Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Σ. ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι χθεσινές συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο όνομα της κρίσης με τις πολιτικές τους, την εφαρμογή των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων εκπληρώνοντας τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν την υγεία, τη κοινωνική πρόνοια, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.
Περικόπτοντας δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό στους τομείς αυτούς έκλεισαν και διέλυσαν νοσοκομεία, πολυιατρεία, κέντρα υγείας και υγειονομικούς σταθμούς σε όλη την χώρα.
Από αυτή την κατάσταση δεν έμεινε ανέπαφος ο νομός μας, η περιοχή μας.







Το νοσοκομείο  Λαμίας είναι διαλυμένο, τα κέντρα υγείας υπολειτουργούν.
Στη Λάρυμνα ο υγειονομικός σταθμός της ΛΑΡΚΟ-ΙΚΑ παλαιότερα, μετά το μεγάλο ατύχημα της 2.11.1979 που στοίχισε στην περιοχή έξι νεκρούς και πάνω από δέκα τραυματίες και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, λειτουργούσε με ιατρούς ΙΚΑ σε 24ωρη βάση, με ιατρούς ειδικοτήτων χειρούργου, ορθοπεδικού, οφθαλμίατρου, οδοντιάτρου ,παιδιάτρου, με μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, με μικρό οργανωμένο χειρουργείο, τρία ασθενοφόρα κλπ
Επίσης ανελλιπώς λειτουργούσε το αγροτικό ιατρείο μία φορά την εβδομάδα.

Αυτές οι δομές και υποδομές κάλυπταν σε σχετικά καλό επίπεδο τις βασικές ανάγκες της υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ιχθυοτροφείων, αμμοβολών και των κατοίκων των χωριών Λάρυμνας, οικισμού ΛΑΡΚΟ, οικισμού ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ, ΚΑΣΤΡΟΥ και ευρύτερα ακόμα..
Η διάλυση του άρχισε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με την απομάκρυνση των ιατρών χειρούργου, οφθαλμίατρου, ορθοπεδικού και οδοντίατρου.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  περιέκοψε τους ιατρούς ΙΚΑ από την λειτουργία της 24ωρης βάσης μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των ιατρών και η ΛΑΡΚΟ σταμάτησε την λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.
Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κινείται στις ίδιες ράγες και ίδια κατεύθυνση  με τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιδιώκει την οριστική διάλυση του, αφού τους δύο ιατρούς ΙΚΑ που αποχωρούν από τον υγειονομικό σταθμό- ο ένας έχει ήδη αποχωρήσει- σχεδιάζει να τους καλύψει  με ένα ιατρό ο οποίος θα επισκέπτεται τον χώρο μόνο μια φορά την εβδομάδα για να καλύψει  τις τεράστιες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.
 Την ίδια στιγμή τον αγροτικό ιατρό τον έχει περικόψει και δεν επισκέπτεται τον χώρο κάθε εβδομάδα, αλλά όποτε του το επιτρέψουν.

Είναι φανερό ότι αν περάσουν αυτές οι επιλογές το πλήγμα και οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλες τις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες θα αναγκασθούν να βάλουν πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν για να έχουν υγεία και να ξεπουλάνε την περιουσία τους για να ζήσουν.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταγγέλλει, απορρίπτει και είναι κατηγορηματικά αντίθετη με αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζει και προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Δημόσια-Δωρεάν υγεία περίθαλψη για όλους.  Πλήρη χρηματοδότηση των δομών και υποδομών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού  προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Χρηματοδότηση των δομών και υποδομών για όλες τις λειτουργικές ανάγκες, για ιατρικά μηχανήματα, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο Υγειονομικός Σταθμός ΛΑΡΚΟ-ΙΚΑ να λειτουργήσει με το καθεστώς που προϋπήρχε του 2009, να συμπληρωθεί με τους ιατρούς ειδικοτήτων που καταργήθηκαν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο αγροτικός ιατρός να επισκέπτεται το αγροτικό ιατρείο Λάρυμνας τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα.   
Σε αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα την πλήρη εξυπηρέτηση των σύγχρονων διευρυμένων λαϊκών αναγκών θα δώσουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το λαό να συσπειρωθεί και να απαιτήσει αγωνιστικά όσα δικαιούται και του ανήκουν.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τον Δήμο ΛΟΚΡΩΝ να αντιδράσει και να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται για να αποτραπεί η διάλυση των δομών και υποδομών υγείας, για να υλοποιηθούν τα αιτήματα που προβάλλει ο λαός της Λάρυμνας – Οικισμού Λάρκο και της περιοχής.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση πιστεύουμε πως θα ήταν χρήσιμη η σύγκληση έκτακτου Δ.Σ.

        Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ          
              ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ       
 Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

              ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους