Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ   Κατοίκων   Λάρυμνας



Είναι γνωστό σε όλους πως στη Λάρυμνα δραστηριοποιούνται παραγωγικά η ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ, δυο μονάδες αμμοβολών, δώδεκα ιχθυοτροφικές μονάδες και τέσσερις ιχθυογεννητικοί σταθμοί.

Από αυτή την παραγωγική δραστηριότητα ο περιβάλλοντας χώρος της Λάρυμνας έχει ουσιαστικά καταστραφεί και η καθημερινή ποιότητα ζωής μας είναι αφόρητη γιατί δεν έχουμε καθαρή θάλασσα να κάνουμε μπάνιο, τόπο να σταθούμε, αλλά και ούτε να ανασάνουμε.

Δεν έφθαναν όλα αυτά και ενώ έπρεπε ήδη να είχαν παρθεί μέτρα για να βελτιωθεί η άσχημη περιβαλλοντική κατάσταση που επικρατεί, έρχεστε τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συνεχίζοντας στην ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων...









προεγκρίνετε την μετεγκατασταση ιχθυοτροφικής μονάδας ιης εταιρείας ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ- ΙΧΘΥΟΕΜΠΟΡ1Α από την θέση «Ακρωτήριο Λάρμες» Μαλεσινας στη θέση «Λυκσπεράσματα» Λάρυμνας ( πράσινα νερά) σε θαλάσσια έκταση είκοσι στρεμμάτων και δασική, έξι στρεμμάτων.

Επίσης έχετε προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησης δασικής έκτασης τριάντα έξι στρεμμάτων στη θέση «Ακρωτήριο Σταυρός» Λάρυμνας στην εταιρεία MARE MAGNUM για εγκατάσταση ιχθυογεννητικού σταθμού μέσα σε καταφύγιο προστασίας άγριας ζωής.

Εάν τελικά εφαρμόσετε αυτές σας τις επιλογές θα έχετε συντελέσει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του λαού της Λάρυμνας γιατί θα καταληφθεί η μόνη θαλάσσια έκταση, η μόνη σχετικά καθαρή παραλία που μας έχει απομείνει γκι κολύμπι και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.


Εάν τελικά εφαρμόσετε αυτές σας της επιλογές θα έχετε συντελέσει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του λαού της Λάρυμνας γιατί θα καταληφθεί η μόνη θαλάσσια έκταση, η μόνη σχετικά καθαρή παραλία που μας έχει απομείνει για κολύμπι και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.
Επίσης με την παραχώρηση των προαναφερόμενων δασικών εκτάσεων στη θέση c Ακρωτήριο Σταυρός» και «Λυκοττεράσματα» όλες οι δασικές εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο του μικρού κόλπου Λάρυμνας θα αποτελούν τσιφλίκια των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών και ο λαός της Λάρυμνας δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε αυτές.

Επειδή ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Επειδή έχουμε δώσει τα πάντα για να στηρίζουμε την ανάπτυξη που επικαλείσθε, αλλά κανένα όφελος δεν είδαμε. Επειδή ο κόλπος Λάρυμνας είναι παραγωγικά κορεσμένος και περιβαλλοντικά στο μέγιστο βαθμό επιβαρυμένος. Επειδή δεν ανεχόμαστε οι δημόσιες θαλάσσιες και δασικές εκτάσεις που είναι δική μας ττεριουσία να χαρίζονται στους επιχειρηματίες για να θησαυρίζουν ενώ εμείς είμαστε άνεργοι. Επειδή δεν ανεχόμαστε οι λιγοστοί Λαρυμναίοι αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι που εργαζόμαστε σε αυτές τις επιχειρήσεις να πληρωνόμαστε με μισθούς πείνας, αρκετοί να είμαστε απλήρωτοι, να δουλεύουμε σε άσχημες συνθήκες υπό καθεστώς γαλέρας με ελαστικά ωράρια

Και επειδή αγαπάμε τον τόπο μας, αγαπάμε την ζωή και θέλουμε να ζήσουμε εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από την Λάρυμνα.



Για αυτούς τους λόγους:


             Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή των επιλογών και αποφάσεων αυτών

             Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα αυτές σας οι αποφάσεις. Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την παραχώρηση των εκτάσεων αυτών.

             Απαιτούμε την αναθεώρηση του ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών που εκδόθηκε με την 31722/ 4. 11.2011 και προβλέπει μεγάλη αύξηση παραγωγής στον κόλπο Λάρυμνας ώστε όχι μόνο να μην αναπτυχθούν παραπέρα οι υδατοκαλλιέργειες αλλά να μειωθεί και η επικροτούσα κατάσταση.

             Απαιτούμε άμεσα την επίσκεψη μικτού κλιμακίου συναρμόδιων υπηρεσιών ώστε να ασκήσουν ελέγχους για παράνομες επεκτάσεις ιχθυοκλοβών, για καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, για την μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων. ώστε να εφαρμοσθούν μέτρα συμμόρφωσης.

    Απαιτούμε να υποχρεωθούν οι μονάδες που δεν ασκούν παραγωγική διαδικασία να αποκαταστήσουν τους θαλάσσιους και δασικούς χώρους που τους είχαν παραχωρηθεί στις αρχική τους μορφή για να αποδοθούν στο λαό που του ανήκουν

Πιστεύοντας ότι θα εισακούσετε τα δέκα» αιτήματα μας και θα δώσετε λύσεις σύμφωνα με αυτά αναμένουμε ενέργειες σας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε μπροστά γιατί πλέον δυναμικά θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.


Το παρόν μας υπόμνημα αποστέλλεται προς κάθε κατεύθυνση, κυβέρνηση, κόμματα. 
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας. 
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Δήμο Λοκρών και διανέμεται ευρεία.



       ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 

 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΑΡΥΜΝΑΣ









----







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους