Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Θόρυβος στο εργασιακό περιβάλλον: Οι σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά

Ο δυνατός θόρυβος είναι ένας από τους πιο κοινούς κινδύνους για την υγεία στις ΗΠΑ, με 1 στους 4 να αναφέρουν έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου στο εργασιακό περιβάλλον.
Ο θόρυβος στην εργασία όμως, δεν απειλεί μόνο την ακοή, αλλά αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη γενική υγεία.

Μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου για την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία... 







στις ΗΠΑ (NIOSH), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο δυνατός θόρυβος στον εργασιακό χώρο θα μπορούσε να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Η έρευνα χρησιμοποίησε στοιχεία από την αμερικανική μελέτη National Health Interview Survey του 2014, σύμφωνα με την οποία 41 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ιστορικό έκθεσης σε θόρυβο στην εργασία. Το 14% των συμμετεχόντων ανέφεραν έκθεση σε θόρυβο εντός του προηγούμενου έτους.

Το 12% των συμμετεχόντων είχαν προβλήματα ακοής, το 24% υψηλή αρτηριακή πίεση και το 28% υψηλή χοληστερόλη.



Η έκθεση στο θόρυβο στον εργασιακό χώρο θα μπορούσε να συνδέεται με το 58% των προβλημάτων ακοής, το 14% των περιστατικών υπέρτασης και το 9% των περιστατικών υψηλής χοληστερόλης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι θέσεις εργασίας με τα υψηλότερα ποσοστά έκθεσης στο θόρυβο αφορούσαν τα μεταλλεία, τις κατασκευές και τις βιομηχανίες.

Ο Dr. John Howard, διευθυντής του NIOSH, που πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε ότι η μείωση του θορύβου στον εργασιακό χώρο είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την πρόληψη της απώλειας ακοής αλλά και επειδή μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

Ο Dr. Robert Glatter, του Lenox Hill Hospital, δήλωσε ότι το θορυβώδες περιβάλλον στην εργασία αποτελεί παραγνωρισμένο παράγοντα κινδύνου για υπέρταση και αυξημένη χοληστερόλη, καταστάσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιοπάθειας.

Η έρευνα δεν απέδειξε ότι το θορυβώδες εργασιακό περιβάλλον προκαλεί υπέρταση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αλλά έδειξε σχέση μεταξύ των δύο καταστάσεων.



Απο: Tromaktiko



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους