Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164 - Αρ.Πρωτ. -120- ΛΑΡΥΜΝΑ 15/9/2017


ΠΡΟΣ:
  1. ΥΠ.Ε.Κ.Α
  2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  4. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  5. Κ.Ο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΛΗΝ Χ.Α
  6. Ε.Μ.Ν.Ε
  7. Σ.ΕΠ.Ε


Ευρεία κοινοποίηση
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κυρίες και κύριοι,
Η παρακάτω καταγγελία αφορά την υπό Κρατικής ευθύνη Γενική Μεταλλουργική και Μεταλλευτική Ανώνυμη Εταιρεία ΛΑΡΚΟ και καλούμε κάθε αρμόδιο πολιτικά να απαντήσει και θεσμικά να παρέμβει για την λύση των προβλημάτων μας.

Πως έχουν τα πράγματα.







Την Πέμπτη 17/08/2017 συνεδρίασε το ΔΣ του Συνδικάτου μας με αφορμή τις απολύσεις που έγιναν 1/8/2017 στην εργολαβία Καρατσιώλη στην ΛΑΡΚΟ. Απολύσεις που ανακλήθηκαν από την εργολάβο μια μέρα πριν την Τετράωρη στάση που είχαμε προκηρύξει για τις 9/8/2017 και την επόμενη μέρα, εφόσον αναστείλαμε την στάση εργασίας, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που είναι ο άμεσος προϊστάμενος της, έγιναν για δεύτερη φορά.

Μετά από αυτό οι συνάδελφοι μας στις 13/08/2017 έλαβαν την απόλυση τους με Δικαστικό Επιμελητή. Μέχρι και σήμερα η εργολάβος δεν τους έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα όπως όφειλε. Η Καταγγελία Σύμβασης έγινε με πλαστές ημερομηνίες πρόσληψης με σκοπό να ιδιοποιηθεί η εργολάβος την μισθωτή εργασία που παρείχαν οι εργαζόμενοι για προσωπικό της κέρδος. Οι προεκτάσεις των παραπάνω ενεργειών της εργολάβου έχουν ακόμα ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν την νόμιμη αποζημίωση που δικαιούνται και το επίδομα ανεργίας λόγω ότι δεν επαρκούν οι μέρες ασφάλισης. Η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κάρτας που ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ και βεβαιώνουν την μαύρη, ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία και την παρανομία της εργολάβου. Συνέπεια της συγκεκριμένης στάσης της είναι να γίνεται υπερασπιστής και συνένοχος της ανασφάλιστης και απλήρωτης μαύρης εργασίας παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο θέση υπέρ της εργολάβου που παρανομεί.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός που αντικατοπτρίζει μερικές από τις συνέπειες που δέχονται οι εργαζόμενοι μέσα από το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, καθεστώς που συνεχίζεται να εφαρμόζεται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία ακολουθεί την ίδια τακτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αγανακτισμένοι καθώς επίσης για τις συνθήκες που βιώνουν συνολικά οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας τους, μόνιμοι ή εργολαβίες, το Δ.Σ του Συνδικάτου μας αποφάσισε την Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 29/08/2017 ως συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων, με τα παρακάτω αιτήματα και σκεπτικό διεκδικώντας από την ΛΑΡΚΟ να τα καλύψει.

Τα αιτήματα μας. Διεκδικούμε.
  1. Την άμεση επαναπρόσληψη των εκδικητικά απολυμένων συναδέλφων και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  2. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες για να εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης της ΛΑΡΚΟ, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.
  3. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα το προσωπικό που ήδη υπάρχει συνολικά στην ΛΑΡΚΟ και απασχολείτε εκτός ειδικότητας σήμερα.
  4. Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  5. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.
  6. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
  7. Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
  8. Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
  9. ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων (δάνεια, εκδρομές κλπ).

Το σκεπτικό μας.
Διεκδικούμε να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι μας άμεσα και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ διότι:
  • Οι συνάδελφοι μας απολύθηκαν εκδικητικά, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία που βίωναν. Η απόλυση τους ενθαρρύνει τους εργοδότες για να κάνουν τέτοιες πράξεις, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην τις καταγγέλλουν. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες συνολικά, εργάζονται ήδη για πολλά έτη στην ΛΑΡΚΟ μέσο του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.
  • Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, δεν είναι λήπτες αυτονόητων παροχών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όπως μισθολογικές αμοιβές, φροντίδα του εργοδότη για τα ίδιας ποιότητας Μ.Α.Π, χορήγηση προϋπηρεσίας για την κατοχή απαραιτήτων αδειών για μηχανές που ήδη χειρίζονται όπως π.χ ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, χορήγηση οικίας στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ, χορήγηση γάλατος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
  • Ενώ εργάζονται δίπλα, μαζί και κάνουν ακριβός την ίδια εργασία με το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, ζουν στην ανασφάλεια σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γίνονται λήπτες μεγαλύτερης ακόμη πίεσης, πολλές φορές είναι θύματα κατακρεούργησης αυτονόητων δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καθυστέρηση μισθοδοσίας σε πάνω από 100 εργαζόμενους σε εργολαβία στην ΛΑΡΚΟ αυτήν την στιγμή, μέχρι και σήμερα.

Όλα τα παραπάνω και δεκάδες ακόμη, όπως οι συγκεκριμένες, εκδικητικές απολύσεις που έγιναν, γεννούν αντικειμενικά σύγχυση, απαξίωση, σοβαρά προβλήματα ασφαλούς εργασίας.

Διεκδικούμε να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, από όλες τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ, να επαναλειτουργήσει το Σ.Α.Ε.Ξ που ήταν τμήμα της ΛΑΡΚΟ το οποίο εκτελούσε επιτυχώς εργασίες ίδιες με αυτές που κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι μέσω εργολαβίας. Να επανδρωθούν με εξοπλισμό και προσωπικό τα συνεργεία. Να αξιοποιηθεί το εργατοτεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που ήδη υπάρχει συνολικά στην ΛΑΡΚΟ και απασχολείται εκτός ειδικότητας. Να γίνουν νέες προσλήψεις, εργατοτεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού. Να φτιαχτεί οργανόγραμμα και να αναρτηθεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες το οποίο θα έχει σαν βάση αυτό που ίσχυε την 10ετια του 80’ που στο ίδιο εργοστάσιο, πιο καινούριο τότε κατά 35 έτη, οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και ήταν η μοναδική 10ετια που η ΛΑΡΚΟ δεν είχε θανατηφόρο ατύχημα.
Τα αιτήματα μας είναι για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων και ελαττώνουν την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ που το τελευταίο διάστημα τόσο κουβεντιάζεται. Δίνουν οικονομική ανάσα στην ίδια, στους εργαζόμενους, στην τοπική κοινωνία και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον για τους εξής λόγους:

  • Ένας εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας κοστίζει περισσότερο από ένα εργαζόμενο στην ίδια την ΛΑΡΚΟ και ας αμείβεται αρκετά πιο χαμηλά ο εργαζόμενος στην εργολαβία. Η διαφορά του μεγαλύτερου κόστους για την ΛΑΡΚΟ, σε συνδυασμό με τις μικρότερες απολαβές του εργαζομένου στον εργολάβο, είναι το κέρδος του εργολάβου. Ο εργολάβος δεν προσφέρει υποδομές, παρά μόνο νοικιάζει στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους της εργολαβίας στην ΛΑΡΚΟ.
  • Η επαναλειτουργία του Σ.Α.Ε.Ξ θα μηδενίσει σχεδόν την ύπαρξη εργολάβου στην ΛΑΡΚΟ.
  • Η επάνδρωση με εξοπλισμό και προσωπικό των συνεργείων θα μηδενίσει σχεδόν τις δαπάνες σε εξωτερικά, μεγάλα μηχανουργεία. Οποιαδήποτε επισκευή η κατασκευή θα είναι πιο ποιοτική και ασφαλής, αποδειγμένα, διότι θα είναι κατασκευασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του εργοστάσιου και των εργαζομένων.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι με ευθύνη των Κυβερνήσεων και των Διοικήσεων, υπάρχουν εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στην ιδία την ΛΑΡΚΟ που ενώ κάνουν την ίδια εργασία ο ένας με τον άλλον, έχουν την ίδια ειδικότητα και πόστο εργασίας, πάρα ταύτα, έχουν διαφορετικές συμβάσεις και όρους αμοιβής, αφού δεν καταβάλλονται σε όλους το επίδομα τριετιών και ο ίδιος Βασικός Μισθός, έχουν γίνει παράνομες και καταχρηστικές βλαπτικές μεταβολές σε εργαζόμενους που έχουν αναβαθμιστεί χωρίς η αναβάθμιση τους να ακλουθείται με μισθολογική ανοδική αλλαγή.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι με αποφάσεις της διοίκησης , που βασίζονται στην έλλειψη ρευστότητας όπως συνεχίζουν να λένε παρά ότι το Νi έχει καθημερινές ανοδικές τάσεις, οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα του εργοστασίου έχουν μείνει πίσω από προγραμματισμένη συντήρηση και αντικατάσταση σε πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες. Σε συνδυασμό ότι με ευθύνη των Κυβερνήσεων και των Διοικήσεων , το σύνολο των εργαζομένων δεν επαρκεί αριθμητικά να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής και συντήρησης του εργοστάσιου με ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Σε συνδυασμό με το άγχος που γεννά σε κάθε εργαζόμενο η πολιτική των Κυβερνήσεων για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, ΤΑΙΠΕΔ, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ και το κακό συναπάντημα, έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο του εργοστασίου στην Λάρυμνα, μια σύγχυση, που πραγματικά, κατά την γνώμη μας, από τύχη δεν έχουμε θανατηφόρο ατύχημα.

Λέμε από τύχη δεν έχουμε θανατηφόρο και κυριολεκτούμε, γιατί σοβαρά ατυχήματα έχουμε και αυτά επιβεβαιώνονται σε ένα βαθμό από τις καταγγελίες μας, όπως το τελευταίο που έγινε καίγοντας σοβαρά συνάδελφο στις 25/8/2017 και τις καταγραφές της ΕΜΝΕ.
Κυρίες και Κύριοι
Με αυτό το σκεπτικό διαμορφώνονται τα αιτήματα μας και ήταν το περιεχόμενο της απεργίας που πραγματοποιήσαμε.

Το πρώτο σκέλος της καταγγελίας μας βασίζεται στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν και αποτυπώνονται παραπάνω στην υπό κρατικής ευθύνη Μεταλλουργική επιχείρηση ΛΑΡΚΟ.

Το δεύτερο σκέλος αφορά το δημοκρατικό και νόμιμο Δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζονται συλλογικά μέσα από ένα Κλαδικό Συνδικάτο όπως είναι το δικό μας και παράλληλα μέσα από ένα Επιχειρησιακό Σωματείο όπως είναι το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ ως εργοδότης έχει το δικαίωμα με την τακτική της να θέλει να απαξιώσει το Συνδικάτο μας. Δεν έχει όμως σε καμιά περίπτωση θεωρούμε, το δικαίωμα να τρομοκρατεί ανοιχτά τους εργαζόμενους με διάφορους τρόπους. Να μην εφαρμόζει τους νόμους σχετικά με τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας κατά την διάρκεια της απεργίας και έτσι να βάζει σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, πριν πραγματοποιήσουμε την απεργία μας στις 29/8 εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Διοίκηση και την Διεύθυνση του εργοστασίου. Ο διάλογος ήταν άκαρπος, πήραμε μια συνολική άρνηση και επειδή τα προβλήματα μας είναι στην πλειοψηφία τους χρόνια αποφασίσαμε να ασκήσουμε το δικαίωμα μας στην απεργία.

Η γνωστοποίηση της απεργίας μας στην ΛΑΡΚΟ έγινε όπως ορίζει ο νόμος από την πλευρά μας, με δικαστικό Επιμελητή και παραλήφτηκε από το αρμόδιο νομικό τμήμα της ΛΑΡΚΟ όπως θα διαπιστώσετε και στο σχετικό έγγραφο γνωστοποίησης που σας στέλνουμε συνημμένα.

Παρά το γεγονός ότι στο έγγραφο γνωστοποίησης από την πλευρά μας τονίζουμε για πολλοστή φορά την ανάγκη να συνταχτεί κατάσταση προσωπικού ασφαλείας μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και του Συνδικάτου μας και σε περίπτωση κινητοποιήσεων να αξιοποιείται για την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων, όπως γίνετε στις κινητοποιήσεις του Επιχειρησιακού Σωματείου, της ΓΣΣΕ, των ΕΚ και της ΠΟΕΜ. Η ΛΑΡΚΟ για να μας απαξιώσει έβαλε σε κίνδυνο εργαζόμενους και εγκαταστάσεις και δεν δέχτηκε προσωπικό ασφαλείας.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ νόμιμα είναι μέλη μας και έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συνδικάτου μας, έχουμε ονομαστικές καταγγελίες εργαζομένων που καταγγέλλουν πως η διεύθυνση απειλούσε πριν και την ημέρα απεργίας λέγοντας πως « εντολή της Διοίκησης είναι όποιος απεργήσει να έχει κυρώσεις».

Παρά το γεγονός ότι την γνωστοποίηση της απεργίας την είχε παραλάβει το αρμόδιο νομικό τμήμα της ΛΑΡΚΟ, η διοίκηση και η διεύθυνση έβαλαν στην κατάσταση παρουσιών, μονομερώς, αδικαιολόγητη απουσία στους απεργούς, λες και ήμασταν κοπανατζήδες.

Την ημέρα της απεργίας ως αποτέλεσμα της τακτικής της ΛΑΡΚΟ να μην παραλάβει προσωπικό ασφαλείας είχαμε τις εξής παρανομίες:

  • Είχαμε ολόκληρα τμήματα άδεια από εργαζόμενους με κίνδυνο να πάθουν οι εγκαταστάσεις σοβαρές ζημίες και να έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι που πήγαν για εργασία την επόμενη ημέρα.
  • Είχαμε παράνομες διακοπές προγραμματισμένων ρεπό ανάπαυσης και υπερωρίες σε εργαζόμενους που δεν είναι μέλη μας για να δημιουργηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός.
  • Είχαμε κάλυψη βαρδιών από εργαζόμενους που είναι δηλωμένοι στην επιθεώρηση εργασίας πρωινή επιφυλακή και όχι βάρδια.
  • Είχαμε διεξαγωγή εργασιών σε πόστα που έχουν συγκεκριμένη ειδικότητα και εργασία από εργαζόμενους που δεν είναι εξειδικευμένοι.
  • Το σύνολο των εργασιών που έγιναν, εκτελέστηκαν με ολιγάριθμο αριθμό εργαζομένων, πέρα και έξω από την οποιαδήποτε έστω υποτυπώδη επάρκεια για να είναι ασφαλείς.

Κυρίες και Κύριοι,
Τα παραπάνω είναι η μειοψηφία των προβλημάτων μας. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η τακτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι Διορισμένες από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις Διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ είναι εγκληματική και τεκμηριώνεται από τους 70 νεκρούς που έχει η ΛΑΡΚΟ από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και τους εκατοντάδες σακατεμένους.

Μέσα από αυτήν την Καταγγελία μας καλούμε:

  • Την Επιθεώρηση Μεταλλίων Νότιας Ελλάδας να προχωρήσει σε έλεγχο στην ΛΑΡΚΟ παρουσία του Συνδικάτου μας και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας που είναι το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο που ανήκουμε, επικεντρώνοντας την προσοχή της κατά την γνώμη μας, στις εγκαταστάσεις που θα της προτείνουμε, στο ανύπαρκτο Οργανόγραμμα που πρέπει να δημιουργηθεί, να αναρτηθεί και να περιέχει θέσεις εργασίας ανά τμήμα και ειδικότητες και να έχει βάση την καταγεγραμμένη ιστορικά περίοδο που δεν είχαμε θανατηφόρο ατύχημα και αναφέρουμε καθώς. Επίσης ενόψει Νοεμβρίου που είναι το χρονικό περιθώριο για σύναψη κατάστασης προσωπικού ασφαλείας σε περίπτωση κινητοποιήσεων, να τοποθετηθεί η ΕΜΝΕ αν η ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να συνάψει μαζί μας ή όχι .
  • Την Επιθεώρηση Εργασίας Φθιώτιδας να προχωρήσει σε Έλεγχο στην ΛΑΡΚΟ και στους εργολάβους, παρουσία του Συνδικάτου μας και του Ε.Κ.Λ επικεντρώνοντας την προσοχή της κατά την γνώμη μας, αν οι εργαζόμενοι έχουν την κατάλληλη ειδικότητα και άδειες για την εργασία που κάνουν, αν την έχουν, αμείβοντα σωστά για αυτές; αν οι αναβαθμίσεις που έχουν γίνει από την ΛΑΡΚΟ χωρίς οικονομικό αντίκρισμα και η μη καταβολή τριετιών θεωρούνται μονομερείς βλαπτικές μεταβολές, αν ΛΑΡΚΟ παραβίασε την εργατική νομοθεσία στις 29/08/2017 και να επιβληθεί στην ΛΑΡΚΟ να δοθούν άμεσα οι ωροχτυπήσεις που αποδεικνύουν την μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.
  • Καλούμε. Το κοινοβούλιο, τους αρμόδιους Υπουργούς και κάθε αρμόδιο, να μας απαντήσουν, τι μέτρα θα πάρουν; Tι πολιτική παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν; Για να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών στην ΛΑΡΚΟ, για να επιβληθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, για να γίνει σεβαστό το δικαίωνα των εργαζομένων να είναι σε Συνδικάτα. Πως θα παρέμβουν σε αυτούς που τρομοκρατούν και βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων και την παρουσία του Ελληνικού λαού. Ποια πολιτική παρέμβαση θα κάνουν έτσι ώστε να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν εκδικητικά διότι διαμαρτυρήθηκαν για την μαύρη ανασφάλιστη εργασία.

Θεωρούμε υποχρέωση σας να παρέμβετε και να τοποθετηθείτε για μια υπό κρατικής ευθύνη επιχείρηση.


Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                       ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους