Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Κάνουμε κάλεσμα να είμαστε 400 παρόντες στη δεύτερη επαναληπτική Γ.Σ. και να πάρουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις





Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ                

ΛΑΡΥΜΝΑ: 06-06-2017

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -247 –
     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            
            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
       Η σημερινή (06-06-17) Γ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε αν και υπήρχε η παρουσία παρόντων μελών (190). Για τη νόμιμη απαρτία χρειαζόμασταν 223 παρόντες , αλλά η παράταξη του ΕΑΜ και του ΕΑΚ διαφώνησαν με το θέμα ‘’Πορεία εταιρίας – Λήψη Αποφάσεων ‘’ .
   Συμφώνησε το Σώμα όμως να γίνει ενημέρωση για το ιατροφαρμακευτικό της ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ και να πάρουμε απόφαση μετά από την πρόταση της ΔΑΚΕ και του ΕΑΚ.

  



 
Η πρόταση αυτή έλεγε τη συνέχεια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου την παράγραφο 3 του εγγράφου της ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ  : «Αύξηση της συμμετοχής του ποσού καταβολής εξαρτωμένων μελών κατά 2 ευρώ καθώς και συμμετοχή όλων των εξαρτωμένων μελών στην ανωτέρω καταβολή ποσού. Δηλαδή , με βάση τα ανωτέρω όλα τα εξαρτώμενα μέλη θα καταβάλλουν 6,07€/μηνα  έναντι 4,07€/μήνα που ισχύει σήμερα.
Σημειωτέον , ότι η ως άνω αύξηση θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο την κάλυψη του περίπου 50% της αύξησης που ζητείται από την ΤΖΕΝΑΡΑΛΙ , το δε υπόλοιπο ποσό θα καλύπτεται από την εταιρία μας».
  
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Ήταν το μοναδικό ζήτημα που συζητήθηκε , γιατί η υγεία των εργαζομένων προέχει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.
   Θέλουμε όμως να επισημάνουμε τις ευθύνες που έχει η εταιρία για την καθυστέρηση του ιατροφαρμακευτικού της ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ.
   Με αυτά τα θέματα δεν  παίζει κανένας και θα  πρέπει η εταιρία μέσω των εκπροσώπων της να τα έχει σαν πρώτο θέμα , γιατί αυτά είναι τα κεκτημένα ετών των εργαζομένων που αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειές τους.
   Το Σώμα αποφάσισε μετά την εισήγηση της πλειοψηφίας , να προχωρήσουμε στην πρόταση αυτή της παραγράφου 3 και να συνεχίσει η λειτουργία του ιατροφαρμακευτικού συμβολαίου.
   Διαφώνησε η παράταξη του ΕΑΜ  και πρότεινε  4ωρη  απεργιακή κινητοποίηση όλων των συναδέλφων και μετάβαση  στην Έδρα της εταιρίας , υποστηρίζοντας ότι η εταιρία δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και μπορεί να καλύψει την αύξηση του ασφαλίστρου.

   Εμείς στα θέματα υγείας  δεν βάζουμε σε περιπέτειες τους συναδέλφους. Υποστηρίξαμε αυτή την πρόταση , το ασφαλιστήριο  είναι ενός έτους, προσδοκούμε  να βγει η εταιρία από το αδιέξοδο και να διαπραγματευτούμε για ακόμα καλύτερους όρους.

   Αυτές τις δύσκολες εποχές να γίνουμε όλοι μια γροθιά, το σωματείο μας είναι δυνατό ,  μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόβλημα αρκεί να υπάρχει η συναίνεση όλων των εργαζομένων που ανήκουν στο χώρο.

   Για εμάς υπάρχει το Σωματείο μας που μπορεί να διαπραγματευτεί και να δίνει προτάσεις και λύσεις αφού ενημερώνεται όλο το Σώμα.

   Για πρώτη φορά 190 των συνάδελφοι συμμετείχαν σε προκήρυξη πρώτης  Γ.Σ.
 Κάνουμε κάλεσμα να είμαστε 400 παρόντες στη δεύτερη επαναληπτική Γ.Σ. και να πάρουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις .

Θα αποκλείσουμε όλα τα επικίνδυνα φαινόμενα . Συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας  που έχει μοναδικό γνώμονα τη ομόνοια – τη συσπείρωση – την ενότητα .

Η δεύτερη έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 13-06-2017.




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ:

Προκηρύσσεται η δεύτερη επαναληπτική έκτακτη Γ.Σ. των μελών για την ΤΡΙΤΗ 13-06-2017 στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ από 09:00 – 12:00 με το ίδιο θέμα :
 
 ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ – ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.



ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ Γ.Σ.

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ       Α. ΓΚΙΩΝΗΣ






1 σχόλιο:

  1. To EAM θα σαμποτάρει κάθε απόφαση και κίνηση του Σωματείου. Είναι γνωστό ότι θέλει να ενισχυθεί το σωματείο μεταλλου που ελέγχει. Κρίμα στους εργαζόμενους που πριονίζουν το παλιο κλαδι της ΛΑΡΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους