Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΚΟ - Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη Σταθάκη στη ΛΑΡΚΟ

 

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη Σταθάκη στη ΛΑΡΚΟ
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Αθήνα, 
17 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Γιώργος Σταθάκης , πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση της εταιρίας και τους εργαζόμενους,ο Υπουργός τόνισε ότι θέση της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημοσίου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, με ενιαία μορφή και ως εκ τούτου δεν υφίστανται σενάρια ιδιωτικοποίησής της .


 

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία – πλαίσιο που επιτεύχθηκε , ύστερα από πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ , μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, χαρακτηρίζοντάς την «καθοριστικής σημασίας για την ευρωστία της εταιρίας». Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τρεις άξονες:

  1. Τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής τιμής για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ.
  2. Τη διαμόρφωση πλαισίου αποπληρωμής των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ, που θα συναρτάται αποκλειστικά από πολύ υψηλές τιμές του νικελίου διεθνώς.
  3. Τη γρήγορη ολοκλήρωση της Διαιτησίας , για την περίοδο Ιούλιος 2010 – Δεκέμβριος 2013 , με βάση τη συμφωνηθείσα πρόσφατα , τιμή.

Η συμφωνία αυτή , σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΠΕΝ, για την επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων της ΛΑΡΚΟ, θα δώσει , όπως υπογράμμισε ο Υπουργός , νέα πνοή στην εταιρία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης , που εκπονεί σε αυτή τη φάση η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Επίσης , ο κ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ των σταθερών εργασιακών σχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο , έγινε γνωστό από την πλευρά της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή ενσωμάτωση των εργολαβιών στο μόνιμο προσωπικό.

«Η ΛΑΡΚΟ έχει μέλλον» , κατέληξε ο Υπουργός . «Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος , θα αναβαθμιστεί η αξία της και θα καταστεί βιώσιμη».

Από το Γραφείο Τύπου

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΚΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους