Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/4/2017

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ – ΤΗΛ: 6986108669   -   6977257211  -   6947774077
Αριθ. Πρώτ. 29                                                                                                     
Λαμία 22/4/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 21/4/2017 στο Εργατικό  Κέντρο μετά από πρόσκληση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Λάμιας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Εργατικών Σωματείων  ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνταξιούχικων οργανώσεων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων σπουδαστών, ομάδας γυναικών Λαμίας (ΟΓΕ)  και μαζικών φορέων  του Νομού  με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και  οργάνωση των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  σε διάφορους εργασιακούς χώρους από το Εργατικό Κέντρο τα Εργατικά Σωματεία και τους μαζικούς φορείς.
Μέτα από εισήγηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και συζήτηση αποφασίσαμε η φετινές   πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις να έχουν κύριο περιεχόμενο την οργάνωση της συζήτησης και της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά της, που έχουν την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος. Κεντρικό σύνθημα μας, θα είναι:
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».
1. Μ’ αυτό το θέμα, αποφασίζαμε την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων που έχει ως εξής:
Δευτέρα 24/4
1.    Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν μαζική εξόρμηση και ομιλία στους εργαζομένους του εργοστασίου  της CHIPITA 1.30 μ.μ.
Τρίτη 25/4
1.    Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους του εργοστασίου  jimis (πύλη εργοστασίου στις 1.30 μ.μ.).

2.    Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των  εργαζομένων του Σωματείου στην Λάρυμνα στις 7.00 μ.μ.

3.    Το Σωματείο Τροφίμων Φθιώτιδας και η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ. Θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και Σύσκεψη Εργαζόμενων από τις εργολαβίες του Νοσοκομείου Λαμίας  10.00 π.μ.
Τετάρτη 26/4
1.    Το Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των  εργαζομένων του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο  7.00 μ.μ.

2.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους στο τεχνικό προσωπικό και στην καθαριότητα του Δήμου Λαμίας. 6.30 π.μ.

3.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας  θα πραγματοποιήσουν μαζική  εξόρμηση και ομιλία  στους εργαζόμενους της NEXANS – Αγία Μαρίνα   ( πύλη του εργοστασίου 1.30 μ.μ.)

4.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και   ομιλία στους σπουδαστές του ΟΑΕΔ – Λαμία, 3.30 μ.μ.
Πέμπτη 27/4
1.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει  περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους της ΔΕΗ - 6.30 π.μ.

2.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας  θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους  της ΛΑΡΚΟ ( πύλη εργοστασίου 1.30 μ.μ)

3.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει  περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους της AGROIVEST – Αχλάδι ( πύλη του εργοστασίου 1.30 μ.μ.)

4.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και η ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, θα πραγματοποιήσουν   περιοδεία στο ΤΕΙ ( 10.00 π.μ.)  και στο ΑΕΙ ( 12.00 μ.μ.) 
   Παρασκευή 28/4
1.    Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας και ομάδα γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ  εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά. Λάρυμνα  - 7.00 μ.μ. -  στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

2.    Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους  πρόσφυγες που διαμένουν στο hotospot των Θερμοπυλών – 12.00 μ.μ.
Κυριακή 30/4
1.    Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας διοργανώνουν εκδήλωση για τον πόλεμο και τη στάση της εργατικής τάξης, Πελασγία- 7.00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο.

Παράλληλα το κάθε σωματείο διαμορφώνει το δικό του πρόγραμμα δράσης περιοδείες, συσκέψεις, με στόχο να φτάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους δουλειάς και εργαζόμενους, με τις θέσεις μας.
Η Εκδηλώσεις μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά  θα κορυφωθούν με την πρωτομαγιάτικη απεργιακή - συγκέντρωση τη Δευτέρα 1/5, στις 10 π.μ, στην Πλατεία Πάρκου.
2. Προετοιμάζουμε τους εργαζομένους να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση με την κήρυξη 24ώρης Πανεργατικής Απεργίας  όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφασίσει να φέρει για ψήφιση τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που διαπραγματεύεται με του κουαρτέτο Ε.Ε. – ΔΝΤ.
Ίδη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει αποφασίσει 24ωρη πανεργατική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία και συντονισμό γι’ αυτή με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                          ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους