Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Αν αυτός είναι συνδικαλισμός για όφελος των εργαζομένων να μας πείτε...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ                 ΛΑΡΥΜΝΑ: 19-12-2016

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -312 –
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

    Δεν θα απολογηθούμε σαν εργαζόμενοι , εμείς θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους , εμείς δεν θα βγάλουμε ένα δριμύ  κατηγορώ σε κανέναν όπως κάνει η παράταξη του ΕΑΜ. Η παράταξη του ΕΑΜ , δηλ αυτοί που είναι στο ΚΚΕ , το μόνο μέλημα που έχουν τώρα είναι να διαλύσουν όλους τους θεσμούς , γιατί έτσι ανεβάζουν το κασέ στο κόμμα τους , τα ίδια έκαναν και στην ΠΟΕΜ , τα ίδια θέλουν να κάνουν και με το Ε.Κ , τα ίδια και στη ΓΣΕΕ. Αυτός είναι ο κύριος στόχος τους , να διαλύσουν την ΓΣΕΕ, άλλωστε φαίνεται και από την ανακοίνωση που έβγαλαν. Τα πάντα στον βωμό του κομματισμού.
   Αυτοί είναι σε όλα άμεμπτοι και οι υπόλοιποι είμαστε συμβιβασμένοι , όλα όσα έχουμε κερδίσει δεν είναι κάτω από αγώνες , αλλά όπως λένε είναι από συμβιβασμό.  Τους αφήνουμε στην κρίση σας.






·         Θα ξεκινήσουμε από ένα τελευταίο συμβάν που έγινε στο χώρο του εργοστασίου και είναι το σκάσιμο του κώνου της απομετάλλωσης στο Η/Κ 4 , όπου έγινε η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση στα ΜΜΕ από τον εκπρόσωπο του ΕΑΜ , την ώρα που συνάδελφοί μας έδιναν μάχη να κρατήσουν τα πάντα στο ακέραιο όπως και έγινε. Ο συνάδελφος του ΕΑΜ είχε άλλη πρεμούρα εκείνη την ώρα, να βγει στα κανάλια και να κατηγορεί τους πάντες, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά αίτια, αλλά απλά να υποθέτει. Με τις υποθέσεις αυτές, πήρε μεγάλη έκταση το συμβάν. Τα ΜΜΕ μιλούσαν για τραυματίες, όλη η Φθιώτιδα θορυβήθηκε. Μάλλον υπήρχε λόγος για το ΕΑΜ , η γνωστή μέθοδος της παραπληροφόρησης , όπως γίνεται πάντα που όλα τα τεντώνουν πριν καν μπουν σε ένα διάλογο για να γνωρίσουν ακριβώς το πρόβλημα.
Τι κέρδισαν με αυτό που έκαναν; Εντυπώσεις μήπως; Τους αφήνουμε πάλι στην κρίση σας , γιατί όλοι οι συνάδελφοι προσπαθούσαν μέσα στη φωτιά και ο εκπρόσωπος του ΕΑΜ έδινε συνέντευξη!

·         Το δεύτερο ζήτημα που πλασάρουν στους συναδέλφους των εργολαβιών είναι ότι εμείς τους παρατήσαμε και ότι τα βρήκαμε με τη Διοίκηση . Αυτό λένε σε όλους.

Τους απαντάμε ότι είναι ψεύτες και συκοφάντες. Η πλειοψηφία του Σωματείου μας ξεκάθαρα είπε ότι είναι ένα θετικό βήμα να ξεκινήσουν οι ενσωματώσεις , αυτό το έχουμε σαν αρχή , δεν μπορούμε να γίνουμε μηδενιστές σε όλα, όπως δεν μπορούμε να πούμε αυτό που λένε οι σύγχρονοι «Ρομπέν Των Δασών», ή όλοι ή κανένας . Εμείς  δεν θα πάρουμε κανέναν στο λαιμό μας , ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝ/ΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Εδώ βέβαια υπάρχει και ένα άλλο οξύμωρο για το συνδικάτο μετάλλου , από την αρχή που παραβρεθήκαμε στην πρώτη συνέλευση του μετάλλου  και είπαμε τις θέσεις μας που ήταν από την αρχή να πάμε με κινητοποιήσεις , το συνδικάτο μετάλλου είχε άλλη άποψη να μπούμε σε διάλογο.
Επίσης θα ξέχασαν την ενέργεια του Επιχειρησιακού Σωματείου στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση τι απόφαση πήρε. Αν ήμασταν κατά των συν/λφων θα λειτουργούσαμε αλλιώς και ο νοών νοήτω.  Οι συν/λφοι του Συνδικάτου Μετάλλου δεν θέλουν τη συνεργασία μαζί μας που θα είναι προς όφελος όλων. Δεν είναι τυχαίες και οι κουβέντες τους σε πηγαδάκια λέγοντας «τώρα που τους μαντρώσαμε θα τους διαλύσουμε».

 Αν αυτός είναι συνδικαλισμός για όφελος των εργαζομένων  να μας πείτε .
·        ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:  Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ διαλύθηκε κάτω από συνθήκες δύσκολες για την ιστορία των συνδικάτων. Το ΣΔΟΕ έκρινε για κάποια σεμινάρια που γίνονταν εκείνη την εποχή ότι υπήρχε παράβαση, ότι τα σεμινάρια αυτά δεν έγιναν και έριξε πρόστιμο. Τα σεμινάρια αυτά ήταν γύρω στις 250.000€ και με το πρόστιμο τετραπλασιάστηκαν δηλαδή φτάνοντας τις 950.000€. Μετά από αυτή τη διαδικασία του ΣΔΟΕ , δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Εργατικού Κέντρου όπως το Ταμείο και οι λογαριασμοί των δύο προέδρων του Ε.Κ. , (αυτό δεν το αναφέρουν οι συν/λφοι του ΕΑΜ) , σε αλλεπάλληλα Δ.Σ στο Ε.Κ μετά τις εισηγήσεις του προέδρου , αποφασίστηκε πλειοψηφικά στις 6/11/16 να πάμε σε σύγκλιση των μελών του Ε.Κ , να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι για όλα και να αποφασίσουν για την διάλυση ή μη του Ε.Κ. Στο Δ.Σ. του σωματείου μας γι΄ αυτό το θέμα , αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι αντιπρόσωποι όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Ε.Κ. στην Γενική Συνέλευση των συνέδρων αντιπροσώπων του Ε.Κ. στη Λαμία.
    Οι Σύνεδροι την 06.11.2016 στην Λάμια αποφάσισαν την διάλυση του Ε.Κ. και την έναρξη καινούργιου. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός, όταν όλα έχουν δεσμευτεί πώς να λειτουργήσεις , δεν υπάρχει θεσμός . Έτσι πάρθηκε η απόφαση για σύσταση νέου Ε.Κ.
Η εμμονή της ΔΑΣ , δηλ. του ΚΚΕ να μείνουμε σε αυτό , ήταν μία και ξεκάθαρη , να μεταφερθούν τα χρέη στους καινούργιους. Δηλ. να συνεχιζόταν η κατρακύλα ώστε  και Ε.Κ. να μην υπήρχε και  όσοι θα αναλάμβαναν να ήταν χρεωμένοι.
Η ΔΑΣ θα αναλάμβανε να λειτουργήσει το Ε.Κ. εάν τους ακολουθούσαν τα χρέη ;
Δεν είναι τυχαίο και το σύνθημά τους στη Γ.Σ του Ε.Κ να τα πληρώσουν οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Για το ηθικό κομμάτι δεν λένε τίποτα. Πώς στοχοποιούμε ανθρώπους και παρατάξεις όταν το ποινικό δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει.
Η λογική τους είναι μία . Να κατηγορούν τους πάντες
Μόλις βρήκαν την ευκαιρία, δικά τους Σωματεία δηλ. κομματικά (μαζί με το Σωματείο Μετάλλου), ίδρυσαν δικό τους Ε.Κ. Έτσι θέλουν συνάδελφοι να κάνουν σε όλη την Ελλάδα , αυτή τη λογική έχουν. Πρώτα ξεχώρισαν τις πλατείες και τώρα ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν τα Σωματεία , τα Ε.Κ.  την ΠΟΕΜ και τη ΓΣΕΕ , διχάζοντας τους εργαζόμενους.
  
   Στο Δ.Σ. του Σωματείου προτείναμε στα πλαίσια της ενότητας και της σύμπνοιας να κάνουμε την Γ.Σ στην Πύλη του εργοστασίου. Οι συν/φοι του ΕΑΜ αρνήθηκαν και επικαλέστηκαν το καταστατικό . Οι συν/λφοι του ΕΑΜ ξέχασαν τι έγινε πριν δύο εβδομάδες για τους συν/λφους εργαζόμενους στις εργολαβίες . Εκεί χειροκροτηθήκαμε . Όποτε τους βολεύει θυμόνται το καταστατικό του Σωματείου .
   Μετά από αυτό πώς να υπάρχει σύμπνοια. Και εδώ υπάρχει και η εξής κουτοπονηριά, μια μέρα που ήμασταν στο Δήμο Λοκρών σε παρουσίαση για τα προβλήματα του Δήμου , ο εκπρόσωπος του ΕΑΜ μας είπε ότι  για τη  συμμετοχή του Σωματείου Μετάλλου στο νέο Ε.Κ., πέρασε το θέμα αυτό από τη Γενική Συνέλευσή τους. Ρωτώντας όμως συν/λφους στις εργολαβίες κανένας δεν θυμάται κάτι τέτοιο
Συνάδελφοι, είναι γνωστό  ότι το νέο Ε.Κ. που αναφέρουν θα το απαρτίζουν Σωματεία του ΠΑΜΕ. Αυτό φαίνεται και από την προσωρινή Διοίκηση που έχει συσταθεί .Το αφήνουμε κι αυτό στην κρίση σας. Το γράφουμε όμως αυτό για να γνωρίζετε πώς λειτουργούν.
  Εμείς αποφασίσαμε το ξεκίνημα νέου Ε.Κ. με όλα τα Σωματεία του νομού ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος γιατί ήμαστε υπέρ των θεσμών και όχι υπέρ της απομόνωσης και του κομματισμού.
Αποφασίσαμε βάσει του καταστατικού μας να πάμε σε Γ.Σ την 23/12/16 . Εκεί η πρόταση της πλειοψηφίας θα είναι η ένταξή μας σε νέο Ε.Κ όλων των Σωματείων του Νομού Φθιώτιδας.
   Ο συν/λφος του ΜΕΤΑ (Καραμέρης Δ.) είπε θα τοποθετηθεί στη Γ.Σ.
   
   ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ Ε.Κ.-   ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ Ε.Κ.-
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ Ε.Κ. ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.-    ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. 23/12/16.

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝ/ΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΕΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.      

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.

                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ         Α. ΓΚΙΩΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους