Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Θα συνεχίσουμε. Οι φίλοι θα είναι δίπλα μας και οι εχθροί απέναντι μας...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -124- ΛΑΡΥΜΝΑ 21/12/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισες και συνάδελφοι
Υπενθυμίζουμε στα μέλη του Συνδικάτου μας, εργαζόμενους στις εργολαβίες πως αύριο Πέμπτη 22/12/2016 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιήσουμε Γ.Σ στο κινηματογράφο ΗΛΙΟΝ με θέμα «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου». Η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί με διευκόλυνση.

Συναδελφισες και συνάδελφοι...










Ήσασταν όλοι παρόν όταν η ΛΑΡΚΟ στην αρχή του αγώνα μας είπε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν ενσωματώσεις.
Ο αγώνας και η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι αυτά που ανάγκασαν την ΛΑΡΚΟ να αποφασίσει να κάνει λίγες ενσωματώσεις από 01/01/2017 όπως λέει.
Η συνέχιση του αγώνα και η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτά που θα τους αναγκάσουν να υλοποιήσουν στο 100% το δίκαιο αίτημα μας.
Συνεχίζουμε. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι λέμε όλους, εννοούμε όλους.
Εννοούμε τους εργαζόμενους στις εργολαβίες στην συντήρηση όπου εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία με το μόνιμο προσωπικό, όμως αμείβονται με λιγότερα, έχουν άλλες μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές και ο εργολάβος δεν τηρεί ούτε τα προβλεπόμενα. Όπως πολλούς τους δηλώνει ως υπαλλήλους και τους πληρώνει ως εργατοτεχνίτες, πολλοί είναι αυτοί που χειρίζονται ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση και δεν τους δίνει ο εργολάβος τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν κάτοχοι των απαραίτητων αδειών ή όσοι έχουν άδειες δεν αναγνωρίζονται από των εργολάβο.
Στην συντήρηση υπάρχει και διοικητικό προσωπικό σε γραφεία, όπως οι συνάδελφοι στο σχεδιαστήριο που κρατούν τμήμα μόνοι τους και το οποίο παλιότερα το απάρτιζαν μόνο μόνιμοι εργαζόμενοι.
Υπάρχουν οι συναδελφισσες στα γραφεία του εργολάβου όπου κρατούν την μηχανογράφηση των εργασιών, των αδειών, της μισθοδοσίας κλπ, ο μηχανικός στον εργολάβο ο όποιος εποπτεύει τις εργασίες σε συνεργασία με τους μόνιμους μηχανικούς, οι υπομηχανικοί που είναι υπεύθυνοι βαρδιών. Στην συντήρηση έχουν εντάξει και τους συναδέλφους στο χημείο όπου καλύπτουν πάγιες ανάγκες παραγωγής καθώς επίσης και εργαζόμενους στους καθαρισμούς του οικισμού.
Εννοούμε επίσης τους εργαζόμενους στους καθαρισμούς του εργοστασίου όπου κάνουν εργασία που παλιότερα έκανε μόνιμο προσωπικό και τώρα εργάζονται μέσα στο εργοστάσιο και ο εργολάβος τους δηλώνει ως καθαριστές γραφείων, δεν τους κολλά τα ένσημα και η σύμβαση αμοιβής καμιά σχέση δεν έχει με την σύμβαση του κλάδου.
Εννοούμε τις συναδέλφισες καθαρίστριες που κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία που έκαναν παλιότερα μόνιμες εργαζόμενες τις ΛΑΡΚΟ και τώρα η εργολάβους τους έχει με ημιαπασχόληση, πολλές φορές τους καθυστερεί την μισθοδοσία, δεν τους δίνει εκκαθαριστικά μηνός, γάλατα και η ΛΑΡΚΟ τις χαρακτηρίζει εικονικά σαν υλικό.
Εννοούμε τους συναδέλφους φύλακες στο λιμάνι που κάνουν την ίδια εργασία με τους φύλακες της ΛΑΡΚΟ, όμως οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλει ο εργολάβους είναι των 100 ευρώ μηνιαίως και ο μισθός τους με βάρδιες δεν ξεπερνά τα 580 ευρώ, χωρίς παροχές όπως είναι το γάλα.

Συναδελφισες και συνάδελφοι

Όταν λέμε κατάργηση του σκλαβοπάζαρου, το παραπάνω εννοούμε. Από αυτήν την άποψη ας καταλάβουν κάποιοι πως δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που αποφάσισαν να δώσουν Διοίκηση και Κυβέρνηση.

Θα συνεχίσουμε. Οι φίλοι θα είναι δίπλα μας και οι εχθροί απέναντι μας.

Στα αιτήματα μας πλέον μπήκε και η ενσωμάτωση του εκτάκτου προσωπικού που βάζουν για να καλύψουν το κενό που δημιουργούν οι κινητοποιήσεις μας. Για αυτήν την τακτική που εφαρμόζουν έχουν και την πλήρη ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί λόγο απειρίας.

Όλοι στην Γ.Σ.

Για το Δ.Σ

                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                    ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                 ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους