Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/01/2018

Ε.Α.Μ.

20/01/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συν/σες-Συν/φοι.
Στις 19/01/2018 πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα του Σωματείου, συνάντηση με την Διεύθυνση του εργοστασίου της Λάρυμνας. θέμα της συνάντησης ήταν η «η κλοπή που έγινε από φορτηγό που μετέφερε ΜΑΖΟΥΤ στο εργοστάσιο και διαπίστωσαν οι συνάδελφοι φύλακες». Η Διεύθυνση μας ενημέρωσε για το περιστατικό και η ομόφωνη θέση του Σωματείου είναι ότι: αυτά τα περιστατικά να οδηγούνται στην δικαιοσύνη με όλες τις διαδικασίες και η Διοίκηση-Διεύθυνση να πάρει μέτρα (π.χ. να τοποθετηθούν λιτρόμετρα στις δεξαμενές) ώστε να αποφεύγονται τυχών παρόμοια συμβάντα.

Με αφορμή την συνάντηση συζητήθηκαν και τα παρακάτω εξής θέματα:




«Άδειες φροντίδας τέκνων εργαζομένων» ομόφωνα υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα που δίνει ο νόμος σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και την από το1990 απόφαση της τότε Διοίκησης να παρέχει στις συνάδελφους την παραπάνω ειδική άδεια. Αυτή η κουβέντα άνοιξε μετά την τελευταία ανακοίνωση της Διοίκησης που στοχοποιεί αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση που λάβαμε είναι, «θα το εξετάσουμε παίρνοντας υπόψη την θέση του Σωματείου».
«Μετακινήσεις εργαζομένων». Με αφορμή την παρέμβαση που έχει γίνει από την Διεύθυνση να φύγει εργαζόμενος από τα PELLETS και να σταλθεί στο ΠΙ άνοιξε αυτή η συζήτηση. Η Διεύθυνση επικεντρώθηκε στα οργανικά κενά που υπάρχουν και στην διαχείριση που κάνει για να τα καλύψει. Ομόφωνα δηλώσαμε πως το πρόβλημα δεν είναι διαχειριστικό, χρειάζονται προσλήψεις και απαιτήσαμε να μην μετακινούνται εργαζόμενοι χωρίς την θέληση τους. Η Διεύθυνση δήλωσε πως κανένας εργαζόμενος «δεν θα μετακινηθεί χωρίς την θέληση του, την σύμφωνη γνώμη του τμήματος που φεύγει, και την σύμφωνη γνώμη του τμήματος που προορίζεται».
Σαν Ε.Α.Μ. δεν δεχόμαστε πως υπάρχουν εργάτες «που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν» όπως είπε η Διεύθυνση, ή «ανίκανοι» ( ι5 συγκεκριμένα και ρατσιστικά) όπως είπε η ΔΑΚΕ, δια του στόματος του Γραμματέα του Σωματείου, για την πλειοψηφία των συναδέλφων στη ΧΟΥΤ .
Κατά την γνώμη μας όλοι προσφέρουν αυτό που μπορούν και τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν λύνονται μειώνοντας τους εργαζόμενους και μετακινώντας τους από εδώ και από εκεί. Λύνονται με προσλήψεις, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.
Από αυτή την άποψη δεν θα δεχθούμε βλαπτικές μεταβολές, όπως αυτή που πήγε να γίνει με την παρέμβαση της ΔΑΚΕ στην βάρδια του Σ4 ( ήθελαν να βγει συνάδελφος που ήταν χρόνια στην βάρδια και να μπει άλλος επειδή του είχαν τάξει, όπως ακούγετε) και οι προϊστάμενοι του τμήματος, προς τιμή τους, δεν δέχτηκαν αυτήν την άδικη παρέμβαση.
Τέλος το Ε.Α.Μ. έβαλε θέμα την ενημέρωση που είχε συνάδελφος ο οποίος ενσωματώθηκε πριν δυο μηνών στην ΛΑΡΚΟ, από τον αρμόδιο Διευθυντή, «ότι θα τον γυρίσουν από την ΛΑΡΚΟ στον εργολάβο λόγω ηλικίας». Η Διεύθυνση, αναγνώρισε πως ισχύει αυτή η σκέψη. Δηλώσαμε πώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μας βρουν μπροστά τους με όλα τα μέσα. Οι συνάδελφοι είναι στην δύση του εργασιακού τους βίου και με ευθύνη των Διοικήσεων, μετά από χρόνια εργασίας στους δουλεμπόρους εργολάβους, ενσωματώθηκαν πριν 2 μήνες στην ΛΑΡΚΟ. Δεν δεχόμαστε να παίζουν με την ζωή των εργατών για να γλυτώνουν οι εργολάβοι αποζημιώσεις.
Γνωρίζουμε πως αυτή η σκέψη είναι στον προσανατολισμό που έχουν οι Διοικούντες να διώξουν μαζικά παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα, ελαττώνοντας τον αριθμό των εργαζομένων και κλείνοντας την προοπτική στους νέους εργαζόμενους για να μην διεκδικήσουν ποτέ αξιοπρεπείς μισθούς.
Η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ και το Ε.Α.Κ. με την ανοιχτή θέση που έχουν λασπολογώντας τους συναδέλφους «ανήθικους συνταξιούχους» είναι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Μπορεί στην συνάντηση που έγινε, για πρώτη φορά να δήλωσαν, πως δεν θα δεχτούν κάτι τέτοιο, αλλά τον «ασκό του Αιόλου τον άνοιξαν» και δεν κλείνει με λόγια και μελάνι στο χαρτί.
Τους καλούμε για δεύτερη φορά αυτό το μήνα, να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. και να δούμε το σοβαρό αυτό θέμα. Χτυπάμε συναγερμό, δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο η Διοίκηση.
Ζητάμε, να καλεστούν από το προεδρείο του Δ.Σ οι συνάδελφοι που απολύθηκαν και θέλουν, είτε να αγοράσουν ένσημα για να πάρουν πλήρη σύνταξη, είτε η ΛΑΡΚΟ τους πέταξε μετά από 40 έτη εργασίας σαν τα σκυλιά, χωρίς να τους αναγνωρίζει τις αναβαθμίσεις που τους είχε επιβάλει, στο υπολογισμό αποζημίωσης και κατά επέκταση στον υπολογισμό σύνταξης.
Πρέπει επιτέλους να δούνε και αυτοί με τα μάτια τους την αδικία χωρίς κομματικά κριτήρια, να πάρουμε αποφάσεις αγωνιστικές έτσι ώστε να διορθωθεί η αδικία που έγινε αλλά προπάντων να φρενάρουμε αυτή που έρχεται και είναι μαζική. Να περπατήσουμε στην αντεπίθεση απαιτώντας αγωνιστικά:
•      Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
•      Να σταματήσουν τα σχέδια απολύσεων και να επαναπροσληφτούν όσοι συνάδελφοι απολύθηκαν ενώ χρειάζεται να αγοράσουν ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν.
•      Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.
•      Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις. Καταβολή όλων των αναδρομικών.
•      Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
•      Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

 Ε.Α.Μ.






1 σχόλιο:

  1. Αν δεν εισαστε και εσεις δν θα μαθαιναμε τιποτα.
    Δλδ η υποθεση με την κλοπη του μαζουτ δεν πηγε στην δικαιοσυνη
    Γιατι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους