Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Oι πρόωρες εκλογές, το λιγότερο που θα μπορούσε να μας προκύψει το 2017...

Της Κατερίνας Μπατζελή
Προβληματίζομαι έντονα πλέον για τον βαθμό πνευματικής και ψυχολογικής αστάθειας που έχουμε..μετά το διάγγελμα μεσούσης των πιο δύσκολων διαπραγματεύσεων για τα εθνικά και δημοσιονομικά ζητήματα της χώρας καθώς και των συμμαχιών που διαμορφώνουμε και επιλέγουμε ως χώρα. Εάν έχει διαπιστωθεί ότι το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου δεν αποδίδει να τροποποιηθεί με συναίνεση και λογική περί δίκαιης κατανομής ευθυνών.
Δεν μπορεί τα δανεικά των πιστωτών να διανέμονται στους συνταξιούχους που πραγματικά υπομένουν και βασανίζονται, ενώ τα άλλα τα μέλη της οικογένεια τους, αν εργάζονται, να κληθούν να πληρώσουν περισσότερη φορολόγηση!




Επίσης να αξιολογήσουμε με σοβαρότητα όλα τα σενάρια -Γαλλικές, Ιταλικές Γερμανικές εκλογές, διαδικασία για το Brexit και προσφυγικό-που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για το 2017 και εμπεριέχουν ισχυρές αναταράξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είτε με σταδιακή διάλυσή της είτε με ριζικές αλλαγές στην νομισματική της πολιτική, την δομή της και των αριθμό των μελών της. Όταν υπάρχουν αναταράξεις στα κέντρα αποφάσεων, χώρες σαν την Ελλάδα που είναι εξαρτημένες πολιτικά και δημοσιονομικά από τις χώρες της ΕΕ αλλά και την ΕΚΤ, κινδυνεύουν να γίνουν φτερό στον άνεμο μέσα στις ευρωπαϊκές καταιγίδες και στους εθνικούς ανεμοστρόβιλους. 
Με εκείνα και με τ άλλα μπορεί να υποστούμε και δεύτερο δημοψήφισμα διότι πάει με την «λογική Τσίπρα και της κοινοβουλευτικής του ομάδα» και μετά-εάν δεν κερδίσει- αντί για την παραίτηση του που δεν την αναγνωρίζει ως πολιτική συμπεριφορά, να οδηγηθεί η χώρα σε κυβέρνηση τεχνοκρατών -βλ.Ιταλικό μοντέλο-μέχρι να κλείσει και το θέμα των Γερμανικών εκλογών.
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων οι πρόωρες εκλογές θα είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να μας προκύψει το 2017... Η χώρα οδηγείται και παραδίδεται σε μια κατάσταση που δεν θα επιτρέπει πανηγυρισμούς περί «πατριωτικών διαπραγματεύσεων», περί «προεκλογικών εξαγγελιών», περί «ανούσιων και άκαιρων ιδεοληψιών»,περί δημιουργίας φοβικών συνδρόμων στην κοινωνία.
*Η Κατερίνα Μπατζελή είναι πρ.Υπουργός, βουλευτής και ευρωβουλευτής

Aπο: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους