Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - «ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ»

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -96- ΛΑΡΥΜΝΑ 31/07/2017

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ»

Το Συνδικάτο μας σχεδόν 10 μήνες τώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στην ΛΑΡΚΟ.

Με αφορμή αυτό το κύριο αίτημα των εργαζομένων αναδείξαμε και κάποια άμεσα αιτήματα που προκύπτουν από τα αντεργατικά αποτελέσματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.

Αυτά τα αιτήματα είναι:











  • Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην εργολαβία Καρατσώλη.
  • Να δοθούν οι ωροκτυπήσεις τους από την ΛΑΡΚΟ, μιας και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε καταγγελία με στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία που διαπίστωσαν και την διεκδίκηση των οφειλών τους.
  • Σε περίπτωση που αλλάξει εργολάβος, η ΛΑΡΚΟ να διασφαλίσει για λόγους ασφαλείας, ο νέος εργολάβος να πάρει ως προσωπικό το υπάρχον.

Παρά το διάλογο, 8 μηνών και τις δεσμεύσεις της Διοίκησης ότι θα επιλυθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα. Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Σταθάκη την προηγούμενη εβδομάδα, του Βουλευτή κ. Σαρακιώτη και του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ ότι θα μεριμνήσουν για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Παρά την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα προκύψει διάλογος σε οποιαδήποτε απόφαση τους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους.

Αύριο 01/08/2017 8 εργαζόμενοι των 580 ευρώ μένουν άνεργοι γιατί δεν τους προσλαμβάνει ο νέος εργολάβος και προσλαμβάνει καινούργιους χωρίς εμπειρία, πιο φθηνούς ακόμη.
Μένουν άνεργοι, πετιούνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες, με εκκρεμότητα την καταβολή δεδουλευμένων, την τακτοποίηση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα 8 μηνών και η ΛΑΡΚΟ αρνείται να τους δώσει τις ωροκτυπήσεις για να τα διεκδικήσουν.

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλοντας Κυβέρνηση, διοίκηση και διεύθυνση που κάνουν πλάτες στους εργολάβους μπαίνει μπροστά και διεκδικούμε την επίλυση του προβλήματος εδώ και τώρα.

Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε με διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία του εργοστασίου Λάρυμνας και θα κλιμακώσουμε αν δεν υπάρχει κάτι θετικό.

Καλέσαμε το Επιχειρ. Σωματείο να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, ενημερώσαμε την ΠΟΕΜ και το ΕΚΛ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τις ΛΑΡΚΟ αύριο 01/08/2017 στις 06:00 να συμπαρασταθούν στους απολυμένους συναδέλφους, σήμερα είναι 8 αύριο θα είναι πολλοί.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα του κλάδου και γενικότερα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας.

Απαιτούμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι , να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημο τους, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στο μόνιμα προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.



Για το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.   ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.





7 σχόλια:

  1. ΕΊΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΣΑΝ ΛΥΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
    ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ....................ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙς ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλό και πρέπων θα ήταν στα σχόλια να υπάρχει και επωνυμία,για να γνωρίζουμε ποιοί γράφουν, και όχι να κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία,και να κάνουν προπαγάνδα, και κατα δεύτερον, αν ήταν παιδιά τους οι απολυόμενοι, θα τούς άρεσε που το επιχειρησιακό σωματείο σφυρίζει αδιάφορα;;; εμείς λέμε ούτε μια απόλυση να μην υπάρξει. ρήννας νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλό και πρέπων, θα ήταν στα σχόλια να υπάρχει και επωνυμία, και όχι να κρυβόμαστε πίσω απο τήν ανωνυμία, για να υπάρχει και διάλογος, τώρα όσων αφορά τις απολύσεις συναδέλφων, στην εργολαβία, αν ήταν τα παιδιά σας θα θέλατε να τα πετάξουν στον δρόμο;;; θα σας άρεσε το επιχειρησιακό σωματείο να σφυρίζει αδιάφορα,επειδή δεν είναι μέλη; δεν θα σας άρεσε συνάδελφοι, και εμείς το παλεύουμε με όσα όπλα έχουμε και όπως μπορούμε, και λέμε,,, ούτε μια απόλυση να μη περάσει, γιατί αύριο μπορεί να είναι τα παιδιά μας σε αυτή τη θέση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε κάθε σχόλιο να υπάρχει επωνυμία, για να γίνεται διάλογος, όχι να κρύβεστε πίσω απο την ανωμυνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι θα γίνει κύριε διαχειριστή,,,, πρέπει να λαδώσουμε για να αναρτήσετε την απάντηση μας στίς προβοκάτσιες των ανώνυμων;;;; ρήννας νίκος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους