Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ε.Α.Μ - Εμείς σαν ΕΑ.Μ. σας καλούμε να έρθετε στη Γ.Σ. - Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

Ε.Α.Μ Γενάρης 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συν/σσες-Συν/φοι
Για την Πέμπτη 19/11 έχει προκηρυχθεί η Τρίτη Γ.Σ για να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι την ένταξη του Σωματείου μας σε Εργατικό Κέντρο. Επειδή για το σοβαρό αυτό θέμα σκόπιμα, για να κρύψουν τις ευθύνες τους, η ΔΑΚΕ, όπως και η ΠΑΣΚΕ, μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερώσει επίσημα τι έχει συμβεί και διαλύθηκε το Ε.Κ Φθιώτιδας όπου στη δύναμη του μετέχει και το Σωματείο μας. Θέλουμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή, αποκαλύπτοντας την ρεμούλα και τις πονηρές αντεργατικές μεθοδεύσεις τους.

Το διαλυμένο Ε.Κ. Φθ/δας που στην διοίκηση του για πολλά χρόνια μέχρι σήμερα κυριαρχούσαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, δικάστηκε με πρόστιμο 960.000 ευρώ που επιβλήθηκε από τον ΣΔΟΕ λόγω εικονικών τιμολογίων στη διαχείριση χρημάτων που εισέπραξε για την διεξαγωγή σεμιναρίων (ρεμούλα). Δηλαδή εισπράχτηκαν παράνομα χρήματα τα οποία δεν ξέρουμε τι έγιναν και για το λόγο αυτό δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί που είχε το Ε.Κ.







Αυτό δεν το λέμε εμείς. Είναι επίσημη απόφαση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Εμείς είμαστε οι μόνοι που το καταγγέλλουμε γιατί οι άλλες δυνάμεις θέλουν να κρύψουν την κατάντια τους. Όποιος επιθυμεί μπορεί να δεί, τα σχετικά έγγραφα έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Αυτό το σκάνδαλο η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ το παρουσίασε ως οικονομικό στραγγαλισμό του Ε.Κ και συγκάλεσε συνέδριο για να μεθοδεύσει τη διάλυση ως τη μόνη δυνατή λύση.

Στο Συνέδριο το Ε.Α.Μ. συντάχτηκε με τις δυνάμεις που πρότειναν να μην διαλυθεί το Ε.Κ .και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με απόφαση των αντιπροσώπων έτσι ώστε να κινηθούμε νομικά και συνδικαλιστικά κατά των υπευθύνων. Να πληρώσουν δηλαδή αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάχρηση, να πληρώσουν δηλαδή από τους λογαριασμούς τους οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όλοι οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν συμφώνησαν με αυτό και προτίμησαν για να σώσουν τις παρατάξεις τους, κατά εντολή των κομμάτων τους, να προτείνουν τη διάλυση του Ε.Κ. Να πληρώσουν οι εργαζόμενοι δηλαδή το φαγοπότι που έκαναν ορισμένοι από αυτές τις παρατάξεις.

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) δεν δέχτηκε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και η ΔΑΣ μετά από αυτό, ως δεύτερη λύση πρότεινε να μην παρθεί απόφαση διάλυσης γιατί αυτό ήταν αντικαταστατικό. Προτείναμε τα Σωματεία να πήγαιναν σε Γ.Σ. και οι εργαζόμενοι να αποφάσιζαν για το μέλλον του Ε.Κ. Πλην του ΜΕΤΑ που είχε την ίδια πρόταση με την ΔΑΣ εκεί, γιατί εδώ την είχε απορρίψει , η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ δεν δέχτηκαν ούτε αυτό λέγοντάς μας πως έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν και χωρίς να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Ενώ είχαν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν γιατί τώρα έχουν βάλει στο θέμα της Γ.Σ. εκτός από την ένταξη στο νέο Ε.Κ. και την αποχώρηση από το διαλυμένο; Ήταν ή δεν ήταν καταστατικά υποχρεωμένοι να ρωτήσουν τους εργαζόμενους πριν το διαλύσουν; Τώρα γιατί θέλουν την ψήφο των εργαζομένων και δεν κάνουν ότι θέλουν;

Το Ε.Κ. Φθιώτιδας τελικά με την ψήφο όλων των αντιπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ διαλύθηκε στις 06/11/2016. Κρυφά από τους εργαζόμενους. Τώρα θέλουν να ψηφίσετε αυτό που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και θα έπρεπε να σας είχαν ρωτήσει πριν το διαλύσουν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο νομός μας μετά από 70 έτη έμεινε χωρίς Ε.Κ. Τα 8 σωματεία που ήταν κατά της διάλυσης και ήταν τα μόνα που είχαν ενημερώσει τους εργαζόμενους για την κατάσταση πριν και μετά τη διάλυση, ήρθαν σε συντονισμό, πραγματοποίησαν Γ.Σ. και δημιούργησαν το Ε.Κ. Λαμίας.

Το Ε.Κ. Λαμίας δημιουργήθηκε στις 13/12/2016 και από την πρώτη στιγμή καλεί όλα τα Σωματεία, ανεξάρτητα από ποιοι έχουν την πλειοψηφία στις Διοικήσεις τους, να γίνουν μέλη σε αυτό.

Το κάλεσμά που κάνει το Ε.Κ.Λ. έχει το εξής περιεχόμενο :
  1. Καλεί όλα τα Σωματεία να γίνουν μέλη του. Όλα. Με σκοπό να υπάρχει ένα Ε.Κ και να ενοποιηθούν τα Συνδικάτα που είναι διπλά και τριπλά σε κάθε κλάδο στο νόμο.
  2. Στις εκλογές που θα γίνουν στα Σωματεία, γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές σύντομα έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το 1ο του Συνέδριο διότι η προσωρινή Διοίκηση μόνο αυτή την αρμοδιότητα έχει από το Πρωτοδικείο. Να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, να διασφαλίσουμε συμμετοχή από υπαρκτούς εργαζόμενους και όχι με φαντάσματα. Μόνο τότε δεν θα μιλάμε για Σωματεία – Μαϊμού. Θέλουμε Σωματεία που να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και όχι σφραγίδες που το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν αντιπροσώπους για την Γ.Σ.Ε.Ε. και τις ομοσπονδίες.
  3. Όποια Διοίκηση και να εκλεγεί από το 1ο Συνέδριο, όποια παράταξη και να έχει την πλειοψηφία να είναι μακριά από τη λογική των σεμιναρίων και οποιαδήποτε τακτική φέρνει ως αποτέλεσμα τη διαφθορά, όπως έγινε και στο Ε.Κ. που διαλύθηκε. Αυτό είναι στην πράξη η ενότητα και η δημοκρατικές διαδικασίες περά και έξω από παραταξιακές σκοπιμότητες.

Παρά το γεγονός το ότι δημιουργήθηκε το Ε.Κ. Λαμίας στις 16/12/2016 και καλεί όλα τα Σωματεία να γίνουν Μέλη του, 19 Σωματεία από τα οποία όλοι οι αντιπρόσωποι τους (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) ήταν υπέρ της διάλυσης, 3 μάλιστα από αυτά σε συνεννόηση με την πλειοψηφία του Δ.Σ του ΕΚ πρότειναν και την διάλυση του, με διαδικασίες που δεν πήρε κανένας χαμπάρι στο νομό (δεν είδαμε να γίνεται ούτε μια Γ.Σ.), δημιούργησαν στις 22 /12/2016 και άλλο διασπαστικό Εργατικό Κέντρο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Ε.Κ. Λαμίας πρότεινε στο Σωματείο μας να γίνει μέλος του και να βγει μέσα από τη Γ.Σ. επιτροπή που θα συμμετέχει στην προσωρινή Διοίκηση. Αυτό απαντά από μόνο του στην προβοκάτσια που γίνεται πως είναι κομματικό. Το Ε.Κ. Λαμίας μέσα στον ένα μήνα λειτουργίας έχει πάρει δεκάδες πρωτοβουλίες παρεμβάσεων υπέρ των εργαζομένων, μια από αυτές είναι η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ.

Που είναι σε αυτών τον αγώνα το διασπαστικό Ε.Κ που προτείνουν η ΔΑΚΕ και ο ένας από τους δυο συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ που δηλώνει ΠΑΣΚΕ; (ο άλλος τοποθετείτε μόνο στις Γ.Σ και στα συνέδρια ψηφίζοντας συνήθως λευκό, το οποίο λευκό μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες έχει μεταμορφωθεί σε έγκυρο ΠΑΣΚΕ). Που είναι η ΠΟΕΜ στην οποία συμμετέχουν πραξικοπηματικά στο προεδρείο μόνο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχοντας πετάξει την ΔΑΣ που είναι δεύτερη δύναμη έξω; 
Είναι εκεί που είναι και η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ εδώ στον χώρο μας, εκεί που ήταν το ΕΚΦ πριν το διαλύσουν, εκεί που είναι η ΓΣΣΕ. Απέναντι από τους αγώνες. Μαζί με τα αφεντικά. Οι συνάδελφοι στις εργολαβίες απεργούσαν με το χιονιά, ήρθαν ψηφίσματα αλληλεγγύης από 10καδες Σωματεία πανελλαδικά και από εξωτερικό και αυτοί ούτε μια αράδα δεν είπαν έστω και για το τυπικό της υπόθεσης.

Το ζήτημα είναι γιατί η πλειοψηφία του Σωματείου, η ΔΑΚΕ δεν συμφωνεί να ενταχθούμε στο Ε.Κ.Λ.; Γιατί το ΜΕΤΑ δεν τοποθετείται ακόμη; Μήπως γιατί στελέχη της ΔΑΚΕ είναι μέλη του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ που πραγματοποιεί σεμινάρια και αποζημιώνονται για αυτήν την ιδιότητα; Μήπως το ΜΕΤΑ δεν τοποθετείται γιατί στη ΓΣΕΕ η παράταξή του συμμετέχει στο ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ; Μήπως προτιμούν το διασπαστικό Ε.Κ. που είναι συνέχεια του προηγούμενου, γιατί αυτό θα συνεχίσει να κάνει σεμινάρια και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η προσωρινή πρόεδρός του είναι υπάλληλος του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ ; Μήπως γιατί θέλουν να διασφαλίσουν ένα Ε.Κ. που δεν θα έχει στα πόδια του δυνάμεις που θα καταγγέλουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και τις ρεμούλες όπως έκανε η ΔΑΣ ;

Το ερώτημα είναι εσείς συνάδελφοι και συναδέλφισσες ποιούς θα νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας στη Γ.Σ. Αυτούς που υπονομεύουν το εργατικό κίνημα, που το διασπούν κατά εντολή των κομμάτων τους, που διέλυσαν το Ε.Κ. με τις λοβιτούρες τους και τώρα θέλουν τη συναίνεσή μας για να ξανακάνουν τα ίδια ή αυτούς που προσπαθούν να υπάρχουν Σωματεία, Ε.Κ. Ομοσπονδίες δίπλα στους εργαζόμενους, να παρεμβαίνουν για τα προβλήματα των εργαζόμενων, να είναι ενάντια στις ρεμούλες και καλούν τους πάντες σε αυτή την κατεύθυνση ανεξαρτήτως κομματικής και παραταξιακής προέλευσης.

Εμείς σαν ΕΑ.Μ. σας καλούμε να έρθετε στη Γ.Σ. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα παιδιά μας αύριο θέλουμε να τα κοιτάμε στα μάτια. Σας καλούμε και σας προτείνουμε να ψηφίσετε την ένταξη του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και στις αξίες της τάξης μας. Το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ είναι υπαρκτό, έχει εργαζόμενους, έχει ιστορία, έχει μέλλον αν το σώσουμε από τα μονοπάτια που θέλουν να το μπλέξει η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ που συναινεί με τη στάση του.

Υ.Γ. Για να δείτε πως το μόνο που ενδιαφέρει τη ΔΑΚΕ είναι να σώσει την παράταξή της, προτείναμε στη Γ.Σ. να συζητήσουμε για τις τριετίες, του Β.Μ., τις εργολαβίες, την ΕΠ.Σ.Σ.Ε. Αρνήθηκαν και μοναδικό θέμα βάζουν το Ε.Κ .Για να δείτε πως και το ΜΕΤΑ στην ίδια λογική κινείται, αρνήθηκε και αυτό να έχει και άλλο θέμα η συνέλευση .

Αυτήν την εντολή έχουν από τα κόμματα τους.


Ε.Α.Μ




1 σχόλιο:

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους