Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΕΑΜ - Ποια είναι η αλήθεια...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΕΑΜ                                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ποια είναι η αλήθεια

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 13/12 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ με κύριο θέμα : «Καθορισμός ημερομηνίας Γ.Σ για απόφαση αποχώρησης από το Ε.Κ Ν. Φθιώτιδας που διαλύθηκε στις 06/11/16 και δημιουργία νέου Ε.Κ».
Τι έχει συμβεί όμως για να έχουμε μπροστά μας αυτή τη διαδικασία;
Στο Ε.Κ Ν. Φθιώτιδας με ευθύνη που έπαιρναν  πλειοψηφικά στα Δ.Σ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πραγματοποιούσαν επιδοτούμενα σεμινάρια από την Ε.Ε, σε συνεργασία με εταιρίες κατάρτισης (Κ.Ε.Κ).
Τα σεμινάρια αυτά εξυπηρετούσαν... 






τους εργοδότες, την Ε.Ε και τις κυβερνήσεις γιατί χρησιμοποιούνταν δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας που καλπάζει, αλλά στην ουσία λειτουργούσε στη λογική εκμαυλισμού και εξαγοράς των συνειδήσεων των εργαζομένων.  
Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ με την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ συμφωνούσαν και συμφωνούν σε Πανελλαδικό επίπεδο για την διεξαγωγή τέτοιων επιδοτούμενων σεμιναρίων για τους εξής λόγους:
  1. Εξυπηρετούσαν τους εργοδότες και τα κόμματά τους υπνωτίζοντας τους εργαζόμενους , ενσωματώνοντας τους στα συμφέροντά τους.
  2. Με αυτά τα ψίχουλα που έπαιρναν οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ εξαγόραζε ψήφους.
  3. Χρησιμοποιούσαν τα σεμινάρια στο Ε.Κ για την δημιουργία Σωματείων μαϊμού, πραγματοποιούσαν πλασματικές εκλογές , για να βγάζουν αντιπροσώπους για Ε.Κ – Ομοσπονδίες – ΓΣΕΕ και να ελέγχουν το κίνημα.
Το 2008 πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ στο Ε.Κ στην βάση εάν τα σεμινάρια αυτά γινόντουσαν νομότυπα.
Στον έλεγχο και στις τελεσίδικες αποφάσεις του αρμόδιου οικονομικού δικαστηρίου διαπιστώθηκε διαφθορά.
Διαπιστώθηκε πως 25 σεμινάρια από τα πολλά που έγιναν , ήταν εικονικά , στα τιμολόγια φαινόντουσαν πως είχαν πραγματοποιηθεί , οι εργαζόμενοι που φαινόντουσαν στις καταστάσεις δεν γνώριζαν τίποτα  και οι εκπαιδευτές που τα έκαναν , δίδασκαν την ίδια ώρα , την ίδια μέρα και την ίδια ημερομηνία στην Κρήτη , στα Καμένα Βούρλα και στη Λαμία ταυτόχρονα.
Το πού πήγαν τα 100ντάδες χιλιάδες ευρώ, από τη στιγμή που δεν πήγαν στις τσέπες των εργαζομένων , θα το κρίνει το ποινικό δικαστήριο.
Η ουσία είναι πως το ΣΔΟΕ και η τελεσίδικη απόφαση του οικονομικού δικαστηρίου επέβαλαν στο Ε.Κ το πρόστιμο του 1.000.000 ευρώ δεσμεύοντας την περιουσία και τους λογαριασμούς.
Στο όνομα του οικονομικού αυτού στραγγαλισμού , αλλά επί της ουσίας για να βγουν λάδι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ από τις ευθύνες που έχουν μιας και ο έλεγχος καταγράφει στελέχη τους εμπλεκόμενα στην υπόθεση , συγκάλεσαν συνέδριο διάλυσης του Ε.Κ. Ν. Φθιώτιδας στις 06/11/16.
Στο συνέδριο η ΔΑΣ (ο συνδυασμός που συσπειρώνεται το ΕΑΜ στο Ε.Κ.) πρότεινε:
  1. Να μην διαλυθεί το Ε.Κ και να πάρουν απόφαση οι αντιπρόσωποι να κινηθούν με όλα τα μέσα ώστε  το πρόστιμο να το πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Οι παρατάξεις δηλαδή ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο , από τους λογαριασμούς τους με τους επικεφαλής που έχουν στη ΓΣΕΕ. Αυτή η πρόταση όμως καταψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ.
  2. Προτείναμε , ενώ καταψηφίστηκε η πρώτη πρόταση , να μην πάρει το συνέδριο απόφαση διάλυσης. Να πάει το θέμα στα σωματεία , να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και με Γ.Σ να αποφασίσουν. Αυτή την πρόταση την καταψήφισαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ . Το ΜΕΤΑ είχε κάνει την ίδια πρόταση με την Δ.Α.Σ.
Παρόλο αυτή την μάχη που δόθηκε στο συνέδριο, οι 70 αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ , για να μην πληρώσουν οι παρατάξεις τους που ευθύνονται, επέλεξαν να ψηφίσουν την διάλυση του Ε.Κ και να φορτώσουν τα βάρη στους εργαζόμενους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα 8 σωματεία που έδωσαν την μάχη να μην διαλυθεί το Ε.Κ , που είχαν σταθερή θέση για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ήταν ενάντια στην  διεξαγωγή σεμιναρίων και ουδέποτε συμμετείχαν σε αυτά , έκαναν μαζικές διαδικασίες, Γ.Σ ενημέρωσης, κλπ.  και στις 08/12/16 ίδρυσαν το Ε.Κ. ΛΑΜΙΑΣ καταθέτοντας στο Πρωτοδικείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά  με προσωρινή Διοίκηση για έγκριση.

Το ζήτημα είναι το εξής:

Γιατί ενώ η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ ψήφισαν να διαλυθεί το Ε.Κ. , δεν ενημέρωσαν ποτέ τους εργαζόμενους για την πράξη τους;
Γιατί η ΔΑΚΕ στο σωματείο μας προτείνει να ιδρυθεί κι άλλο Ε.Κ από τη στιγμή που ήδη έχει ιδρυθεί το Ε.Κ.Λ και καλεί τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ να πάρουν απόφαση να συμμετέχουν σ΄ αυτό;
Γιατί κατηγορούν τα 8 σωματεία για διασπαστές από τη στιγμή που αυτά καλούν ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ του Νομού να γίνουν μέλη στο Ε.Κ.Λ ;
Γιατί κατηγορούν τα 8 σωματεία για διασπαστές από τη στιγμή που η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ τώρα που ιδρύθηκε το Ε.Κ.Λ.  και καλεί όλα τα σωματεία να γίνουν μέλη, αυτοί πάνε να φτιάξουν δεύτερο Ε.Κ.; Μήπως για να το ξαναδιαλύσουν; Διασπαστές είναι αντικειμενικά αυτοί.
Γιατί η ΔΑΚΕ ήθελε να κάνει ψηφοφορία στην Πύλη του εργοστασίου , χωρίς να γίνει κουβέντα για το τι έγινε και να πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους, υποχώρησε όμως, γιατί δεν συμφώνησε με αυτή την τακτική το ΕΑΜ και το ΜΕΤΑ
Γιατί βιάζεται και ήθελε να παραβιάσει τις καταστατικές υποχρεώσεις ως προς την ημερομηνία προκήρυξης της Γ.Σ ;
Γιατί στη Γ.Σ βάζει μοναδικό θέμα αυτό, γιατί δεν θέλει να κουβεντιάσουμε και να αποφασίσουμε, όπως πρότεινε το Ε.Α.Μ και θα το βάλει στην Γ.Σ,  για την Επ.Σ.Σ.Ε. για τις ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν με άγνοια συνάδελφοι, για να γίνουν μέλη στο σωματείο οι συνάδελφοι από τις εργολαβίες και για να συνεχίσουν συντονισμένα οι κινητοποιήσεις.
Γιατί το ΜΕΤΑ δε τοποθετείτε για το τι προτείνει;
Γιατί έκαναν επίθεση στο ΕΑΜ και οι δυο επειδή κατάγγελλε ο συνδικαλιστής του την Διοίκηση για   το σοβαρό ατύχημα του Σαββάτου και γιατί διέψευσαν στα Μ.Μ.Ε την αλήθεια για αυτό;
Γιατί λένε πως οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες πρέπει να κάνουν πίσω και θα δούμε;

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ.

Έχουν κατεύθυνση από τη ΓΣΕΕ να φτιάξουν ένα Ε.Κ σαν αυτό που είχαμε , να κάνει τα ίδια , το μόνο που θα αλλάζει θα είναι το όνομα και το ΑΦΜ.
Δεν θέλουν να ενταχθούν στο Ε.Κ.Λ γιατί θα αποκαλυφθούν τα μαϊμού σωματεία τους.
Τα βρήκαν ακόμη μια φορά με την διοίκηση και θέλουν να μαζέψουν τους εργαζόμενους για να μην βγει το συμπέρασμα πως μόνο με τους αγώνες έρχονται θετικά αποτελέσματα.
Οι εργαζόμενοι στη Γ.Σ θα αποφασίσετε αν θα νομιμοποιήσετε τον εκφυλισμό και τη ρεμούλα ή αν θα το καταδικάσετε.
Οι εργαζόμενοι στη Γ.Σ θα αποφασίσετε αν θα ενταχθεί το σωματείο μας στο Ε.Κ.Λ που ήδη ιδρύθηκε και είναι το μόνο που εγγυάται γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες ,  

ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΑΜ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ.


Ε.Α.Μ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους