Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Όλα τα σενάρια ανοιχτά για τη ΛΑΡΚΟ...

Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά για τη ΛΑΡΚΟ είναι η απάντηση του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με βουλευτές του νομού Φθιώτιδας, αυτοδιοικητικούς από διάφορες περιοχές της Στερεάς και εκπροσώπους των Σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα... 









που δημιουργεί η πρόσφατη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καθίσταται οριστική η απόφαση της Ε.Ε. του 2014 για την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, από τη ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό δημόσιο. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό δημόσιο καλείται να ξεκινήσει διάλογο με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του ζητήματος.
Βασική επιδίωξή μας, υπογράμμισε ο Υπουργός, είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ. «Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο. Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», επισήμανε ο κ. Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ. Όρισε δε, νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εντός του Μαΐου.

Στην σύσκεψη εκτός από τον Υπουγό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας, Ιωάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, του νομού Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού, Ιωάννης Φουρτάκας, ο αντιδήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Παναγιώτης Ματράκας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Λοκρών, Γιώργος Κάζας, καθώς και εκπροσώποι του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


Γράφτηκε από την Ιωάννα Καραγιάννη


Απο:  tvstar.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους