Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02/01/2017


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ Ν Ο Μ Ο Υ Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.com Τηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -01- ΛΑΡΥΜΝΑ 02/01/2017

ΠΡΟΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Ε.Λ ΛΑΡΚΟ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ
ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ
ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ
ΚΑΡΑΜΠΑ

Ευρεία κοινοποίηση

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για την Τετάρτη 04/01/2017 και ώρα 12:00 – 14:00 με αίτημα «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».





Κύριοι,
Στις 22/12/2016 πραγματοποιήσαμε Γ.Σ και αποφασίσαμε Προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για την Τετάρτη 04/01/2017 και ώρα 12:00 – 14:00 κατά την ώρα της οποίας θα πραγματοποιήσουμε νέα Γ.Σ. με θέμα «κλιμάκωση του αγώνα μας για κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».
Κύριοι,
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με δικιά σας ευθύνη και προπαντός για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων.
Η απόφαση σας να προχωρήσατε σε ολιγάριθμες ενσωματώσεις, χωρίς δεσμεύσεις για την υλοποίηση του αιτήματος μας έστω και με χρονοδιάγραμμα, νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο πως θα μας διασπάσατε, το μόνο που έφερε είναι μεγαλύτερη απαξίωση προς στους εργαζόμενους στις εργολαβίες, μεγαλύτερα ζητήματα ασφαλούς εργασίας για όλο το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.
Κύριοι, όταν λέμε όλους εννοούμε όλους.
Εννοούμε τους εργαζόμενους στις εργολαβίες στην συντήρηση όπου εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία με το μόνιμο προσωπικό, όμως αμείβονται με λιγότερα, έχουν άλλες μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές και ο εργολάβος δεν τηρεί ούτε τα προβλεπόμενα. Όπως πολλούς τους δηλώνει ως υπαλλήλους και τους πληρώνει ως εργατοτεχνίτες, πολλοί είναι αυτοί που χειρίζονται ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση και δεν τους δίνει ο εργολάβος τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν κάτοχοι των απαραίτητων αδειών ή όσοι έχουν άδειες δεν αναγνωρίζονται από των εργολάβο. Στην συντήρηση υπάρχει και διοικητικό προσωπικό σε γραφεία, όπως οι συνάδελφοι στο σχεδιαστήριο που κρατούν τμήμα μόνοι τους και το οποίο παλιότερα το απάρτιζαν μόνο μόνιμοι εργαζόμενοι. Υπάρχουν οι συναδελφισσες στα γραφεία του εργολάβου όπου κρατούν την μηχανογράφηση των εργασιών, των αδειών, της μισθοδοσίας κλπ, ο μηχανικός στον εργολάβο ο όποιος εποπτεύει τις εργασίες σε συνεργασία με τους μόνιμους μηχανικούς, οι υπομηχανικοί που είναι υπεύθυνοι βαρδιών. Στην συντήρηση έχετε εντάξει και τους συναδέλφους στο χημείο όπου καλύπτουν πάγιες ανάγκες παραγωγής καθώς επίσης και εργαζόμενους στους καθαρισμούς του οικισμού.
Εννοούμε επίσης τους εργαζόμενους στους καθαρισμούς του εργοστασίου όπου κάνουν εργασία που παλιότερα έκανε μόνιμο προσωπικό και τώρα εργάζονται μέσα στο εργοστάσιο και ο εργολάβος τους δηλώνει ως καθαριστές γραφείων, δεν τους κολλά τα ένσημα και η σύμβαση αμοιβής καμιά σχέση δεν έχει με την σύμβαση του κλάδου.
Εννοούμε τις συναδέλφισες καθαρίστριες που κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία που έκαναν παλιότερα μόνιμες εργαζόμενες τις ΛΑΡΚΟ και τώρα η εργολάβους τους έχει με ημιαπασχόληση, πολλές φορές τους καθυστερεί την μισθοδοσία, δεν τους δίνει εκκαθαριστικά μηνός, γάλατα και η ΛΑΡΚΟ τις χαρακτηρίζει εικονικά σαν υλικό.
Εννοούμε τους συναδέλφους φύλακες στο λιμάνι που κάνουν την ίδια εργασία με τους φύλακες της ΛΑΡΚΟ, όμως οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλει ο εργολάβους είναι των 100 ευρώ μηνιαίως και ο μισθός τους με βάρδιες δεν ξεπερνά τα 580 ευρώ, χωρίς παροχές όπως είναι το γάλα.
Κύριοι,
Εμείς όταν λέμε κατάργηση του σκλαβοπάζαρου το παραπάνω εννοούμε. Από αυτήν την άποψη καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που αποφασίσατε να δώσετε.
Στα αιτήματα μας πλέον μπήκε και η ενσωμάτωση του εκτάκτου προσωπικού που βάζετε για να καλύψετε το κενό που δημιουργούν οι κινητοποιήσεις μας.
Για αυτήν την τακτική που εφαρμόζετε έχετε και την πλήρη ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί λόγο απειρίας και σύγχυσης των εργαζομένων.

Αναμένουμε αλλαγή στην στάση σας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Για το Δ.Σ

                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                         ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.   ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους