Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Νέα σφαγή της μεσαίας τάξης κρύβει το χτεσινό Eurogroup

Σε αλαλούμ εξελίχτηκαν οι δηλώσεις Ελλήνων υπουργών και ξένων αξιωματούχων μετά τη χτεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Άλλα λένε ότι συμφωνήθηκαν οι μεν και άλλα οι δε. Αποκρυπτογραφώντας τους, όμως, μπορεί να δει αυτό που πραγματικά συμφώνησαν: Νέα μεγάλα βάρη για τη μεσαία τάξη, που συμπαρασύρουν και τους ασθενέστερους.
Ποια, όμως, είναι η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σ αυτά που διαδίδουν εδώ οι Έλληνες υπουργοί και σ’ αυτά που πραγματικά συμφωνήθηκαν χτες;













Οι κ Σταθάκης και Παππάς, καθώς και η ανεπίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης στήριξαν την επιχειρηματολογία τους για να μας πουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θριάμβευσε στο ότι  «οι θεσμοί» συμφώνησαν σε μέτρα «μηδενικής επιβάρυνσης», επομένως, όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση για κάθε ευρώ που θα επιβαρύνει τους πολίτες θα παίρνει ένα άλλο ισοδύναμο για να τους ελαφραίνει! Τίποτε ψευδέστερο.
Κατ αρχήν, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ ήταν ξεκάθαρος στο θέμα αυτό. «Έχουμε έναν συγκεκριμένο δημοσιονομικό δρόμο» είπε. «Το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει από τις μεταρρυθμίσεις θα πάει σε μέτρα που θα ωθήσουν την ανάπτυξη». Αυτή, και καμιά άλλη, είναι η αλλαγή του μείγματος, για την οποία μίλησαν χτες οι δανειστές. Την οποία στέλνουν τους εκπροσώπους τους εδώ από την άλλη βδομάδα για να την επιβάλουν κι όλας. Αλλιώς, τα λεφτάκια τους δεν θα τα πάρουν ποτέ..

Για όποιον δεν κατάλαβε, ανάπτυξη κατά τους δανειστές είναι η Αγορά και οι Επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα έργα υποδομών για επενδύσεις. Δεν είναι οι άρπα κόλλα ψηφοθηρικές δήθεν παροχές σε 13ες συντάξεις που ονειρεύεται η κυβέρνηση, αφήνοντας τους άνεργους σύξυλους, ούτε η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για να διορίζονται στρατιές ημετέρων.
Κι εδώ ακριβώς έχουμε το αλαλούμ των δηλώσεων. Γιατί άλλα έχουν ζητήσει και απαιτούν οι δανειστές και άλλα ονειρεύεται και προπαγανδίζει η κυβέρνηση.
Επειδή, η μόνη συμφωνία που έγινε χτές ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει, θα προωθήσει και θα εφαρμόσει μέτρα περικοπών αφορολόγητου, συντάξεων, αμοιβών, δικαιωμάτων και μάλιστα για μετά το 2018. Καθαρά. Υπό αυτούς τους όρους επιστρέφει η τρόικα.
Και θα εξακολουθεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει πλεόνασμα τεράστιο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί μέχρι πότε. Αυτό σημαίνει ότι η ανηλεής φορολογία των πολιτών, από την οποία προέκυψε το πλεόνασμα πέρυσι, θα συνεχιστεί και φέτος και του χρόνου. Αλλιώς, δεν θα υπάρχει πλεόνασμα για να διοχετευτεί στην ανάπτυξη, που λέει η τρόικα ή στους ασθενέστερους που λέει η κυβέρνηση.
Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής και δεδομένου ότι τα πλεονάσματα τα πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, θα γδαρθεί πάλι η μεσαία τάξη των μισθωτών και των συνταξιούχων και όσων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι «αιχμάλωτοι», για να πληρώσει το μάρμαρο της συμφωνίας του 2015, όπως ξεκαθάρισε χτες ο Γερούν Ντάισενμπλουμ:  «Συνεχίζουμε στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί το 2015» είπε για την ακρίβεια.


Δηλαδή, για να μην ακούμε βλακώδεις δικαιολογίες, πληρώνουμε και θα πληρώνουμε πανάκριβα την ηλίθια πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του 2015 και του τρίτου μνημονίου με το οποίο φέσωσαν τη χώρα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη!
Και ποιές είναι οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις», που απομένει να γίνουν τώρα, κατά τον κ Ντάισενμπλουμ, τον κ Μοσκοβισί και το ΔΝΤ, που πήρε μέρος στη χτεσινή συνεδρίαση;  


Η μείωση του αφορολόγητου, η παραπέρα περικοπή των συντάξεων, η παραπέρα κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και περιορισμός αμοιβών

Για αρχή!
Γιατί από την άλλη βδομάδα που θα έρθει η τρόικα, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση και για τις αλλαγές σε 12 τομείς της ελληνικής οικονομίας που ακόμα καρκινοβατούν, σύμφωνα με όσα λένε οι δανειστές. Είναι τα περίφημα δύο τρίτα των προαπαιτούμενων που δεν έχει προχωρήσει η κυβέρνηση! Κι αυτά είναι:

  1. Η ολοκλήρωση των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων
  2. Η υιοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ομαδικών απολύσεων
  3. Τα ενεργειακά ζητήματα και το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας
  4. Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Υιοθέτηση των 230 συστάσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
  5. Η νομοθεσία και τα μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών στην υγεία
  6. Το θεσμικό πλαίσιο για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών
  7. Οι αλλαγές στη διακυβέρνηση των συστημικών τραπεζών
  8. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
  9. Η αναθεώρηση το νόμου για τη χρήση γης και το εθνικό κτηματολόγιο
  10. Η μεταρρύθμιση του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων
  11. Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες
  12. Το πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων
Κι αυτά, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ αν θα πάρει μέρος στο νέο αυτό «πρόγραμμα», χωρίς να υπάρχει πολιτική ή άλλη συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία θα απασχολήσουν τα κλιμάκια που έρχονται, και χωρίς να έχει ξακαθαριστεί για πόσα χρόνια ακόμα θα αιμορραγούν οι πολίτες!
Και τότε τι συμφωνήθηκε χτες στις Βρυξέλλες; Ότι οι Συριζανελ θα είναι καλά παιδιά και θα τα υπογράψουν όλα. Τίποτε καινούργιο. Αυτό κάνουν μονίμως. 

Το ερώτημα είναι αν θα εφαρμόσουν τίποτε που να ωφελεί το λαό. 
Όλο το λαό. Όχι μόνο τα πελατάκια.



Aπο: liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους