Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Κάποιοι θα χαλαστούν αν νομίζουν πως θα το βάλουμε κάτω - Θα συνεδριάσουμε σε σπηλιές...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -90-ΛΑΡΥΜΝΑ 05/07/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας πως την Παρασκευή 07/07/2017 και ώρα 12:00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ του Συνδικάτου μας με θέματα:

  • Ενοποίηση και καθορισμός αιτημάτων όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε εργολαβίες και μόνιμο προσωπικό.
  • προετοιμασία και εκλογή επιτροπών ανά τμήμα για την διεκδίκηση κατάργησης του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, υπογραφής επιχειρ. Σ.Σ.Ε. και μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.






Η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί με 2ωρη στάση γιατί η ΛΑΡΚΟ δεν μας διευκολύνει. Όλα τα μέλη μας είναι καλυμμένα να έρθουν σε όποιο πόστο εργασίας και να εργάζονται. Με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ κατάσταση προσωπικού ασφαλείας δεν υπάρχει προς το παρόν.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Η Γ.Σ είναι καθοριστική για να συνεχίσουμε δυναμικά των δίκαιο αγώνα μας, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τους Όρους εργασίας. Στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης, Διοίκησης και Κυβερνητικού Εργοδοτικού Συνδικαλισμού μια είναι η απάντηση. Ενότητα και αγώνας.
Η συσπείρωση που έχει το Συνδικάτο μας τους είναι «καρφί στο μάτι» και οι ενέργειες που κάνουν όλοι μαζί, συνεννοημένα, για να μας διασπάσουν και να σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι, να συμβιβαστούμε με το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί, ξεσκεπάζουν το βρώμικο παιχνίδι τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα του τελευταίου χρονικού διαστήματος είναι:

Από την μια τρομοκρατούν για διαθεσιμότητες και από την άλλη μέσα στο καύσωνα, με 43 βαθμούς κελσίου οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν τα πάντα με 12 ώρες εργασίας για να πάρει παράγωγη η ΛΑΡΚΟ, για να τελειώσουν οι επισκευές και να πάρει ακόμη περισσότερη παραγωγή.

Από την μια λένε «μπράβο» στους εργαζόμενους όπως ΠΧ στους εργαζόμενους της εργολάβου Καρατσωλη που ενώ έφαγαν τον καύσωνα στον Παχυντή και είναι απλήρωτοι, τους λείπουν μέχρι και 8 μήνες ένσημα και οι ΛΑΡΚΟ δεν τους δίνει τις ωροχτυπήσεις για να κάνουν καταγγελία γιατί κάνει πλάτες στην μαύρη εργασία των εργολάβων.

Όπως οι συνάδελφοι στην συντήρηση που στην πλειοψηφία εργάζονται με το καθεστώς του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ΛΑΡΚΟ με εργολάβους ούτε την προϋπηρεσία που δικαιούνται δεν τους δίνουν για να γίνουν κάτοχοι αδειών οξυγονοκόλλησης και ηλεκτροσυγκόλλησης.

Όπως όλοι οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ, μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό, είτε εργάζονται στην παραγωγή, είτε στην συντήρηση, είτε είναι καθαρίστριες, είτε διοικητικοί υπάλληλοι, είτε επιστήμονες ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Ενώ δίνουμε τα πάντα, μας λένε να συμβιβαστούμε με το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, τους μισθούς πείνας, χωρίς τριετίες, χωρίς τα χρήματα των αναβαθμίσεων, με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποιημένη εργασία λόγω κενών θέσεων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση σήκωσαν οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ ανάστημα συσπειρώνοντας στο Συνδικάτο μας και όπως ήταν αναμενόμενο ξεχώρισαν εχθροί και φίλοι.

Η ΛΑΡΚΟ, με τις πλάτες του πιστού της συμμάχου, του εργοδοτικό Συνδικαλισμό, θα κάνει τα πάντα για να δυσκολέψει την λειτουργία του Συνδικάτου μας. Για αυτό αρνήθηκε να μας δώσει στέγη , για αυτό αρνήθηκε να συνάψουμε από κοινού κατάσταση προσωπικού ασφαλείας σε περίπτωση κινητοποιήσεων, για αυτό αρνήθηκε να διευκολύνει τους εργαζόμενους στην ΓΣ.

Κάποιοι θα χαλαστούν αν νομίζουν πως θα το βάλουμε κάτω. Για αυτό είμαστε, για τα δύσκολα.

Θα συνεδριάσουμε σε σπηλιές αν χρειαστεί, θα πληρώσουμε δικαστικούς επιμελητές για να τους πηγαίνουν οι επιστολές μας όπως ορίζει ο νόμος και να είναι καλυμμένοι οι εργαζόμενοι, θα κάνουμε Γ.Σ με στάσεις εργασίας εφόσον δεν μας διευκολύνουν. Ένα είναι σίγουρο. Στο χέρι δεν θα μας βάλουν, την σημαία των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων δεν την αναστέλλουμε.

Από αυτήν την άποψη η συμμετοχή των μελών μας στην στάση και την Γ.Σ είναι απαραίτητη καθώς όποιος συνάδελφος επιθυμεί να γίνει μέλος μπορεί να έρθει και αυτός.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ , ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ. Ε-Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΛΠ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους