Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θα δωρίσουν σε κανέναν την εταιρία

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
13-03-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Οι μέρες αυτές είναι οι πιο δύσκολες στην ιστορία της εταιρίας.
 Σαν ΔΑΚΕ εμείς πάντα θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για όλα τα ζητήματα με αλήθειες και όχι με κάλπικες υποσχέσεις που αυτή τη στιγμή είναι άκαιρες για το σύνολο των εργαζομένων.
 Μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για να μπορούμε να κινηθούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που προμηνύονται για την εταιρία.
 Η πολιτική ηγεσία του τόπου , η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που βρίσκεται σε πλήρη αφασία έχοντας μη καταλάβει την ευθύνη που έχουν για την εταιρία, προσπαθούν μέσω των παλιών σχεδίων που υπάρχουν να τα υλοποιήσουν για την εταιρία χωρίς να έχουν την ευαισθησία ότι 1200 εργαζόμενοι μπορούν να μείνουν στο δρόμο.





 Εμείς στα πλαίσια του διαλόγου εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο απέναντι στην πολιτική ηγεσία και από την  τελευταία επιστολή μας πέρασε το 15νθήμερο χωρίς να έχουμε πάρει καμία πρόσκληση από τα συναρμόδια Υπουργεία.
 Αντιθέτως, οι κυβερνητικοί βουλευτές με τους δύο Υπουργούς πραγματοποίησαν Σύσκεψη στο Υπουργείο με απόντες τους εργαζόμενους χωρίς να γνωρίζουμε τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε.
 Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει μια σωστή ενημέρωση φοβούμενη η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.
 Τα κούφια λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις του κυρίου Σταθάκη και των κυβερνητικών βουλευτών πέφτουν στο κενό γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για να γλιτώσει την εταιρία από το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που εκδικάστηκε την 1η Φεβρουαρίου.
 Σε αυτό είναι θεατής και η Διοίκηση της εταιρίας .
Αντί στην καθημερινότητα να βρίσκεται στα Υπουργεία , να οχλεί την πολιτική ηγεσία για το τι θα γίνει με την εταιρία , η Διοίκηση της εταιρίας φαίνεται απαθέστατη σε ένα έργο με προδιαγεγραμμένο το τέλος.
 Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα φαινόμενα που αυτή την περίοδο της κρίσης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας , η Τοπική Δ/νση του ΣΕΛ προσπαθεί να περάσει αυτή την κρίση , φτιάχνοντας έργα στον Οικισμό , σπαταλώντας άσκοπα χρήματα για το θεαθήναι .
 Ρωτάμε , τελικά  κάποιοι τι εξυπηρετούν σε αυτή την εταιρία και αν έχουν καταλάβει σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.
 Η Διοίκηση της εταιρίας βροντοφώναζε ότι θα μαζέψει το κόστος στην εταιρία.
 Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ότι κάποιοι με τις ενέργειές τους όχι μόνο το κόστος δεν θα μαζέψουν από ανούσια πράγματα που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή , αλλά διογκώνουν τα προβλήματα θέλοντας να δείξουν έξω στην κοινή γνώμη ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.
 Εμείς σαν εργαζόμενοι την ΠΕΜΠΤΗ θα πραγματοποιήσουμε Συντονιστικό να πάρουμε κάποιες αποφάσεις να σταματήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα και να αρχίσουμε ένα σχέδιο δράσης που θα είναι αποτελεσματικό για το μέλλον μας.
 Πρόσφατα η εταιρία μας μίλησε για ένα business plan που θα κατέθετε στην πολιτική ηγεσία για την βιωσιμότητα της εταιρίας. Τέτοιου είδους business plan είναι καταδικαστέο από το σύνολο των εργαζομένων που μιλάει για συρρίκνωση του προσωπικού, για περικοπές στους μισθούς και γενικά για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Αν η ίδια η Διοίκηση της εταιρίας υιοθετεί το σχέδιο της τριχοτόμησης να βγει να το πει ξεκάθαρα στους εργαζόμενους και να μην κρύβεται πίσω από την πολιτική ηγεσία , γιατί και οι δύο θα δεχτούν το οποιοδήποτε  κόστος για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.
Η περίοδος χάριτος που δώσαμε πάντα στα πλαίσια της λογικής τελείωσε.
Ας αναλάβει η Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία τις ευθύνες.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν θα δωρίσουν σε κανέναν την εταιρία.
 Άλλωστε και ο Πρωθυπουργός ο οποίος ήταν λαλίστατος μας είχε υποσχεθεί πάρα πολλά από τα οποία φαίνεται ότι και αυτά είναι ψέματα όπως τα υπόλοιπα που είχε υποσχεθεί σε όλο τον ελληνικό λαό.
 Καλό θα είναι η Διοίκηση της εταιρίας να φρενάρει κάποιους που αυτή τη στιγμή σπαταλούν κάποια χρήματα ασκόπως στην εταιρία και να σκύψουν σοβαρά σε πιο ουσιώδη προβλήματα που θα φέρουν αποτελέσματα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση.

Κάνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ στα Αδελφά Σωματεία να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί δεν έχει σταματήσει τίποτα από τα ύπουλα σχέδια που υπήρχαν και υπάρχουν για το μέλλον της εταιρίας.
Να πάρουμε αποφάσεις που θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι
στη ΛΑΡΚΟ δεν παίζουν.
Άλλωστε αυτό φάνηκε μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.

Αν η Διοίκηση της εταιρίας έχει καλή πρόθεση για τους εργαζόμενους αλλά και για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ , τότε να έρθει να μιλήσει για τους εργαζόμενους να φτιάξουμε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ να διορθώσουμε αδικίες περασμένων ετών και να κρατήσουμε όλα τα κεκτημένα που έχουν οι εργαζόμενοι.
Τότε είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί σε αυτόν τον διάλογο γιατί αν δεν το κάνει η Διοίκηση αυτό  τότε όλα τα υπόλοιπα που γίνονται βαραίνουν τη θέση της Διοίκησης της εταιρίας να σπαταλούνται  άσκοπα λεφτά για ανούσια πράγματα. (Τέτοια στάση που φτιάχτηκε στην Πύλη που μπαίνουν τα φορτηγά δεν έχει φτιάξει ούτε ο ΟΑΣΑ στην Αθήνα  -  το διώξιμο του Σωματείου Χειριστών Γερανιστών από το ιστορικό κτήριο που έχουν θέλοντας να το δώσουν για επέκταση καφετέριας φτιάχνοντας ταυτόχρονα άλλο κτήριο για να πάνε οι Γερανιστές , που οι συνάδελφοί μας δεν το δέχονται και καλά κάνουν. Έχουν βλέψεις να δημιουργήσουν και χασαποταβέρνα) .   Μάλλον εκεί θα πνίγουμε τον πόνο από τα προβλήματα που υπάρχουν….
Αυτά μόνο επιγραμματικά γιατί δεν θέλουμε να διακωμωδήσουμε μια κατάσταση απλά επισημαίνουμε ότι δεν είναι ώρα κάποιοι να μην καταλαβαίνουν πού βρίσκονται.
Αν η Διοίκηση υιοθετεί αυτές τις καταστάσεις να μας το πει.
 Σας καλούμε όλους να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα μνα μην ακούτε ψευδή στοιχεία και ειδήσεις και στις οποιεσδήποτε αποφάσεις παρθούν εμείς θα σας ενημερώσουμε.

Υ.Γ.: Το να κάνεις τον βασιλικό στη γλάστρα έχει ουσία. Το να γίνεται μαϊντανός στη γλάστρα είναι ανούσιο…

                                ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ




2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ και κατεκτημένα ..... αυτή δεν ήταν η πρόταση του ΕΑΜ στη συνέλευση , που δε ψηφίσατε ?????? Τι άλλο θα μας πείτε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσεις τι ακριβως λετε που δεν ξερετε τι σας γινεται,α και κατι αλλο ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ειναι πανεξυπνοι να τους φτυσω μην τους ματιασω.......ΦΤΟΥ ΣΑΣ............

      Διαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους