Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02/01/2017


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ  Ν Ο Μ Ο Υ  Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -03- ΛΑΡΥΜΝΑ 02/01/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισες και συνάδελφοι

Υπενθυμίζουμε στα μέλη του Συνδικάτου μας πως την Τέταρτη 04/01/2017 και ώρα 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιήσουμε 2ωρη στάση εργασίας και Γ.Σ στο κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ .Το θέμα της Γ.Σ. είναι «ορισμός ημερομηνίας απεργίας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».

Συναδελφισες και συνάδελφοι,Ο αγώνας μας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ και η ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια με σύμβαση αορίστου χρόνου , είναι ένας αγώνας που διεξάγεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν 2 μήνες στη Βουλή πέρασε τροποποίηση για περαιτέρω διεύρυνση και νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων.

Είναι ένας αγώνας που εκ των πραγμάτων , αντικειμενικά έχει απέναντί του τη ΛΑΡΚΟ, τους εργολάβους και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν.

Είναι ένας αγώνας που εκ των πραγμάτων , αντικειμενικά έχει απέναντί του τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό , όπως και να λέγεται, από την άποψη πως έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν.

Ήσασταν όλοι παρόντες όταν η ΛΑΡΚΟ στην αρχή του αγώνα μας είπε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν ενσωματώσεις.

Ο αγώνας και η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι αυτά που ανάγκασαν την ΛΑΡΚΟ να αποφασίσει να κάνει λίγες ενσωματώσεις.

Η συνέχιση του αγώνα και η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτά που θα τους αναγκάσουν να υλοποιήσουν το δίκαιο αίτημα μας.

Συναδελφισσες και συνάδελφοι,
Κάποιοι για να διασπάσουν τον όμορφο και δίκαιο αγώνα μας θα κάνουν τα πάντα. Το Συνδικάτο μας έχει πείρα για να τους απομονώσει και να τους βάλει στη θέση τους.

Αυτοί που τώρα μας λένε πως το Συνδικάτο μας είναι κομματικό είναι οι ίδιοι που το 2006 λέγανε τα ίδια για να διασπάσουν τον τότε αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες .

Τότε τα κατάφεραν. Διασπάσανε τον αγώνα και η ΛΑΡΚΟ αντί για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών έκανε μόνο 120 ενσωματώσεις με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της.

Εμείς βάζουμε τον προβληματισμό στο κάθε μέλος μας που ήταν παρόν και συμμετείχε στις Γ.Σ.:
  • Όλοι όσοι ήμασταν στις Γ.Σ είμαστε φίλοι του ίδιου κόμματος;
  • Όλοι όσοι ήμασταν στις Γ.Σ έχουμε τις ίδιες ιδέες;
  • Γιατί να είναι Ρομπέν των Δασών όποιος θέλει καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους μας;
  • Γιατί μας κατηγορεί το Επιχειρησιακό Σωματείο; Τι του κάναμε;
  • Αυτοί οι συνδικαλιστές που λένε το Συνδικάτο μας κομματικό για να μας διασπάσουν έχουν δουλέψει μία ώρα στον εργολάβο για να δουν πώς είναι;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους σας , σας καλούμε εσείς να απαντήσετε στην λασπολογία και στις συνειδητές προβοκάτσιες που κάνει η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για να εξυπηρετήσει τη Διοίκηση.

Ένα είναι σίγουρο. Πως αν κάνουμε πίσω τώρα, η ΛΑΡΚΟ θα σταματήσει σε αυτές τις 15 ενσωματώσεις όπως έκανε το 2007 με τις 120 ενσωματώσεις.

Aν συνεχίσουμε να είστε σίγουροι πως μαζί μας θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, η τοπική κοινωνία, άλλα συνδικάτα του Κλάδου και γενικότερα. Στον αγώνα ξεχωρίζουν οι εχθροί από τους φίλους.

Αν συνεχίσουμε υπάρχει προοπτική να καταργήσουμε μια για πάντα το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.

Μόνο με τον αγώνα έρχεται η νίκη και ο αγώνας για να είναι νικηφόρος χρειάζεται συμμετοχή και αποφασιστικότητα.

Από αυτή την άποψη η επιτυχία της 2ωρης στάσης και της Γ.Σ. θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ.

Όλοι στην Γ.Σ.

Για το Δ.Σ

                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                         ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.      ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους