαβίες, αλλά να γίνουν προσλήψεις. Και βεβαίως να υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιχειρησιακές, οι οποίες θα ικανοποιούν τα αιτήματα των εργαζομένων, δεν θα παίρνουν πίσω αυτά που έχουν κατακτηθεί με τόσους αγώνες και ιδρώτα από τον λαό μας, από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους