Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - Το τίτλο Κυβερνητικός Εργοδοτικός Συμβιβασμένος τον έχουν κερδίσει πραγματικά με το σπαθί τους

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
Ε.Α.Μ. 13/06/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!!!
Προτείνουμε Γ.Σ και Κινητοποιήσεις για υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε τώρα.
Συν/σες-Συν/φοι

Στις 11-12/06/2018 πραγματοποιήθηκαν δυο ΔΣ για το θέμα που προέκυψε σε 10ες συναδέλφους όπου υπέστησαν βλαπτικές οικονομικές μεταβολές μετά από μονομερή απόφαση της Διοίκησης. Συγκεκριμένα η Διοίκηση τους έβγαλε από πρωινή προγραμματισμένη κυλιόμενη βάρδια και τους γύρισε σε 5νθημερο 8ωρο 40ωρο Δευτέρα - Παρασκευή. Αποτέλεσμα αυτής της μονομερής πράξης της Διοίκησης είναι οι συνάδελφοι αυτοί να χάσουν από 150 έως και 300 ευρώ από το μηνιαίο εισόδημα τους, μην υπολογίζοντας το χάσιμο στα δώρα και τα επιδόματα, δηλαδή συνολικά περίπου στις 3.000 ευρώ το χρόνο τουλάχιστον, συν το γεγονός που τους βγάζει εκτός προγράμματος στην προσωπική τους ζωή. 




 

Η εισήγηση που έκανε η πλειοψηφούσα ΔΑΚΕ και συμφώνησαν η ΠΑΣΚΕ και το ΕΑΚ ήταν ότι «δεν καταλαβαίνουν γιατί το κάνει αυτό η Διεύθυνση» και πρότειναν να ζητήσουν συνάντηση με την Διεύθυνση «για να τους πουν τον λόγο. Αν δεν το πάρουν πίσω τότε θα προκηρύξουν 4 ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας».

Το ΕΑΜ διαφώνησε με την εισήγηση, είπαμε όχι στην συνάντηση με την Διεύθυνση και αν τελικά γίνει σαν ΕΑΜ δεν θα συμμετέχουμε, είπαμε όχι στην προκήρυξη κινητοποιήσεων μόνο γι’αυτό τον λόγο και χωρίς Γ.Σ. Προτείναμε άμεσα μια 4ωρη διαμαρτυρίας και Γ.Σ για να κλιμακώσουμε διεκδικώντας υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε με όλα τα αιτήματα.

Κατά την γνώμη μας η Διοίκηση εφαρμόζει σταδιακά το «στρατηγικό σχέδιο» και οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερωθούν. Για να διασφαλιστούμε πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο που δεν μπορεί να είναι άλλο από την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για το σύνολο των εργαζομένων να υπάρχει το «στρατηγικό σχέδιο» της Διοίκησης στο Σωματείο εδώ και 6 μήνες και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΕΑΚ και της ΠΑΣΚΕ να «κάνουν τους κινέζους». Ή δεν το έχουν διαβάσει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Το «στρατηγικό σχέδιο» η Διοίκηση το πλήρωσε 500,000 ευρώ και δεν θα το αφήσει στο συρτάρι. Το έφτιαξε μαζί με την Κυβέρνηση για να το εφαρμόσει. Ούτε μικρό παιδί δεν πείθετε για το αντίθετο.

Στο «στρατηγικό σχέδιο» στις σελίδες (59,62,69,74,75,77,78,90,93,106,107,120,136,137,153,175,
176) γράφουν συγκεκριμένα πως θα χτυπηθούμε οι εργαζόμενοι. Γράφουν για την κατάργηση βαρδιών όπως το συγκεκριμένο συμβάν, την κατάργηση τμημάτων όπως με τα δομικά, την εργολαβοποίηση που όλοι βλέπουμε να θεριεύει, το χτύπημα στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, την μείωση μισθών, απολύσεις κτλπ.

Να ζητάς διάλογο με αυτούς που σου τα έχουν δώσει γραπτώς τα σχέδια τους και τα εφαρμόζουν είναι κατάντια για το Σωματείο, παζάρι δικαιωμάτων, στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, καλλιέργεια αυταπατών ότι «τίποτα δεν θα γίνει».

Ξεκομμένες κινητοποιήσεις, για κάθε μέτρο ξεχωριστά και χωρίς να είναι ενημερωμένοι οι εργαζόμενοι, κουράζουν, απελπίζουν, είναι αναποτελεσματικές. Απαξιώνουν την δύναμη που μπορεί να σου δώσει η Γ.Σ και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις αποφάσεις. Η αποστολή και η ευθύνη του Δ.Σ του Σωματείου δεν είναι να ρίχνει «ντουφεκιές στον αέρα». Είναι να βάζει πραγματικούς φραγμούς που θα αποφασίζει μαζί με τους εργαζόμενους, να ενοποιεί τα αιτήματα τους για να παλεύουν συνολικά και ακούραστα.

Μέσα στο στρατηγικό σχέδιο ανακαλύπτεις και την παραγωγή που θέλουν να πάρουν οι Διοικούντες ξεζουμίζοντας μας. Οι τιμές ανέβηκαν, το εργοστάσιο πάει με φουλ παραγωγή, όπως γράφει και το σχέδιο τους άλλωστε και παρόλο αυτό η ΔΑΚΕ, το ΕΑΚ και η ΠΑΣΚΕ, δεν ψήφισαν την πρόταση του ΕΑΜ για Γ.Σ και απόφαση να διεκδικήσουμε Ε.Σ.Σ.Ε. που να διασφαλίζει και τα ωράρια και τις βάρδιες μέσα στα άλλα.

Απόρριψαν την πρόταση - κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου που διαθέτει στην υπηρεσία και για τα συμφέροντα των εργαζομένων έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για την διεκδίκηση των τριετιών και τα χρήματα των αναβαθμίσεων.

Έφτασαν στο σημείο να λένε πως « Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο (ΕΑΚ). Δεν είναι ώρα για Σ.Σ.Ε, οι εργαζόμενοι δεν θέλουν σύμβαση και σας το έδειξαν αυτό στις τελευταίες ΓΣ που δεν ψήφισαν την πρόταση του ΕΑΜ, τι το βάζετε και το ξαναβάζετε (ΔΑΚΕ). Οι εργαζόμενοι δεν είναι έτοιμοι να παλέψουν (ΠΑΣΚΕ)».

Βγαίνουν στην πύλη, βγάζουν ανακοινώσεις, λένε, λένε, λένε, αλλά επί της ουσίας, στο δια ταύτα, στην πράξη, «λάδι μπόλικο και τηγανίτα τίποτα». Κοροϊδεύουν. Εκτελούν εντολές των κομμάτων τους που θέλουν να μας παραδώσουν στον ιδιώτη σύγχρονους σκλάβους.

Όλη αυτήν η τακτική τελικά ποιον εξυπηρετεί; Τους εργαζόμενους ή την ΛΑΡΚΟ και την Κυβέρνηση; Το τίτλο Κυβερνητικός Εργοδοτικός Συμβιβασμένος τον έχουν κερδίσει πραγματικά με το σπαθί τους. Αυτό τους το αναγνωρίζουμε.

Πριν ο «λέκτωρ λαλήσει» το αποτέλεσμα του διαλόγου τους δυστυχώς μας δικαίωσε. Ας μας πουν αυτοί που πήγαν στο διάλογο (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΚ) : Πόσοι συνάδελφοι ήταν πρωινή βάρδια και πόσοι είναι τώρα μετά τον διάλογο; (7 από 19). Αυτά έχουν τα παζάρια. Να δούμε τι θα φέρει ο διάλογος για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Να δούμε που θα πάνε τα χρήματα της ΑΣΠΙΔΑΣ. Να δούμε πότε θα διεκδικήσουμε Σ.Σ.Ε. 
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!

Ένας δρόμος υπάρχει για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Με αποφασιστικότητα ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, όπως και να λέγετε, να αποδυναμωθεί.
Κατά την γνώμη μας άλλη λύση δεν υπάρχει.

Υ.Γ προς ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ ,ΕΑΚ: Επειδή πολλά θα πείτε και άλλα τόσα θα γράψετε για να σκεπάσετε την γύμνια σας, προκαλούμε. Αν δεν είναι έτσι όπως τα λέμε «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», ορίστε ημερομηνία Γ.Σ για Σ.Σ.Ε. Ότι άλλο και να πείτε δεν πείθετε, μπορεί να έχετε εγκλωβίσει πολλούς για πολύ μεγάλο διάστημα, όλους και για πάντα όμως δεν μπορείτε, δεν θα σας αφήσουμε εμείς.

Ε.Α.Μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους