Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

10+2 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρεις για τα Ανασφάλιστα


Ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα πήρε παράταση και όλα δείχνουν ότι θα (ξανά) πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου.  Εάν οδηγείς ή εάν σου ανήκει κάποιο αυτοκίνητο, αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις:





  1. Δεν έχει σημασία εάν το χρησιμοποιείς ή εάν είναι κλεισμένο σε ένα γκαράζ. Εφόσον το αυτοκίνητο έχει πινακίδες, πρέπει να είναι συνέχεια ασφαλισμένο. Συνέχεια. 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμα και τις ημέρες που δεν το χρησιμοποιείς. Και δεν το λέμε εμείς, το λέει η νομοθεσία.
  2. Δεν μπορείς να πληρώσεις μόνο το πρόστιμο και να μην ασφαλιστείς. Δηλαδή, μπορείς αλλά στον επόμενο έλεγχο θα πληρώσεις νέο πρόστιμο ξανά.
  3. Κάνε έρευνα αγοράς. Θα δεις ότι σε πολλές περιπτώσεις, το πρόστιμο είναι πιο ακριβό από μία ετήσια ασφάλιση. Στην Hellas Direct για παράδειγμα, το μέσο ετήσιο ασφαλιστήριο κοστίζει €180.
  4. Μην αφήνεις κενά και να είσαι συνεπής στην ανανέωσή σου γιατί θα γίνονται συχνά έλεγχοι. Σε μία έρευνα που κάναμε σχετικά με τη συμπεριφορά των καταναλωτών, ανακαλύψαμε ότι το κενό που αφήνουν ανάμεσα στα συμβόλαια αγγίζει τις 44 ημέρες.
  5. Μην περιμένεις την τελευταία στιγμή! Υπολογίζεται ότι το 19% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι ανασφάλιστα. Για να έχεις μία πιο καθαρή εικόνα, ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2%. Αυτό σημαίνει ότι τις ημέρες πριν τον τελικό έλεγχο, θα γίνει χαμός.
  6. Ξέχνα τα αναδρομικά. Δεν μπορείς πλέον να ασφαλιστείς με προγενέστερη ημερομηνία, απαγορεύεται από το νόμο. Επίσης σημασία έχει η ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου σου, όχι η ημερομηνία έκδοσής του.
  7. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να αποφύγεις την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, θα πρέπει να καταθέσεις τις πινακίδες στη Δ.Ο.Υ. σου. Αυτό όμως σημαίνει ότι δε θα μπορείς πλέον να το κινείς καθόλου.
  8. Εάν λάβεις το πρόστιμο, θα πρέπει πρώτα να το πληρώσεις και μετά να ασφαλιστείς. Σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας αρχής, για να ενεργοποιηθεί η ασφάλισή σου, θα πρέπει να έχεις εξοφλήσει το πρόστιμο.
  9. Εάν δεν το πληρώσεις, οι αρχές θα στείλουν τα στοιχεία σου στην Αστυνομική αρχή η οποία θα σου επιβάλει ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις.
  10. Εάν ακόμα δεν έχεις πεισθεί ότι σε συμφέρει να το ασφαλίσεις, σκέψου ότι η επιλογή σου επηρεάζει και όλους τους άλλους οδηγούς. Εάν χτυπήσεις έναν άνθρωπο ή καταστρέψεις ξένη περιουσία, το ύψος της αποζημίωσης μπορεί να φτάσει μέχρι και €1.200.000. Και μη δουλευόμαστε, δεν τα χεις. Τα έχει όμως η ασφαλιστική σου.


Απο: hellasdirect.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους